وجود ۴۰۰ نوع مخدر صنعتی در ایران
همزمان با انتشار این اظهارنظر که متوسط شیوع اعتیاد در جامعه کارگری کشور ۲۱ تا ۲۲درصد است، وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: «تخمین زده میشود حدود ۴۰۰گونه موادمخدر صنعتی وجود داشته باشد.» ا
عتیاد در جامعه کارگری معضلی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت، چراکه اکنون شاهد آمار بالای اعتیاد در این قشر هستیم. گرچه برخی کارگران بهعلت اعتیاد از محل کار خود اخراج میشوند، اما این رویکرد راهحل نتیجهبخشی نخواهد بود، چراکه با وجود بیکاری در جامعه اخراج کارگران معتاد نیز مزید بر علت شده و موجب فرورفتن آنها در آسیبهای دیگر میشود. از سوی دیگر، چرخه تولید در کشور هم دچار مشکل میشود. بنابراین باید تدابیر موثری اتخاذ شود که مانع رشد اعتیاد در جامعه کارگری باشد. بنا بر اظهارات معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر، متوسط شیوع اعتیاد در جامعه کارگری کشور ۲۱ تا ۲۲درصد است. روز گذشته پرویز افشار اظهار کرد: بسیاری از ابعاد اعتیاد که در دنیا وجود دارد در ایران ورود پیدا نکرده است. او با اشاره به اینکه جوامع سنتی در حال ورود به دوران تجدد هستند و چهارمحال و بختیاری نیز از این امر مستثنا نبوده است، افزود: در حال حاضر حمایتهای بستگان از افراد معتاد کمرنگ شده است. افشار با بیان اینکه باندهایی از خارج کشور به شکل ویژه موادمخدر اعم از صنعتی و… را به ایران وارد میکنند، تصریح کرد: استانهایی که در نزدیکی این باندهای واردکننده موادمخدر در مرزها هستند، در خطر بیشتری قرار دارند و باید در این زمینه تدبیری اندیشید. افشار با بیان اینکه آموزش پیشگیری از اعتیاد در مهدهای کودک و مدارس برای نوجوانان از موارد حائز اهمیت است و در این سفر استانی مصوب خواهد شد، تاکید کرد: این مهم باید در دانشگاههای کشور هم وسعت یابد و مردم نیز در این امر دخیل شوند تا نتایج مطلوبتری به دست آید. او با اشاره به اینکه متوسط شیوع اعتیاد در جامعه کارگری کشور ۲۱ تا ۲۲ درصد و در چهارمحال و بختیاری ۱۲درصد است، گفت: چهارمحال و بختیاری نسبت به سایر استانها شرایط بهتری دارد.
فعالیت ۱۰۰ شبکه خرید و فروش موادمخدر
روز گذشته وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با تشریح ورود موادمخدر جدید به کشور، بر تنوع گسترده انواع مخدرهای صنعتی اشاره کرد و گفت: تخمین زده میشود حدود ۴۰۰گونه موادمخدر صنعتی وجود داشته باشد. عبدالرضا رحمانیفضلی افزود: تنوع موادمخدر صنعتی بسیار زیاد است، به شکلی که برخی آمارها رقم ۴۰۰ را برای تنوع موادمخدر صنعتی اعلام میکند. در حوزه موادمخدر سنتی، تریاک و مشتقات آن همچون هروئین، کوکایین و مرفین مشخص هستند، اما صنعتیها بهدلیل آنکه امکان تولید کارگاهی آنها وجود دارد با عناوین مختلفی عرضه میشوند. او ادامه داد: موادمخدر صنعتی از قرصهای معمولی گرفته تا شیشه و… امکان شیوع مصرف آنها در جامعه وجود دارد. بنابراین تمامی ۴۰۰موردی که بهعنوان موادمخدر صنعتی یاد میشود، همگی خطرناک هستند. فرق نمیکند که چند مورد دیگر وارد کشور شوند، چراکه موادمخدر صنعتی آسیبزا هستند و عقل، ذهن و روح انسان را به سرعت مختل میکنند. او افزود: باید آگاهی خانوادهها در این زمینه افزایش یابد. این در شرایطی است که اصلیترین عنصر در موضوع کنترل اعتیاد به موادمخدر خانوادهها هستند. خانوادهها باید مراقب فرزندان باشند و این در شرایطی است که امروز با وجود وسایل ارتباط جمعی و ایجاد شبکههای اجتماعی شاهد فعالیت بیش از ۱۰۰شبکه هستیم که به خرید و فروش موادمخدر، آموزش، نوع ساخت یا تشویق آن میپردازند. با وجود این، موضوع موادمخدر بسیار پیچیده شده است و در این میان نیازمند هوشمندی بیش از پیش خانوادهها هستیم. رحمانیفضلی تاکید کرد: امروز برای موارد بسیاری همچون چاق شدن، لاغر شدن، ایجاد شادی و نشاط، تمرکز حواس و حتی ورزش، استعمال موادمخدر توصیه میشود و آن را درمان همهچیز اعلام میکنند، در حالیکه این مواد درمان هیچچیز نیست. افراد جوان که تجربه و پختگی کافی ندارند در تله سودجویان گرفتار میشوند و از همینرو، خانوادهها باید بسیار مراقب جوانان خود باشند.