گوناگون

“نامه وزارت نیرو ۱۵ هزار خوزستانی را بیکار می کند”

مدیرکل شیلات خوزستان گفت: “درصورت اجرایی شدن نامه‌ وزارت نیرو، مبنی بر خودداری از تخصیص آب برای فعالیت‌های شیلاتی، علاوه بر خسارت سنگین به سرمایه‌گذاران، تولیدکنندگان و کارآفرینان حوزه‌ی آبزی‌پروری ۱۵ هزار خوزستانی بیکار می‌شوند.”

به گزارش فارس، با بیان این که “خوزستان در سال ۹۶ با تولید نزدیک به ۷۰ هزار تن انواع تولیدات آبزی‌پروری، رتبه نخست پرورش ماهیان گرمابی و رتبه دوم آبزی پروری را در کشور داشت و حدود ۱۴ تا ۱۵ هزار نفر در این بخش مشغول به کار شدند “، ادامه داد: “باید یادآوری کرد، که آبزی‌پروری، به مفهوم مصطلح آن، آب چندانی مصرف نمی‌کند و آب مورد استفاده، مجددا به آبهای جاری و زیرزمینی باز می‌گردد و با خودپالایی در بستر رودخانه، قابلیت استفاده مجدد می‌یابد.”

این مقام مسئول در مورد ظرفیت بالقوه بخش شیلات در تولید اشتغال و مشکلات این بخش گفت: “ازسوی دیگر، آبزی‌پروران با سرمایه‌گذاری زیرساختی وسیع خود، سهم چشمگیری در تولید و اشتغال استان دارند، اقساط تسهیلات خود را به نظام بانکی بدهکار هستند، مزارع آنها هزینه‌ نگهداری قابل توجهی دارد و جایگاه برجسته‌ای در تولید پروتئین کشور دارند. ضمن آنکه آب هدایت شده به کانون‌ فوق بحرانی ریزگرد جنوب شرق اهواز، تاکنون به صورت داوطلبانه از حقابه مجتمع پرورش ماهی آزادگان شهرستان کارون تامین شده است.”

اسفند سال گذشته سازمان آب و برق خوزستان با ارسال نامه ای به اداره کل شیلات خوزستان، برداشت آب برای کارگاه ها و مجتمع های پرورش ماهی را برای سال ۹۷ممنوع اعلام کرد. این ممنوعیت با دستور وزارت نیرو اعلام شد.

همزمان با این دستور، مدیردفتر حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق استان گفته بود: “هر هکتار مزرعه شیلات سالانه ۱۰۰هزار متر مکعب آب نیاز دارد و بر این اساس باید حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون مترمکعب سالانه به این صنعت تخصیص داد که در عمل امکان آن وجود ندارد.”

مومن غریب با بیان اینکه نخستین و مهم ترین اولویت سازمان آب و برق خوزستان، تامین آب شرب مردم در تابستان ۹۷ است، گفت: “بخش زیادی از خوزستان هنوزاز آب های سطحی استفاده می کنند که تخصیص آب به صنعت شیلات، آنها را از نظر کمی و کیفی دچار مشکل می کند. “

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا