دانشکده مهندسی نفت آبادان تا اطلاع ثانوی تعطیل شد/ دانشجویان بست نشستند
پس از ۱۶ روز تحصن و تعطیلی کلاس ها از سوی دانشجویان دانشکده مهندسی نفت آبادان برای پی گیری مطالبات خود از هیات رییسه دانشگاه و وزارت نفت، سامانه اطلاعرسانی روابط عمومی دانشگاه نفت آبادان در پیامکی از تعطیلی دانشکده تا اطلاع ثانوی خبر داد.
روابط عمومی این دانشگاه، علت این تعطیلی را غیبت بیش از سهشانزدهم دانشجویان در یک نیم سال آموزشی عنوان کرده است.
به گزارش ایسکانیوز، در متن پیامک ارسالی اعلام شده است: «به اطلاع دانشجویان میرساند این دانشکده از امروز ۹۶/۹/۱۱ تا اطلاع ثانوی تعطیل اعلام میشود.»
ایسنا نوشت از سه سال پیش دانشآموختگان و دانشجویان این دانشگاه به طور مداوم پی گیر حل مشکل استخدام بورسیههای این دانشگاه در وزارت نفت بوده اند. اما از دو هفته پیش اعتراضات گسترده دانشجویی در آبادان و اهواز آغاز و با تجمع روز شنبه دانشآموختگان دانشگاه صنعت نفت در مقابل دفتر نهاد ریاست جمهوری در خیابان «پاستور» و سپس وزارت نفت همراه شد.
عصر آبادان امروز(یک شنبه) گزارش داد دانشجویان دانشکده نفت آبادان بستنشینی خود را از امشب آغاز کردهاند زیرا حراست دانشگاه با قفل کردن نمازخانه و ساختمانهای دانشکده، دانشجویان را مجبور کرده است در سرما بایستند.
به گزارش ایلنا،دانشجویان دانشکده نفت آبادان در بیانیهای خطاب به تمام دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه صنعت نفت نوشتند سلف دانشکده از سوی مسوولان دانشگاه بسته خواهد شد، اینترنت دانشکده قطع شده است و خوابگاههای دانشجویی در آستانه تعطیل شدن هستند.
دانشجویان در این بیانیه تاکید کردند با قطعی آب و برق و گاز نیز این دانشکده را ترک نخواهند کرد و تا رسیدن به حقوق خود از پا نخواهند نشست. آن ها هشدار دادند:«از این لحظه به بعد مسوولیت هر اتفاقی که در دانشکده نفت آبادان رخ بدهد، به طور مستقیم ابتدا با هیات رییسه دانشگاه صنعت نفت و سپس با کسانی است که تصمیم بر تعطیلی دانشکده نفت آبادان گرفتهاند.»
در همین حال، اخبار نفت بیانیه سه مادهای روابط عمومی دانشگاه نفت را در واکنش به گفته های دانشجویان دانشکده صنعت نفت منتشر کرد که تنها یک روز پس از انتشار آن، این دانشکده تعطیل شد. در این بیانیه آمده است:«دانشجویان دانشکده از تاریخ آبان۲۷ تا کنون به بهانه درخواستهای استخدامی، از حضور در کلیه کلاسهای درس امتناع ورزیده و علی رغم حضور اساتید در کلاسهای درس، به دلیل این اقدام دانشجویان، امور آموزشی دانشکده نفت آبادان کاملاً مختل و عملاً تعطیل بوده است.»
در این بیانیه ذکر شده که مطابق مقررات آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری، غیبت بیش از سه شانزدهم جلسات درس در یک نیم سال باعث حذف درس شده و در صورت ادامه وضعیت فعلی، باعث حذف ترم تحصیلی خواهد شد.
در بیانیه این دانشگاه تاکید شده است: «دانشگاه تاکنون هیچ گونه محدودیتی برای دانشجویان، اعم از امور خدمات رفاهی دانشجویی (سه وعده غذا، خوابگاه و …) و امور آموزشی اعمال نکرده است. لیکن ارایه این خدمات نیز در صورت عدم حضور دانشجویان در کلاسهای درس، توجیه قانونی نخواهد داشت.»
براساس این گزارش، شورای صنفی برخی از دانشگاههای کشور در بیانیههایی که در فضای مجازی منتشر شده است، متوقف شدن ارایه خدمات به دانشجویان دانشکده صنعت نفت آبادان را محکوم کردهاند.
به نوشته شانا، فارغ التحصیلان دانشکده صنعت نفت آبادان معتقدند که وزرات نفت طبق موارد مندرج در دفترچه کنکور، به فارغ التحصیلان گروه «الف» این دانشگاه تعهد استخدام داده است. در مقابل، وزرات نفت معتقد است که تعهد استخدام به فارغالتحصیلان دانشگاه نفت در کار نبوده است و آنها در دولت نهم و دهم، خارج از تعهدات وزارت نفت استخدام میشدهاند.
این خبرگزاری به نقل از «برخی منابع» نوشته است جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاه نفت در آزمون فنی (مهارتهای کامپیوتری) و آزمون زبان انگیسی نمرههای پایینی آوردهاند و تعدادی از فارغ التحصیلانی که مدعی هستند گروه الف هستند، معیارهای لازم برای گروه الف بودن را ندارند.»
بنابراین گزارش، اداره کل روابط عمومی وزارت نفت در پی تجمع دانشجویان دانشگاه صنعت نفت مقابل ساختمان این وزارت خانه، در اطلاعیه ای نوشت: «هرچند به دفعات و در روزهای اخیر درباره این مطالبه دانشجویان اطلاعرسانی شده است و از ماه گذشته نیز حسب مقررات جاری صنعت نفت، از تمامی دانشآموختگانی که مشخصات خود را در بانک اطلاعات اداره کل آموزش وزارت نفت ثبت کردهاند، برای انجام مراحل مصاحبه، طب صنعتی و گزینش دعوت به عمل آمده است اما متاسفانه بازهم عدهای از فارغالتحصیلان دانشگاه صنعت نفت بدون توجه به مقررات استخدامی و فرآیندهای قانونی، بر خواسته خود مبنی بر استخدام بدون قید و شرط و خارج از ضوابط قانونی اصرار دارند. حتی با وجود دعوت مدیران ارشد وزارت نفت برای شنیدن صحبتهای این عده از معترضان در فضای منطقی و توام با آرامش، این عده حاضر به گفتوگو نشده و هم چنان به تجمع خود ادامه دادهاند. لازم به تاکید است که وزارت نفت بهعنوان مجری نص صریح قوانین و ضوابط اداری و استخدامی، به تمامی تعهدات قانونی خود درباره این عده از دانشجویان عمل کرده و برای جذب واجدان شرایط در صنعت نفت در چارچوب ضوابط و مقررات هیچ مانعی وجود ندارد.»
.به گزارش تسنیم، براساس مستندات درجشده در دفترچه کنکور سراسری در سالهای قبل، وزارت نفت متعهد به استخدام دانشجویان دانشگاه صنعت نفت در این وزارت خانه شده بود. این در حالی است که «بیژن زنگنه»، وزیر نفت در سال ۹۴ استخدام این دانشجویان را در وزارت نفت ممنوع اعلام کرد. دانشجویان دانشگاه صنعت نفت که قبل از این سال، در این دانشگاه تحصیل کرده بودند، پس از بینتیجه ماندن اعتراضات خود به دیوان عدالت اداری شکایت بردند. در پی این شکایات، دیوان عدالت اداری وزارت نفت را ملزم به جذب و استخدام دانشجویان گروه الف دانشگاه صنعت نفت کرد اما وزارت نفت هم چنان به روند سابق خود در این زمینه ادامه میدهد.
به گزارش ایرنا، قرار است دوهزار و۳۰۰ نفر از طریق آزمون استخدامی در وزارت نفت جذب شوند که هزار و ۲۵۰ نفر از این سهمیه به جذب نخبگان و هزار و ۵۰ نفر نیز به جذب افراد حرفهای باتجربه اختصاص دارد.
طبق این گزارش،عموم جذب نخبگان به ستاد شرکتها و بخشهای تخصصی در سکوهای تولید نفت و گاز و بیش تر جذب نیروهای باتجربه به واحدهای عملیاتی تخصیص یافته است.