هر کسی که پروانه معتبر وکالت دارد میتواند در همه جا وکالت کند
بهمن کشاورز،حقوقدان، وکیل پایه یک دادگستری و رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران، با تاکید بر حق انتخاب وکیل گفت: از دیدگاه لایحه استقلال کانون وکلا، هر کس که پروانه معتبر وکالت دارد میتواند در همه جا وکالت کند…
بهمن کشاورز رئیس پیشین اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران، با اشاره به طرح موضوع تایید ۲۰ وکیل دادگستری برای بر عهده گرفتن وکالت متهمان پروندههای امنیتی، درباره وظایف قوهقضاییه تاکید کرد: به موجب اصل یکصد و پنجاه و ششم قانون اساسی وظایف قوه قضاییه بر شمرده شده است و در بندهای پنجگانه این اصل مطلبی که بتوان آن را به موضوع وکالت مربوط کرد و برای این قوه حق دخالت در امور مربوط به حق دفاع و وکالت را قائل شد، استخراج نمیشود.
همچنین در وظایف رییس قوهقضاییه موضوع اصل یکصد و پنجاه و هشتم قانون مذکور چنین چیزی نیامده است.
این وکیل پایه یک دادگستری با تاکید بر این موضوع که مسائل وکالتی زیرمجموعه امور قضایی به حساب نمیآید، عنوان کرد: زیرا تهیه لوایح قضایی متناسب با جمهوری اسلامی هم با توجه به نظریه شورای حل اختلاف قوا در برگیرنده مسائل وکالتی نیست. چون شورای مذکور لایحه جامع قانون وکالت را (لایحه قضایی) تلقی نکرد.
این وکیل دادگستری با اشاره به نبود برخی امکانات در قوهقضاییه گفت: برخی از این تغییرات با توجه به وضعیت و امکانات قوه قضاییه به هر حال قابل توجیه است اما تبصره ماده ۴۸ به هیچ شکل و با هیچ استدلالی قابل دفاع نیست.
کشاورز در ادامه با تاکید بر حق انتخاب وکیل تاکید کرد: از دیدگاه لایحه استقلال کانون وکلا، همچنین قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت و قانون انتخاب وکیل بهوسیله اصحاب دعوا هر کس که پروانه معتبر وکالت دارد میتواند در همه جا وکالت کند.
به گزارش اعتمادآنلاین، او در توضیح استثنا برای اختیار وکالت افرادی که پروانه وکالت دارند، گفت: مگر اینکه وکیلی مثلا تنزل درجه پیدا کرده و به حکم دادگاه انتظامی از وکالت در دعاوی و شکایات خاصی ممنوع و محروم شده باشد. گمان میرود راه حل معضل یاد شده تمسک به همین رابطه کلی باشد !