نامه وکیل «احمدینژاد» به مجلس
دادستان دیوان محاسبات چندیپیش حقایقی را از پرونده تخلف محمود احمدینژاد بیان کرد. گفتوگوی فیاضشجاعی با روزنامه اعتماد ابتدای یک دعوای دنبالهدار شد، دعوایی که به جوابیههای مکرر در کانال تلگرامی دولت بهار- رسانه احمدینژادیها- منجر شد و حالا هم وکیل رئیس دولت سابق ایران در نامهای به نمایندگان مجلس خواستار رسیدگی و دادخواهی آنها به سخنان دادستان دیوان محاسبات شده است.
شجاعی پیشتر گفته بود «پنج پرونده از هفت پرونده احمدینژاد درباره تخلفات نفتی است». او همچنین از تخلفات هفت هزار میلیارد و چهار هزار میلیاردی احمدینژاد سخن گفته بود. حالا وکیلمدافع محمود احمدینژاد به نمایندگان مجلس نامه نوشته است. ایسنا خبر داده که سیدعادل حیدری در این نامه خطاب به نمایندگان مجلس مدعی شد: «استحضار دارید که آقای فیاضشجاعی دادستان دیوان محاسبات در مصاحبه روز ۸/۵/۱۳۹۶ اقدام به خلاف واقعگویی، نشر اکاذیب و ایراد اتهامات فراوان علیه آقای دکتر احمدینژاد رئیسجمهوری سابق کرد و از هفت حکم قطعی محکومیت در حال اجرا علیه ایشان سخن گفت. ایشان به گونهای درباره هزینه یارانههای مردم سخن گفت که گویا حیفومیل هفتهزارمیلیاردتومانی اتفاق افتاده و آقای احمدینژاد محکوم به پرداخت آن است».
در بخش دیگری از این نامه ادعا شده «طی بیش از یک ماه مراجعه حضوری به بخشهای مختلف دیوان محاسبات و اصرار بر دریافت احکام مورد ادعا، چند دادنامه به اینجانب تحویل دادهاند که نهتنها حاکی از ادعای دادستان دیوان نیست، بلکه برعکس عموما حاکی از تأیید اقدامات دولت قبل در حوزههای مورد ادعاست».
در بخش پایانی این نامه گفته شده «برای احقاق حق و پیگیری حقوقی، شکایتی از ایشان به دستگاه قضائی تحویل شده است که امیدوارم رسیدگی شود، لیکن از آنجا که دادستان دیوان محاسبات مدعی است زیر نظر نمایندگان مجلس کار میکند به نظر میرسد که رفتار ایشان حافظ شأن نمایندگان ملت نیست و از این رو موضوع به استحضار رسید تا اقدام بایسته در راستای صیانت از جایگاه مجلس و نهادهای وابسته انجام گیرد».فیاضشجاعی، دادستان دیوان محاسبات چندیپیش جزئیاتی تکاندهنده از تخلفات کلان محمود احمدینژاد در دوران ریاستجمهوری را تشریح کرد. او به «اعتماد» گفته بود «علیه ایشان (احمدینژاد) هفت حکم صادر شده و همه هم قطعی و در حال اجرا هستند».شجاعی در این مصاحبه همچنین با دقت جزئیات پنج پرونده از هفت پرونده احمدینژاد را که درباره تخلفات نفتی اوست، توضیح میدهد. از تخلفات هفت هزار میلیارد و چهار هزار میلیاردی او سخن میگوید و از اینکه کل اموال او به دو میلیارد نمیرسد و به همین دلیل اگرچه احکام جبرانی درباره احمدینژاد در حال اجراست اما چندان امیدی به بازگشت این ارقام به خزانه نیست. او روایت جالبی هم از دفاعیات احمدینژاد در دو دوره قبل و بعد از ریاستجمهوریاش دارد. میگوید او در دوره ریاستجمهوریاش با این لحن از خودش دفاع میکرد که موضوع چندان به شما ربطی ندارد. اما بعد از دوره ریاستجمهوریاش همه موارد را با دقت و جزئیات توضیح میداد.
شجاعی آماری شنیدنی هم از احکام صادرشده در دیوان محاسبات از سال ٩٠ تا امروز دارد که به گفته خودش بیش از ٩٠ درصد آنها به دولت قبل مربوط است. بنا بر توضیحات او در این بازه زمانی سههزارو ۵٣٩ رأی صادر شده که ٩۵٠ مورد آن هم شامل آرای جبرانی و هم آرای مجازات است. در این مدت ۴٠٠ مورد توبیخ کتبی با درج در پرونده و ۵٢٠ مورد کسر حقوق صادر شده است. همچنین دیوان محاسبات ۴٠ مورد انفصال از خدمت صادر کرده که عمده این تعداد انفصال دائم از خدمت هستند. اما نکته مهمتر اینکه در این فاصله دیوان محاسبات ۵٠ مورد اعلام و گزارش به مجلس هم داشته است که اغلب این موارد مربوط به وزرا و رئیسجمهور قبل میشود.
دادستان دیوان همچنین تأکید کرده «به تخلفات آقای احمدینژاد که منجر به ضرر به بیتالمال شده است رسیدگی شده، یعنی هم رأی صادر شده و هم رأی قطعی شده و اتفاقا شروع به اجرا شده است. در مورد تخلفات ایشان همه آن موارد به مجلس اعلام شده است. یعنی موردی وجود ندارد، تخلف منتسب به رئیسجمهور وقت باشد و ما به مجلس اعلام نکرده باشیم. در باب جبرانی ضررها هم رأی صادر و قطعی شده است اما به جهت اینکه آرا و ضرر و زیانهایی که ناشی از تصمیمات ایشان بود آنقدر بزرگ است که زمینه اجرای آن را نداریم. خب باید چه کنیم؟! ایشان اصلا اموالی ندارد که کفاف این موارد را بکند».
شرق