صحبت از حصر سکوت درمورد ترمیم کابینه
اینطور که پیداست حالا پس از نزدیک به یک دهه از حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، بالاخره موضوعی در ادبیات سیاسی- رسانهای کشور مطرح شده که گویا اشاره به آن سختتر از صحبت از حصر است.
نشست اعضای فراکسیون امید با رییس دولت اعتدال البته درحالی برگزار شد که آخرین دیدار آنها پیش از جلسه دیروز، به یک سال پیش بازمیگشت. ٢٨ تیرماه سال ٩۶ در یک مقطع زمانی خاص و حساس که حسن روحانی با حمایت مجدد اصلاحطلبان بار دیگر در انتخابات ریاستجمهوری به پیروزی رسیده بود و هنوز فهرست وزرای پیشنهادی خود را برای دریافت رایاعتماد از مجلس، علنی نکرده بود، امیدیها راهی پاستور شده بودند تا با حسن روحانی که آنزمان در اوج محبوبیت بود، به گفتوگو بنشینند.
به گزارش اعنماد، حالا درست یک سال پس از آن دیدار، بار دیگر ترکیبی نسبتا مشابه از فراکسیون امید به نهاد ریاستجمهوری رفته و در شرایطی پای صحبتهای رییسجمهور نشسته و دغدغههایشان را با رییس دولت تدبیر و امید درمیان گذاشتهاند که دیگربار صحبت از معرفی وزرای جدید و به بیان دقیقتر «ترمیم تیم اقتصادی دولت»، سوژه روز محافل سیاسی و رسانهای است. هرچند حالا جایگاه و اوضاع و احوال حسن روحانی چندان شباهتی به حال و روز او در تیرماه ٩۶ ندارد و بیراه نیست اگر بگوییم روحانی حالا دشوارترین روزهایش از آغاز دوران ریاستجمهوری خود تاکنون را پشت سر میگذارد و علیالاصول بیش از هر زمان دیگری به پشتیبانی حامیان سیاسیاش نیاز دارد.
شرایط نامساعد دولت و شخص رییسجمهور که شاید ابعاد آن با نگاهی به سرفصل موضوعات متعدد موردبحث در این جلسه با اعضای فراکسیون امید نیز روشن باشد، بر اهمیت جلسه دیروز افزود: «چگونگی مبارزه با فساد»، «مشکلات بازار ارز»، «تغییرات احتمالی در کابینه»، «مشکلات آموزشعالی»، «کمبودها در آموزش و پرورش»، «وضعیت نامساعد دانشجویان»، «تشکلهای دانشجویی»، «وضعیت فرهنگیان» و «مشکلات اقتصادی»، «حقوق شهروندی»، «حقوق اقوام، ادیان و مذاهب»، «حقوق زنان»، «مشکلات جوانان»، «وضعیت فعالان محیطزیست»، «وضعیت دراویش»، «اوضاع امنیت اجتماعی»، «اصلاح قانون انتخابات»، «محدودیتهای سیاسی ازجمله حصر» و البته موضوع تکراری مورداشاره در این جلسه یعنی «تداوم همکاری تعامل دولت با اصلاحطلبان مجلس» تنها بخشی از این مسائل است که بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید در گفتوگو با ایسنا در تشریح جلسه دیروز مورد اشاره قرار داده است. همزمان علی نجفی خوشرودی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و ازجمله اعضای هیات رییسه مجلس نیز در گفتوگو با ایلنا، به بحث درمورد مسائل روز سیاستخارجی پرداخته و الیاس حضرتی دیگر عضو هیات رییسه فراکسیون امید هم که اخیرا درجریان تشکیل کمیسیون مشترک اصلاح ساختار دولت، ریاست این کمیسیون را برعهده داشت، پس از این نشست، با اشاره به رد کلیات لایحه اصلاح ساختار دولت در مجلس، از درخواست رییسجمهور درخصوص پیگیری مجدد این طرح اصلاح در مجلس به خبرگزاری خانه ملت خبر داده است.
تاکید حضرتی بر اینکه صحبت مشخصی درمورد ترمیم کابینه صورت نگرفته و در این رابطه صرفا «مباحث کلی از طرف دوستان نماینده مطرح شد»، بهروشنی نشان از آن دارد که تصویب لایحه اصلاح ساختار دولت اهمیتی ویژه برای حسن روحانی داشته و حالا به نظر میرسد باتوجه به منتفی شدن موضوع در مجلس، دولت را در این خصوص با بنبست روبهرو کرده است. جالب آنکه حضرتی در اظهارنظری مشابه، فراتر از رفته و با اعتمادآنلاین از «سکوت روحانی درمورد ترمیم کابینه» سخن گفته است.
ماجرا اما آنگاه جالبتر میشود که بدانیم روحانی در شرایطی در مورد ترمیم کابینه، بحث داغ این روزهای کشور سکوت کرده که درمورد بحث چندین ساله حصر اظهارنظر کرده و مخالفت جدی خود با ادامه حصر را اعلام کرده است. اینطور که پیداست حالا پس از نزدیک به یک دهه از حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، بالاخره موضوعی در ادبیات سیاسی- رسانهای کشور مطرح شده که گویا اشاره به آن سختتر از صحبت از حصر است. قاسم احمدی لاشکی، نماینده اعتدالی نوشهر همین چند روز پیش از این مقاومت دولت نسبت به تغییر گلایه کرده و به «اعتماد» گفته بود: مشکل دولت احمدینژاد، تزلزل مدیریت بود و گرفتاریمان با دولت روحانی، ثبات بیش از حد مدیریتها!