نقش شبکههای اجتماعی در تداوم هشت روزه اعتراضات کامیونداران
با اینکه برخی خبرگزاریهای داخلی از قول مقامهای دولتی خبر از پایان اعتصاب کامیونداران ایران میدهند، ویدئوهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی در روز سهشنبه (۸ خرداد/ ۲۹ مه) حاکی از تداوم این اعتراضات در برخی شهرهای ایران است. تمامی شواهد نیز حاکی از خودجوش بودن اعتراض کامیونداران و نقش پررنگ شبکههای اجتماعی در هماهنگی حرکت آنهاست…
ویدئوهای منتشرشده در روز سهشنبه از جمله سالنهای خالی اعلام حمل بار، تجمع اعتراضی کامیونداران و تداوم اعتصاب آنها در برخی شهرها، از جمله تهران، تبریز، شاهینشهر، الیگودرز، مهران و قهدریجان را نشان میدهد.
خبرها و ویدئوهای روز گذشته هم، با وجود تأکید برخی مسئولان دولتی بر پایان اعتصاب، حاکی از آن بود که کامیونداران پایانه حمل و نقل تهران و قزوین نیز به اعتصاب پیوستهاند و همچنین در برخی شهرها میان اعتصابکنندگان و اعتصابشکنها درگیری به وجود آمده است.
در هفتمین روز اعتصاب همچنین خبرهایی مبنی بر پیوستن تانکرها به اعتصاب کامیونداران حمل بارهای جادهای و در پی آن ایجاد صفهای طولانی در پمپ بنزینها منتشر شده بود.
اعتصاب کامیونداران ایران از سهشنبه گذشته (اول خرداد) آغاز شد و به بیش از ۲۰۰ شهر ایران سرایت کرد. پایین بودن و ثابت ماندن کرایه حمل بار در سالهای گذشته در کنار بالا رفتن مخارج و استهلاک کامیونها و افزایش قیمت لوازم یدکی، افزایش بهای سوخت و کمبود سهمیه روزانه گازوئیل، کمیسیون بالای شرکتهای حمل و نقل، افزایش هزینه بیمه و محروم بودن از خدمات بازنشستگی، از جمله دلایل اعتراض کامیونداران در ایران است.
تهدید معترضان بهرغم اعلام «پایان اعتصاب»
ادعای پایان اعتصاب کامیونداران زمانی در خبرگزاریهای تحت نظر رژیم منتشر شد که «کانون انجمنهای صنفی رانندگان ناوگان حمل کالا» با انتشار اطلاعیهای از اعتصابکنندگان خواست تا برای جلوگیری از «سوءاستفاده معاندین نظام» و «رفع نگرانی ملت در تأمین مایحتاج عمومی» به اعتصاب خود پایان دهند.
این کانون همچنین پس از دیدار گروهی از رانندگان معترض با اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس، از تشکیل کمیته ویژه پیگیری مطالبات آنان در این کمیسیون خبر داد و اعلام کرد که این «کمیته ویژه» قرار است مطالبات رانندگان را طی ماههای آینده پیگیری کند.