حج و ارز
اما حالا با اتفاق تازهای مواجه شدهایم و آن اتفاق تصمیم دولت برای اختصاص ارز مبادلهای به گروهی از مسافران به بهانه حج است.
قاضی عسکر نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: هزینه نهایی حج تمتع سال ۹۷ با ارز مبادلهای یعنی با دلار ۳۹۰۰ تومان محاسبه شد… با توجه به اظهاراتی که در بازار ارز کشور ایجاد شده اگر قرار بود نرخها با ارز بالا برود ما شرمنده مردم میشدیم و باید بگویم که از چند سال گذشته تاکنون حج گران نشده و اختلاف قیمتها به دلیل نرخ ارز است اما ما تا جایی که امکان داشته صرفهجوییها را انجام دادیم تا مشکلی برای حجاج پیش نیاید و حجاج مطمئن باشند کسی سود مالی در حج نمیبرد… با توجه به افزایش قیمت دلار به هیچ وجه مصلحت نیست زائر پول ایرانی به همراه خود ببرد و در بازار عربستان آن را تبدیل کند چراکه این اقدام باعث تحقیر ملت ما میشود… در برخی از شبکههای مجازی امکان خرید فراهم شده و هماهنگیهای لازم انجام شده تا ۵۰ درصد به اضافه پنج درصد به حجاج تخفیف دهند و نوع کالاهایی که حجاج خرید میکنند در اختیار آنها قرار گرفته است حجاج نیز میتوانند با مراجعه به این سایتها از این فروشگاههای مجازی خرید کنند.
در هفتههای اخیر و با خروج دونالدترامپ، رییسجمهور ایالات متحده از برجام و نزدیک بودن بازگشت مجدد تحریمها شاهد به وجود آمدن جو ملتهبی در فضای اقتصادی کشور و به خصوص بازار ارز بودیم که به عنوان مثال قیمت هر دلار را به هشت هزار تومان هم رساند. این التهابات در بازار ارز، سکه و دیگر حوزههای اقتصادی سبب آن شد که مسئولان دولتی تصمیمات ویژهای را برای این شرایط ویژه اتخاذ کنند. یکی از این تصمیمات ویژه اختصاص ارز مبادلهای برای واردات کالاهای اساسی همچون دارو، مواد غذایی و مواد اولیه برای تولید بوده است.
اما حالا با اتفاق تازهای مواجه شدهایم و آن اتفاق تصمیم دولت برای اختصاص ارز مبادلهای به گروهی از مسافران به بهانه حج است.
این بحران ارزی سبب آن شده است تا مقامات ارشد دولتی به صراحت خواستار کاهش سفرهای خارجی مسئولان و مردم شوند. در چنین شرایطی این انتظار وجود داشت و دارد که مسئولان تصمیمگیر توجه به اولویتها را فراموش نکنند و اگر قرار است ریاضتی رخ دهد این ریاضت اقتصادی شامل همه شود.
برگرفته از بهارنیوز، انتخاب