بازداشتیهای روز زن در ایران «به اقدام علیه امنیت ملی متهم شدند»
شماری از بازداشتشدگان تجمع روز جهانی زن در تهران به «اقدام علیه امنیت ملی» متهم شدهاند. به گفته فعالان جنبش زنان در ایران دست کم ۱۴ زن بازداشتشده به زندان قرچک منتقل شدهاند و در تماس تلفنی با خانوادههایشان از عدم دسترسی مناسب به آب و وسایل بهداشتی خبر دادهاند. با وجود گذشت ۳۹ سال از پیروزی انقلاب بهمن ۵۷، که زنان در پیروزی آن نقشی اساسی و چشمگیر داشتند، خواستهای جنبش زنان و آرزوهای زنان میهن ما از سوی حاکمان کنونی و خائنان به آرمانهای انقلاب بهمن زیر پا لگدمال شده است….
زنان بازداست شده به زنان قرچک ورامین و مردان بازداشت شده به زنان فشافویه منتقل شدهاند. علیرغم این که برای برخی بازداشتشدگان قرار بازداشت و وثیقه صادر شده بود اما کلیه بازداشتشدگان برای مدت سه روز به زندانهای قرچک و فشافویه منتقل گردیده اند.
گفته میشود دست کم چهار نفر از مردان بازداشتشده هم به زندان فشافویه منتقل شدهاند.
روز پنجشنبه بنا بود با دعوت فعالان جنبش زنان در ایران برای اعتراض به تبعیضهای موجود علیه زنان، از جمله شرایط نامناسب بازار کار ایران، تجمعی مقابل وزارت کار برگزار شود، اما ماموران نیروی انتظامی و لباس شخصی با خشونت حاضران را بازداشت کردند.
شمار بازداشتیها بیش از ۸۰ نفر بود، اما در ساعات پایانی پنجشنبه و ساعات اولیه جمعه حدود ۶۰ نفر آزاد شدند.
به برخی از دیگر بازداشتشدگان نیز وعده آزادی داده شده و یا برای آنها قرار کفالت و وثیقه تعیین شد، اما برخی با وجود تامین قرار از بازداشتگاه وزرا به زندان منتقل شدند.
شهلا انتصاری و زهره اسدپور، از فعالان پرسابقه جنبش زنان ایران از جمله بازداشتشدگان هستند.
سودابه رخش و علی سالم، خبرنگاران روزنامه شرق، به همراه دو روزنامهنگار دیگر، مولود حاجیزاده و آینا قطبی هم بازداشت شدهاند.
کانون نویسندگان ایران با انتشار بیانیهای خواهان آزادی فوری بازداشتشدگان شده است.
در این بیانیه آمده است: «هنوز امواج صدای مردم در اعتراض سراسری دی ماه از فضا پاک نشده هنوز صدای دولتمردان که گفتند: اعتراض حق مردم است در فضا محو نشده است که میبینیم و میخوانیم ضرب و جرح و دستگیری و دادگاه و زندان برای کارگران و زنان و جوانان و هر قشر معترض دیگر به امر روزمرهی جامعه بدل شده است.»
در ماههای اخیر اعتراضات گروههای مختلف منتقد در ایران بالا گرفته است و هزاران نفر از معترضان بازداشت شدهاند.
مبارزات زنان میهن ما در دو دههٔ اخیر درخشانترین صحنههای مبارزهٔ جنبشهای اجتماعی را در میهن ما پدید آورده است. پیکار بر ضد ستم مضاعف طبقاتی و جنسیتی، که با وجود همه سرکوبگریهای رژیم و خشونتی که بر ضد زنان مبارز اعمال شده است همچنان ادامه دارد، بسیار مؤثر و تحسینبرانگیز بوده است. زنان میهن ما در سالهای اخیر برای تحقق حقوق پایمال شدهشان در عرصههای مهمی پای در راه مبارزه نهادهاند که این کارزارها ازجمله عبارتاند از: مبارزه بر ضد حجاب اجباری، لایحهٔ قصاص، لایحهٔ ضد خانواده با نام بیمسمای “لایحهٔ حمایت از خانواده”، کودکآزاری در رابطه با ازدواج دختران کمسال زیر لوای قوانین قرونوسطایی، جداسازی جنسیتی آموزش و خدمات بهداشتی. علاوهبراین، عرصهٔ دیگر مبارزهٔ زنان کشور تلاش برای رسیدن به برابری حقوق زن و مرد، دستمزد مساوی در برابر کار مساوی برای زنان کارگر و شاغل، بهرهمند شدن از خدمات بهداشتی بهویژه برای زنان لایههای محروم جامعه است. برپایی کارزارهای منع خشونت- مخصوصاً در آذرماه امسال که همزمان با کارزار جهانی منع خشونت بر ضد زنان در سراسر جهان بود- از نمونههای اخیر و جالب مبارزه دلیرانه زنان بر ضد واپسماندگی اجتماعی و استبداد تاریکاندیش حاکم بر میهن ماست.