اخبار

کشاورزان معترض اصفهان به نماز جمعه این شهر پشت کردند

کشاورزان معترض اصفهان در اعتراض به انتقال حق‌آبه‌شان به یزد به نماز جمعه آمده اند، شعار دادند و برگزاری نماز را به تعویق انداختند. آن ها به تریبون نماز جمعه پشت کرده و شعار دادند: «رو به میهن، پشت به دشمن» …
به گزارش خبرگزاری ها، ۳۵۰ هزار نفر در شرق استان اصفهان از طریق کشاورزی گذران می‌کنند. انتقال ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب از حق‌آبه استان اصفهان به یزد، زندگی آن‌ها را به خطر انداخته است. در سال ۹۵ مسئولان استان اصفهان به کشاورزان قول داده بودند که ۲۰۰ میلیون متر مکعب از آب پشت سدها را به کشاورزی در شرق اصفهان اختصاص دهند اما به این وعده عمل نکردند. این امر سبب شده که کشاورزان اصفهان از یک ماه پیش به این سو در اعتراض به انتقال حق‌آبه‌شان به یزد تجمعاتی را برگزار کنند. ۱۸ اسفند عده پرشماری از کشاورزان معترض به سوی تأسیسات انتقال آب به راه افتاده بودند که یگان ضد شورش وارد عمل شد و کار به درگیری کشید.
معترضان شعار می‌دادند:«عزاست عزاست امروز، روز عزاست امروز» ،«روحانی دروغگو، زاینده‌رود ما کو» ،«صدا و سیمای ما، ننگ ما، ننگ ما»…..‌

به گزارش دویچه وله، امام‌جمعه موقت اصفهان در پایان نسبت به شعارهایی که کشاورزان می‌دادند واکنش نشان داد و تأکید کرد: «باید برخی خجالت بکشند که حرف‌هایی می‌زنند که از حنجره انگلیسی‌ها و صهیونیسم‌ها بیرون می‌آید؛ باید نسبت به نقشه‌ها در مسیر توقف انقلاب اسلامی حساسیت بیشتری داشته باشیم.»

بحران آب در ایران در سال‌های گذشته روز به روز حادتر شده و باعث تنش‌ها و درگیری‌های زیادی گشته است. کاهش بارندگی و مهم‌تر از آن، عدم‌مدیریت منابع آب و استفاده درست از آن ایران را با تهدید‌ جدی بحران کمبود آب مواجه ساخته است.

جمعه ۲۵ اسفند دامنه اعتراض کشاورزان به نماز جمعه کشید. کشاورزان با سر دادن شعارهایی مانع از شروع نماز جمعه شده بودند:
«تکلیف ما روشن شه، نماز جمعه شروع شه»

در مراسم آخرین نماز جمعه سال امامت  سید مجتبی میردامادی در اصفهان برگزار شده بود، کشاورزان معترض پشت به خطیب نماز جمعه نشستند و شعار دادند: “رو به میهن، پشت به دشمن”.

به گزارش زمانه،مهاجرت از روستا به شهرها یکی از پیامدهای بحران کم‌آبی در شرق اصفهان در اثر انتقال آب به یزد است. بیش از ۵۰ هزار کشاورز در اصفهان در اثر کم‌آبی بیکار شده‌اند.

وزارت نیرو سال گذشته برای حل این بحران کارگروهی به نام کارگروه «ملی سازگاری با کم آبی» تشکیل داد. سامان دهی رودخانه زاینده رود، جایگزینی کشت‌های صنعتی به گلخانه‌ای، اجرای پروژه‌های فنی برای برداشت از زاینده‌رود، جایگزینی پساب در مصرف کشاورزی و صنعت و طرح‌های اضطراری تامین آب در دستور این کارگروه قرار گرفت که تاکنون به جایی نرسیده است.

جمعه ۴ اسفند هم صدها کارگر معترض گروه ملی صنعتی فولاد اهواز با در دست داشتن پلاکاردهایی وارد محل نماز جمعه شدند و دست به اعتراض زدند. مأموران امنیتی در صدد مقابله با کارگران برآمدند، اما موفق نشدند با خاموش کردن اعتراض کارگران آرامش را برقرار کنند.

Print Friendly, PDF & Email
نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا