“سطح تحمل جامعه به شرایط بحرانی رسیده است”
به موازات گسترش بحران و افزایش نارضایتی اجتماعی نگرانی در خصوص آینده نظام و دورنمای تحول های سیاسی به بحث و کشمکش در میان جناح های حکومتی دامن زده است.
افزایش نارضایتی اجتماعی و نگرانی جناح های حکومتی
به گزارش ایلنا، مجید فراهانی صبح امروز در چهارمین کنگره حزب ندای ایرانیان در برج میلاد تهران گفت: همه ما از شرایط جامعه آگاهی داریم و مصادیق این چالشها خود را نشان داده است. باید اثبات کنیم که سطح تحمل جامعه به شرایط بحران رسیده است.
وی با بیان اینکه بیاعتمادی سمی است که به جان ما افتاده، اظهار داشت: اگر مردم ببرند با کدام پشتوانه میتوان کشور را ساخت؟ امروز خودآزاری جمعی به جایی رسیده که حاضریم برخی آمارهای بینالمللی را زیر سوال ببریم؛ گویی مخاطبان ما برای شنیدن اخبار ناامیدی ولع خاصی دارند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه باید پارادایم نوین برای حرکت به سمت تحول و تغییر را سرلوحه خود قرار دهیم و از تجربه ۴۰ ساله خود کمک بگیریم، تصریح کرد: وقت زنده کردن دعواهای حیدری و نعمتی نیست …
فراهانی کمبود منابع آبی، بیکاری، فساد و دروغگویی در جامعه را از بحرانهای ملی و فراجناحی دانست و خاطرنشان کرد: اغلب بحرانهای پیشروی کشور ربطی به سلیقه جناحهای سیاسی ندارند لذا باید چارهای پیدا کرد چون همه در یک کشتی نشستهایم.
بحران و تورم بزرگتر در سال آینده
نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: در سال بعد از بحران، مقدار تورم بیش از سال بحران است، زیرا آثار آن با وقفه منتقل خواهد شد، در نتیجه ممکن است ما با تورم بزرگتری در سال آینده روبهرو شویم.
احمد توکلی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اقدامات دولت برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور اظهار کرد: دولت در این زمینه تلاش بسیاری انجام داده، اما اینکه آیا فایده داشته یا خیر جای بحث دارد. تا آخر آبان ماه میزان تورم ۳۶ درصد بوده است، اما برای فقرا که بیشترین پول خود را صرف غذا میکنند، تورم در بخش خوراکی ۵۵.۹ درصد است.
همه در یک کشتی نشستهایم
به گزارش ایسنا، محمد جواد ظریف در چهارمین کنگره حزب ندای ایرانیان اظهار کرد: به دلیل اینکه همواره در وزارت خارجه بودم، نمی توانستم فعالیت حزبی داشته باشم؛ اما محیط پر شور حزبی به من این اجازه را می دهد درباره موضوع سیاست خارجی صبحت کنم.
وی ادامه داد: سیاست خارجی حوزه منافع ملی است، حوزه تقابل جناحی نیست. امروز خوشحال شدم در این حزب از دبیران کل احزاب اصلاح طلب و اصول گرا دعوت شده تا درباره ابعاد حوزه سیاست خارجه و منافع ملی صبحت کند…ی در ادامه سخنان خود با انتقاد از برخی رسانهها گفت: چرا کیهان و صداوسیما بخش اول جمله اوباما را تیتر میکنند که «اگر میتوانستیم یک پیچومهره از هستهای ایران باقی نمیگذاشتیم» اما جمله بعد را که میگوید «اما نمیتوانیم» سانسور میکنند؟
…وی خاطرنشان کرد: آنهایی که با ما دشمن هستند اصلا توجه ندارند که چه کسی در ایران رییس جمهور است و چه کسی وزیر است. ما هم بپذیریم بپذیریم که در یک کشتی نشستیم.
روزنامه مستقل نیز در این باره از جمله نوشت :غلامحسین کرباسچی در پنل تخصصی کنگره حزب ندای ایرانیان که به موضوع بررسی منافع ملی اختصاص داشت، گفت: از سالها قبل که کسانی در مملکت برای مبارزه قد علم کردند، فکر میکردند برای منافع مردم کار میکنند. برخی احزاب، اسم حزب را دارند و مدرن هم هستند، ولی یک نوع قومگرایی بر آنها حاکم است. آیا منافع ملی را یک مرجع تقلید یا علمای جمع شده در مجلس خبرگان یا مجمع تشخیص تعیین یا سازمانها تعیین میکنند؟…
وی با تاکید بر اینکه تجربه امروز دنیا نشان میدهد منافع ملی را نه یک فرد به عنوان حاکم یا رئیسجمهور یا نخستوزیر و نه حتی یک حزب به تنهایی تعیین نمیکند، خاطرنشان کرد: برخی متفکران غربی میگویند احزاب مانع حاکمیت عمومیاند و میگویند وقتی یک حزب حاکم میشود منافع دیگران را تامین نمیکند.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی افزود: برای رسیدن به وحدت ملی، راهی غیر از انتخابات آزاد وجود ندارد. نباید فقط حاکمیت بگوید انتخابات آزاد است. از همه زبانها و حیطههای جغرافیایی کسانی باید بیایند و در یک بحث کارشناسی شرکت و نهایتا با رای آزاد و بدون فشار انتخاب شوند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet