نیازمند طرحهای بهبود معیشتی هستیم
رضا مسلمی با انتقاد از تعلل دولت در تامین بودجه لازم برای بهبود معیشت معلمان گفت: طرح رتبهبندی با شاکله و چیدمان فعلی پاسخگو نیست….
به گزارش خبرنگار ایلنا، طرح رتبهبندی معلمان و چگونگی اجرای این طرح، مدتهاست که به یک چالشِ جدی برای فعالان صنفی معلمان تبدیل شده است؛ سوال اصلی اینجاست که آیا رتبهبندی طرحی مفید است و میتواند مشکلات معیشتی معلمان را در سطوح مختلف مرتفع نماید؟
رضا مسلمی (فعال صنفی معلمان) در این رابطه میگوید: پاسخ این سوال منفیست؛ رتبهبندی با چینش فعلی آن نمیتواند هیچ یک از مشکلات موجود را برطرف نماید. در ضمن با این چیدمان، به هیچ کدام از اهداف تعیینشدهی خود که افزایش انگیزهی معلمان و ارتقای سطح آموزش است، نخواهد رسید.
دولت اعلام کرده در بودجه ۹۸، دو هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح رتبهبندی معلمان درنظر گرفته است. مسلمی معتقد است؛ این بودجه ناکافیست لذا نمیتوان انتظار داشت با ۲ هزار میلیارد تومان، تحول کیفی در آموزش کشور رخ بدهد. اگر قرار باشد این مبلغ بین تمام معلمان کشور تقسیم شود، نمیتوان انتظار افزایش حقوق بیش از ۱۵۰ هزار یا ۲۰۰ هزار تومان داشت؛ با ۱۵۰ هزار تومان نه کمبود انگیزه جبران میشود و نه مشکلات معیشتی معلمان برطرف خواهد شد.
این عضو کانون صنفی معلمان میافزاید: وزیر آموزش و پرورش اعلام کرده “این تلقی از رتبهبندی که در صورت اجرا از فردا حقوق همه معلمان سه برابر میشود، درست نیست”؛ باید به جناب وزیر بگوییم معلمان انتظار ندارند حقوقشان با رتبهبندی سه برابر شود اما شما و تیم مدیریتیتان نیز به هیچ کدام از وعدههایی که قبل از انتخاب به مقام وزارت دادید، عمل نکردید. در ضمن در جلسه دیدار با فعالان صنفی معلمان سراسر کشور وعده دادید که موانع پیش پای تشکلهای صنفی را برمیدارید؛ اینها هم محقق نشد.
«رتبهبندی» جامعیت کافی ندارد
مسلمی با تاکید بر اینکه برای اجرای صحیح و بدون نقص طرح رتبهبندی –گرچه این طرح صد درصد کارشناسانه و رضایتبخش نیست- مطابق با اهداف سند تحول بنیادین ۱۱ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان، بودجه نیاز است، افزود: امیدواریم قصد نداشته باشند با اجرای نیمبندِ طرح رتبهبندی ادعا کنند مشکلات معیشتی معلمان برطرف شده و آموزش کشور نیز دچار تحول اساسی شدهاست.
او معتقد است؛ به جای اصرار بر اجرای ناقص رتبهبندی، نیازمند طرحهای بهبود معیشتی با ویژگیهای کارشناسانه هستیم؛ ویژگیهایی مثل جامعیت، شمولیت تام و کافی بودن.
مسلمی ادامه میدهد: اینکه در طرح رتبهبندی، معلمان با کمتر از ۵ سال سابقه تدریس یا مربیان پیشدبستانی کامل حذف شدهاند، نشان میدهد که این طرح جامعیت کافی ندارد؛ جهش مقطعیِ دستمزد گروهی از معلمان نمیتواند مشکلات معیشتی را به شیوه پایدار حل کند.
این فعال صنفی معلمان همدان در پایان خواستار مشارکت تشکلهای صنفی معلمان در طرحهای آموزشی و تعیین بودجهها شد و گفت: در همه جای دنیا معلمان در مسائلی که به سرنوشتشان مربوط است، مشارکت فعال دارند و دولت، حق چانهزنی و دخالت آنها را به رسمیت میشناسد؛ اما در ایران ما باید منتظر بمانیم تا از رسانهها بشنویم که چه خوابی برایمان دیدهاند!
***
وزیر آموزش و پرورش:
وزیر آموزش و پرورش در واکنش به انتقادات فرهنگیان برای طرح رتبهبندی آنان، گفت: من از همکاران میخواهم هرگونه پیشداوری را در این زمینه فعلا متوقف کنند و اینکه دولت این اهمیت را برای فرهنگیان قائل شده که رتبه بندی را به اجرا درآورد، به نظرم یک آغاز مبارک است.
محمد بطحایی دیروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که طرح توزیع شیر در مدارس به کجا رسیده است، گفت: مهمترین مانع برای اجرای برنامه شیر مدارس نبود اعتبارات لازم برای این کار است. این اعتبارات هنوز تخصیص پیدا نکرده است وگرنه از جهت توافق با شرکتها و کارخانههای تولیدکننده و اجرای برنامه، با مانع دیگری مواجه نیستیم. وی افزود: متاسفانه به دلیل مشکلات درآمدی دولت و خزانه، امکان تخصیص تاکنون پیدا نشده و امیدوارم که این امکان به زودی فراهم شود و ما بتوانیم حتی با نوبتها و دفعات کمتر برنامه توزیع شیر در مدارس را اجرا کنیم.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که طرح توسعه ورزش فرهنگیان با اولویت زنان در چه مرحلهای است، اظهار کرد: با مصوبه هیئت وزیران، تربیت بدنی و ورزش کارکنان در اولویت قرار گرفته و در آموزش و پرورش این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است و این موضوع برای بانوان اهمیت بیشتری هم دارد که ما در آموزش و پرورش این برنامه را ابتدا با اولویت بانوان که محیط مناسب کمتری به نسبت آقایان برای ورزش دارند، آغاز کردیم. بطحایی تاکید کرد: براساس برنامهریزی که صورت خواهد گرفت، سالنهایی که در اختیار داریم دو ساعت در هفته در اختیار بانوان قرار میگیرد تا به تدریج ما بتوانیم به این سمت برویم که بانوان با تربیت بدنی، ورزیدگی و سلامت لازم را برای انجام کار به دست آورند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره رایگان شدن برق مدارس و افزایش سه برابری مصرف در آنها اظهار کرد: دادههای مطمئنی در این زمینه در اختیار من نیست اما تقریبا یقین دارم که چنین اتفاقی نخواهد افتاد چرا که در قانون، معافیت مشروط به رعایت آن جدول مشخص، شده است یعنی اگر مدارس در حد مشخص آن جدول، مصرف داشته باشند معاف میشوند، پس مدارسی که بیش از الگوی مصرف، مصرف کرده باشند هزینهاش را باید بپردازند و به نظر میرسد که این قید قانونی موضوع را کنترل کند اما در نهایت ما سعی میکنیم که این موضوع را در دولت هم دنبال کنیم که چنین چیزی اتفاق نیفتد.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی دیگر درباره تبلیغات فراوان برای کلاسهای کنکور در صداوسیما گفت: این حجم از تبلیغات برای کلاسهای کنکور و کتابهای کمک درسی، سم مهلکی برای آموزش و پرورش است. ما با آقای علی عسگری هم مذاکره داشتیم و هم دو مکاتبه و امیدوارم که همکارانمان در صداوسیما با توجهی که به این موضوع دارند، این مسئله را در نظر بگیرند. همچنین ما به دنبال این هستیم که از طریق قانونی هم این موضوع را دنبال کنیم و این محدودیت را در رسانههای مختلف اعمال کنیم.
وی در واکنش به انتقادات فرهنگیان برای طرح رتبهبندی آنان، گفت: من از همکاران عزیزم میخواهم هرگونه پیشداوری را در این زمینه فعلا متوقف کنند. شرایط اقتصادی کشور ما به گونهای است که ورود به این مباحث دولت و اینکه دولت این اهمیت را برای فرهنگیان قائل شده که رتبهبندی را به اجرا درآورد، به نظرم یک آغاز مبارک است، پس همکاران سعی کنند که این پیشداوریها را کنار بگذارند تا این طرح ما به تصویب برسد و بودجهاش مشخص شود، اگر که مورد قبول نبود ما حاضریم که انتقاداتشان را بشنویم. بطحایی تاکید کرد: آییننامه اجرایی در این زمینه را حتما به سمع و نظر همکاران خود خواهم رساند و از آنان نظرخواهی میکنم.
@sedayemardomdotnet