مذاکرات صلح یمن از روز پنجشنبه در سوئد آغاز می شود
مذاکرات صلح یمن میان نمایندگان دولت این کشور و شبه نظامیان حوثی در حالی از روز پنجشنبه در سوئد کلید می خورد که نمایندگان دو طرف پس از کلی حرف و حدیث پیشتر وارد استکهلم شدند.
مارتین گریفیث، فرستاده سازمان ملل متحد در امور یمن با تایید این خبر به صورت رسمی از آغاز این گفتگوها خبر داد و تصریح کرد فرایند سیاسی صلح میان طرف های درگیر در مناقشه یمن از روز پنجشنبه ششم دسامبر از سر گرفته خواهد شد.
این درحالیست که دور پیشین مذاکرات که قرار بود ماه سپتامبر در ژنو برگزار شود بدلیل امتناع حوثی ها لغو شده بود. شبه نظامیان با طرح نگرانی در خصوص امنیت تردد از شرکت در این مذاکرات خودداری کرده بودند.
نمایندگان جنبش انصارالله که از چهار سال پیش با دولت مرکزی و نیز نیروهای نظامی ائتلاف تحت رهبری عربستان در حال جنگ هستند اینبار نیز ضمن استقبال از گفتگوهای صلح سوئد اعلام کرده بودند که در صورت دریافت تضمینهای امنیتی برای تردد و جابجایی در این مذاکرات شرکت خواهند کرد.
شبه نظامیان حوثی که حمایت ایران را با خود دارند سه شنبه شب با هواپیمایی کویتی که فرستاده سازمان ملل متحد نیز یکی از مسافران آن بود خود را به پایتخت سوئد رساندند. نمایندگان دولتی یمن نیز چهارشنبه شب با پروازی از ریاض وارد استکهلم شدند.
وزیرخارجه یمن خطاب بهواشنگتن: یمن عرصه تسویهحساب آمریکا با ایران نیست
به نوشته پایگاه خبری شبکه «المسیره» یمن، «هشام شرف» وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن، روز شنبه اعلام کرد که کشورش عرصه درگیری برای تسویهحسابهای دیگران نیست و اظهارات برخی مقامات ارشد و مسئول آمریکایی غیرمسئولانه است. آخرین آنها نیز به اظهارات «متیو تویلر» سفیر امریکا در یمن، در جریان سفرش به استان حضرموت در پنجشنبه گذشته باز میگردد.
وی افزود: این دیپلمات آمریکایی در این اظهارات به دور از ملاحظات دیپلماتیک، غیرمسئولانه و نیز به دور از حقیقت خود، مدعی شد که اوضاع کنونی یمن در نتیجه حمایت نامحدود ایران است.
وزیر خارجه یمن تاکید کرد که سفیر آمریکا در این اظهاراتش، این مسئله را فراموش کرد که ائتلاف جنایتکار سعودی از چهار سال پیش تاکنون، تحت حمایت دولت آمریکا، موحب کشته، زخمیشدن و معلولیت دهها هزار یمنی شده و نیز کلیه امکانات اقتصادی ملت یمن و زیرساختهای این کشور را نابود کرده و با محاصره زمینی، دریایی و هوایی موجب توقف پرداخت حقوق کارمندان، بحران اقتصادی و کم شدن ارزش پول یمن شده و با این اقدامات موجب بروز وخیمتریم بحران انسانی معاصر شده است.
هشام شرف تاکید کرد: اگر اظهارات مقامات ارشد دولت آمریکا درباره پایان دادن به تجاوز نظامی و محاصره فراگیر یمن و حمایت از راهکار سیاسی در این کشور، جدی بود، دولت کاخ سفید میبایست موضعی شجاعانه اتخاذ میکرد و با اعمال فشار جدی بر ائتلاف متجاوز، موجب توقف این جنگ و بازگشایی گذرگاههای زمینی و هوایی و در رأس آنها، فرودگاه بینالمللی صنعاء میشد و از تلاشهای در راستای صلح «مارتین گریفیتس» فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن برای پایان دادن به این بحران انسانی در یمن حمایت میکرد.
این در حالی است که «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا در حاشیه اجلاس جی ۲۰ در بوئنوس آیرس، به تداوم حمایت از عملیات نظامی رژیم سعودی در یمن و با وجود انتقادها از این رژیم بابت قتل «جمال خاشقچی» روزنامه نگار منتقد عربستانی اشاره کرد و با اذعان به بحران انسانی در یمن و به خطر افتادن جان میلیونها نفر بهخاطر گرسنگی مدعی شد که واشنگتن و ریاض کمکهای بشردوستانه به یمن ارسال کردهاند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet