سازمان ملل متحد: شمار پناهجویان روهینگیا از ۳۰۰ هزار نفر گذشت
سازمان ملل متحد که از گستردگی ابعاد فرار مسلمانان روهینگیا نگران است، تعداد پناهجویانی را که به بنگلادش وارد شدهاند نزدیک به ٣٠٠هزار نفر ارزیابی میکند…
خبرگزاری رادیو فرانسه درگزارش خود اعلام کرد: این افراد که تقریباً همگی مسلمان هستند از ترس آشوب و خشونت در میانمار به بنگلادش پناه آوردهاند. در این حال، مقامات ایرانی هم در دفاع از مسلمانان میانمار اظهاراتی کردهاند و در چند کشور مسلمان تظاهراتی به راه افتاده است.
از دو هفته قبل (٢۵ اوت) که بحران در میانمار شروع شد نزدیک به ٢٩٠هزار نفر به بنگلادش رفتهاند. به دنبال حملۀ گروه مسلح موسوم به «ارتش نجات روهینگیا» به پاسگاههای پلیس، ارتش میانمار عملیات امنیتی و پاکسازی وسیعی را آغاز کرد که فرار گستردۀ جمعیت را به دنبال داشت. گروه موسوم به «ارتش نجات روهینگیا» مدعی دفاع از حقوق مسلمانان است.
فراریانی که به بنگلادش میرسند خسته، گرسنه و وحشتزدهاند. مسئولان برنامۀ جهانی تغذیه میگویند که برای ١٢٠هزار نفر مواد غذایی پیشبینی کرده بودند اما در عمل با بیش از ٣٠٠هزار پناهنده و فراری مواجه شدهاند.
علاوه بر مسلمانان روهینگیا که اکثراً از ترس جان فرار کردهاند، نزدیک به ٣٠ هزار هندو و بودایی نیز از ترس تلافی و انتقامجویی مسلمانان به بنگلادش گریختهاند.
برخی از روهینگیاها که از خشونت بودائیان افراطی گریختهاند میگویند که شاهد کشته شدن همکیشان خود بودهاند. تجاوز جنسی و غارت اموال نیز به گفتۀ شاهدان، فراوان صورت گرفته است.
اما مسئولان بنگلادشی نگرانند که اینک اسلامگرایان تندرو از وضعیت سوءاستفاده کرده و نیروهای بیشتری از میان روهینگیاهای فراری جلب نمایند. گروههای اسلامگرای تندرو از سالها پیش در بنگلادش فعال بوده و حتی در افغانستان، علیه دولت مردمی، (جمهوری دموکراتیک افغانستان) در زمان«دکتر نجیب الله احمدزی » میجنگیدهاند. به همین دلیل دولت بنگلادش در این مورد بسیار سختگیر و محتاط است.