توافق بر سر آتش بس در بندر حدیده یمن
نمایندگان گروههای متخاصم یمنی، روز پنج شنبه دوازدهم دسامبر، درباره وضعیت بندر حدیده و برقراری آتش بس در سراسر این استان به توافق رسیدند. سعودیها در یمن به دنبال منافع اقتصادی و امنیتیبودند. زمینهای حاصلخیز، و دراختیار نگه داشتنِ ارزانترین نیروی کار در منطقه- با توجه به جمعیت بالای بیستمیلیوننفری یمن- ازجمله این منافعِ آزمندانهٔ اقتصادیاند. بازارِ ارزان نیرویِ کار، درخدمت نگه داشتنِ بندر طبیعی عدن، بندر “حدیده”، دریای عرب، مدخلِ جنوبی دریای سرخ، و تلاش برای نابودی نیروهای انقلابیای که سعودیها بیش از “زیدی” ها و “القاعده” از آنهاست که هراس دارند، ازجمله منافع اقتصادی و امنیتیایاند که ”سعودی“ها در پیِ حفظِ آنها در “یمن”اند…
به گزارش خبرگزاری فرانسه، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد که برای شرکت در مذاکرات صلح یمن به سوئد رفته است، با اعلام این خبر گفت که نیروهای بی طرف به این منطقه اعزام خواهند شد و گذرگاههای عبور کمکهای بینالمللی انساندوستانه برقرار میشود.
موضوع وضعیت شهر حدیده که اصلیترین گذرگاه برای انتقال کمکهای بینالمللی انساندوستانه به مردم جنگزده یمن به شمار میرود، یکی از موضوعات مورد مناقشه میان گروههای درگیر در یمن بود و آنها نتوانسته بودند در مذاکرات پیشین خود در این زمینه به توافق برسند.
اعلام توافق درباره بندر حدیده در حالی است که هنوز گفتوگوهای صلح یمن به پایان نرسیده و قرار است که دور بعدی این مذاکرات ماه آینده برگزار شود.
دبیر کل سازمان ملل متحد با بیان اینکه آتش بس مورد توافق مربوط به سراسر یمن نخواهد بود، اضافه کرد: “ما درباره بندر و شهر حدیده به توافق رسیده ایم. نیروهای بی طرف به این بندر و همچنین شهر حدیده دوباره اعزام خواهند شد و آتش بس در سراسر استان حدیده نیز برقرار می شود.”
در مذاکرات صلح یمن در سوئد که زیر نظر سازمان ملل متحد برگزار شد، پیشتر طرفین گفتوگو درباره بازگشایی فرودگاه صنعا، که در کنترل شورشیان حوثی یمن است، از سرگیری صادرات سوخت و همچنین تبادل زندانیان به توافق رسیده بودند.
برگزاری این مذاکرات در حالی بود که اکثریت سناتورهای آمریکایی روز چهارشنبه قطعنامه توصیهای را به تصویب رساندند و از دولت آمریکا خواستند که به حمایت خود از ائتلاف عربی در یمن به رهبری عربستان سعودی پایان دهد.
بر اساس آمار و اطلاعاتی که از سوی سازمان ملل متحد منتشر شده است، در یمن بیش از هشت میلیون نفر از گرسنگی رنج میبرند و خطر گرسنگی و سوء تغذیه ۱۴ میلیون نفر دیگر از شهروندان یمن را نیز تهدید میکند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet