حکم اعدام «احمدرضا جلالی» علیرغم مخالفتهای بینالمللی تأیید شد
به گزارش وبسایت «حقوق بشر در ایران»، دبیر دریابیگی، وکیل جلالی تأییدیه حکم اعدام این زندانی امنیتی را یکشنبه ۱۹ آذر دریافت کرد.
احمدرضا جلالی با موسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد و دانشگاه پیمونت شرقی در نوارای ایتالیا همکاری داشته. او اردیبهشت سال ۹۵ به دنبال سفر به ایران بازداشت شد. او که به دعوت دانشگاه تهران و دانشگاه شیراز برای شرکت در کارگاه مدیریت بحران به ایران سفر کرده بود، برای هفت ماه در انفرادی نگهداری شد.
حکم اعدام این زندانی سیاسی به اتهام «جاسوسی» و «افساد فیالارض» ۳۰ مهر ماه امسال به وکیلش ابلاغ شد.
عباس جعفری دولتآبادی، دادستان تهران، به خبرگزاری میزان، خبرگزاری قوه قضاییه ایران گفته بود که جلالی چندین دیدار با موساد داشته و اطلاعات حساسی درباره اماکن نظامی و هستهای ایران به آنها داده و در ازای آن پول و اقامت دائم سوئد را دریافت کرده است.
او مدعی شده بود که جلالی «نشانی و برخی مشخصات ۳۰ تن از افراد شاخص پروژههای تحقیقاتی، نظامی و هستهای»، از جمله دو دانشمند هستهای ترورشده در ایران را به «افسران اطلاعاتی موساد» داده است.
سازمان «عفو بینالملل» اما پس از صدور حکم اعدام برای جلالی در بیانیهای اعلام کرد که اعترافات این پژوهشگر به «اعمالی که مرتکب نشده»، تحت شکنجه و فشار روحی صورت گرفته است.
صدور حکم اعدام برای جلالی با واکنشهای گسترده بینالمللی رویارو شد و سازمانهای بینالمللی حقوق بشری خواهان آزادی او شدند. اتحادیه اروپا اواخر اکتبر نامهای اعتراضی علیه این حکم را به تهران تحویل داد.
۷۵ برنده جایزه نوبل در رشتههای مختلف نیز از جمهوری اسلامی خواستند جلالی را آزاد کند.
گروهی از دانشمندان موسوم به «کمیته دانشمندان نگران» هم نامهای اعتراضی به حکم اعدام جلالی نوشتند و برای جلب حمایت نسخهای از این نامه را به دفتر صدراعظم آلمان، دفتر رئیسجمهوران فرانسه و ایتالیا، دفتر نخستوزیری بریتانیا و کمیسیون اروپا تحویل دادند.