دامادهایی با حاشیههای زنجیرهای
انتصابهای فامیلی برای شخصیتهای مختلف با رویکردهای سیاسی گوناگون دردسر ایجاد کرد.
به گزارش روز نامه قانون،وضعیت عمومی جامعه به گونهای است که اگر هر فردی شایسته یا نالایقی سمتی در بخشی از کشور بگیرد، افکار عمومی علیه این اقدام موضع میگیرند و به این اقدام اعتراض میکنند. حال شاید در چند روز اخیر ماجرای دامادهای حاشیهساز مقامات و مسئولان را همگان شنیده باشند که چگونه سبب آشفتگی احوال پارتیهای خود شدند و آنها را وادار به واکنش کردند. در مهمترین ماجرا میتوان به موضوع داماد حسنروحانی اشاره کرد که یکی از وزرای کابینه برای خودشیرینکردن وی را بهعنوان معاون خود انتخاب و منتصب کردهبود. ماجرا اینگونه بود که اول هفته جای خبری تمام فضایرسانهای کشور را در برگرفت و سبب شد تا همه رسانههای چپ و راست به این خبر واکنش نشان دهند. همانگونه که گفته شد خبر مربوط به داماد رییس دولت میشد و در آن به نقل از وزارت صنعت، معدن وتجارت، نوشته شده بود:« رضا رحمانی در احکامی جداگانه تعدادی از مدیران جدید این وزارتخانه را منصوب کرد و سید شریف حسینی به عنوان معاون حقوقی، امور مجلس و امور استانها، کامبیز مهدیزاده به عنوان معاون وزیر و رییس سازمان زمینشناسی، خداداد غریبپور معاون وزیر و رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و افروز بهرامی به عنوان رییس هیات مدیره و مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت منصوب شدند که در این بین کامبیز مهدیزاده که به عنوان رییس سازمان زمین شناسی انتخاب شد، داماد حسن روحانی است»…
انرژی منفی یک خبر
همین خبر اندک از لحاظ حجم ولی غنی از منظر محتوا کافی بود تا فضای جامعه در میان بحرانهای معیشتی به حالت اعتراضی در بیاید و رسانهها همه به این اقدام اعتراض کنند. این ماجرا ادامه داشت تا اینکه خبرگزاری تسنیم که نیازی به معرفی آن ندارد، در خبری اختصاصی اعلام کرد که حسن روحانی دستور ابطال حکم معاونت دامادش را صادر کرده است! این رسانه نوشته بود که دو روز پس از انتصاب جنجالی داماد ۳۳ساله رییسجمهور بهعنوان معاون وزیر صمت که با واکنش گستردهای مواجه شده بود، حالا عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی میگوید که حسن روحانی دستور ابطال این حکم را داده است. رمضانعلی سبحانیفر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و سخنگوی حزب اعتدال و توسعه، با اشاره به انتصاب کامبیز مهدیزاده، داماد رییس جمهور بهعنوان معاون وزیر صنعت، گفت: طبق شنیدههای بنده رییسجمهور دستور داده تا حکم دامادش بهعنوان معاون وزیر صنایع باطل شود.
سبحانیفر با بیان اینکه «این انتصاب کار درستی نبوده است»، ادامه داد: اینکه فرزندان بستگان مسئولان پست نگیرند، یک بحث است و بحث دیگر درباره جوانگرایی است، مساله دیگر شایستهسالاری است؛ این موضوعات را نباید با هم خلط کرد. نماینده مردم سبزوار در مجلس تصریح کرد: گاهی ممکن است مسئولی تجربه داشته باشد، جوان نیز بوده و میتواند در پستی مفید باشد که اشکالی ندارد مسئولیت بگیرد.
بیاعتمادی به یک نمایش
این قصهها باور مردم نشد و رسانه ها نیز نسبت به این واکنشهای از پیش تعیین شده چندان رویکرد مثبتی نداشتند و در همین حال، تابناک از رسانههای نزدیک به محسن رضایی در گزارشی با اشاره به اقدامات صورت گرفته نوشت که هرچند تاکنون تنها خبر رسمی از واکنش نهاد ریاستجمهور و دفتر رییس جمهور تایید صدور حکم معاون وزیری برای داماد حسن روحانی بوده و غیر از آنچه این نماینده مجلس گفته خبر رسمی دیگری از واکنش رییس جمهور به این اقدام وزیر صمت مشاهده نشده است، باید منتظر ماند و دید در نهایت آیا خبر مربوط به توبیخ وزیر و ابطال حکم صادر شده برای مهدی زاده از سوی «رضا رحمانی» صحت خواهد داشت یا خیر؟ این انتصاب و خوش خدمتی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت در حالی صورت گرفته است که حسن روحانی پیش از این به اعضای هیات دولت تاکید کرده بود که از انتصابهای فامیلی و حاشیهسازی برای دولت در این موقعیت پرهیز کنند اما این اقدام پس از اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان برای چندمین بار است که در دولت صورت می گیرد؛ چراکه پیش از این هم فرزند «عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور به عنوان مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی معرفی شده بود. پس از آنکه قانون منع به کارگیری بازنشستگان اجرا شد و بیش از ۲۱۰ مدیر ارشد شناسایی شده که جزو بازنشستگان بودند، کرسیهای خود را ترک کردند، هم در رسانه ها و هم از سوی کارشناسان ابراز نگرانیهای زیادی در ارتباط با اینکه مبادا به جای استفاده از افراد شایسته زمینه برای انتصابات فامیلی بیشتر فراهم شود، مطرح و تاکید زیادی بر شایسته سالاری شد. اما گویا نگرانیهایی که درباره سرنوشت پستها و صندلی های مدیریتی خالی وجود داشت، بسیار نیز بی راه نبود و پس از اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان، همان پیش بینیهای بد در حال وقوع است. حالا گویا جدا از آقازادهها، جا برای سایر افراد منتسب به خانواده آقایان مسئول باز شده و دامادها وشاید سایر افراد فامیل در پستهای مدیریتی به کار گمارده شدهاند؛ اقدامی که باید هر چه زودتر جلوی آن گرفته شود.
وزیر با اعتماد به نفس!
این قصه تاجایی پیش رفت که وزیر که برخی میگفتند برای خودشیرینی اقدام به این کار کرده است از موضع بالا سخن گفت و اعلام کرد که آقا داماد، شایسته بوده است! رضا رحمانی در گفتوگو با «خانه ملت» با تایید خبر انتصاب داماد رییسجمهور به عنوان معاون خود گفت: انتصاب وی به سمت معاونت وزیر ربطی به داماد رییس جمهور بودن یا نبودن این فرد ندارد. وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: همیشه ایراد گرفته میشود که چرا از جوانان استفاده نمیشود؛ اما داماد رییس جمهور یک نیروی جوان و نخبه است. هر کس سوابق داماد رییس جمهور را دید به ما برای این انتصاب تبریک گفت. وی درباره سابقه اجرایی داماد رییس جمهور گفت: وی در حوزه معاونت فناوری رییس جمهور سِمَت داشته و رییس ستاد توسعهای بوده است و از آنجا به وزارت صمت آمده است؛ ضمن آنکه لیسانس زمین شناسی دارد، فوق لیسانس او مرتبط است و دکتری زمین شناسی هم دارد. رحمانی بیان کرد: آنها که درباره این انتصاب تردید داشتند، وقتی سوابق او را دیدند به ما تبریک گفتند؛ قطعا اگر هر کسی سوابق او را ببیند، آن را تایید میکند. داماد رییس جمهور بودن فاکتور انتخاب نبوده است. وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بدون تردید این فرد از نظر شایستگیها، صلاحیتهای فردی، کارآمدی، مدارک تحصیلی و انگیزه رزومهای قوی دارد و هیچ بحث دیگری جز این محورها در میان نبوده است. وی تاکید کرد: این فرد فارغ از اینکه داماد رییسجمهور روحانی باشد یا نباشد انتخاب شده است. این عضو هیات دولت اعلام کرد: نسبت داشتن با یک شخصیت مهم جرم نیست و البته فاکتوری برای انتصاب او نیز نبوده است.
فرار با استعفا
اما اندکی از خبر این گفتوگو نگذشته بود که خبر استعفای داماد روحانی فضایمجازی را فراگرفت. وی خطاب به وزیر نوشت که از اینکه اینجانب را قابل دانستید و در این مقطع از بنده دعوت کردید که در این وزارتخانه همراه تان باشم، کمال تشکر و قدردانی را دارم. اجازه می خواهم از خدمت تان مرخص شوم و به فعالیت های علمی و پژوهشی خود در سنگر قبلی ام ادامه دهم. باردیگر از حسن ظن و اعتماد حضرتعالی سپاسگزارم .
دومینوی دامادهای حاشیهساز
در میان این اخبار، مطلب دیگری منتشر شد که از بحرانسازی یک داماد برای پدرزنی دیگر از جناحی مخالف خبر میداد؛ ماجرا مربوط به داماد احمدخاتمی، امام جمعه تهران بود که در سازمان زیر نظر محمدباقرنوبخت، یعنی سازمان برنامه و بودجه استخدام شده بود. احمد خاتمی نیز که فضا را بحرانی دید در اطلاعیه نسبت به انتشار این خبر واکنش نشان داد و برای تنویر افکار عمومی توضیحاتی را ارائه کرد. او در نامه نوشته بود که چند روزی است در فضای مجازی مسئولیت دامادم آقای سید حسین میر خلیلی در دفتر آقای نوبخت منتشر شده است. در این رابطه چند نکته گفتنی است که به آن اشاره میکنم.
۱- در آغاز زندگی مشترک دخترانم با دامادها گفتهام همه مسئولیت کارهایتان با خودتان است این انتساب را دخالت ندهید.
۲- هیچگاه برای هیچیک از دامادهایم سفارشی برای کاری نداشته و ندارم و نخواهم داشت چون رانتخواری را منکر میدانم.
۳- در رابطه با مسئولیت آقای میر خلیلی نه در این مسئولیت و نه در مسئولیت قبلی بنده نه تلفنی نه پیامکی نه کتبی، هیچ سفارشی نداشتهام میتوانید از آقای محمدی (رییس محترم سابق سازمان اوقاف و امور خیریه) و آقای نوبخت بپرسید.
۴- از حساسیت جامعه اسلامی بر این امور سپاسگزارم و امیدوارم این روش ادامه یابد.
۵- در این عرصه هم باید تقوی، محور باشد، از تجسس و عیب جویی پرهیز شود و در صدد اصلاح عیب موجود بود.
حاشیه در حاشیه
در همین بازیهای دامادی بود که ناگهان یک خبر نا مربوط به مسائل فوق منتشر شد که در آن نیز پای یک داماد در میان بود. ماجرا اینگونه بود که انصاف نیوز در مطلبی با عنوان«خبر نادرست یاشار سلطانی درباره داماد شمخانی» نوشت که «هادی میرمحمدعلی» که «یاشار سلطانی»، فعال رسانهای او را داماد دریابان علی شمخانی خوانده، نزدیک به نام «هانی میرمحمدعلی» برادر اوست که داماد سیدصفدر حسینی (همسر فاطمه حسینی نماینده تهران در مجلس) است. در خبر آمده بود که کانال اسکان نیوز متعلق به این فعال رسانهای نزدیک به محسن هاشمی، توییت اشتباه او در اینباره را با تیتر «افشاگری یاشار سلطانی از تخلف هادی میرمحمدعلی، داماد شمخانی» منتشر کرده است. او در این توییت که به صورتی گسترده منتشر شده، به همراه عکسی چنین ادعایی را مطرح کرده بود. نام کوچک داماد شمخانی، امیرحسن است. روی تابلویی که در تصویر ملک مورد نظر، نامی مشابه نام برادر او نوشته شده است.
ترفند فامیلی
بیشک اگر همه مسائل کشور روی ریل باشد و مشکلات گریبان مردم را پاره نکرده باشد، انتصاب افرادی که منتسب به مسئولان هستند و شایستگی لازم را نیز دارند چندان قابل تامل نیست و تا این حد اعتراض به آن صورت نمیگیرد. ولی در زمانی که بنا به گفته مسئولان دولتی و حاکمیتی وضعیت اشتغال و اقتصاد کشور تا این حد نابود است، چرا باید اجازه داد که افراد حاشیههای فراوانی ایجاد و اذهان عمومی را درگیر خود کنند؟! به نظر میرسد بعد از افشا شدن انتصاب پسر رحمانیفضلی در وزارت اقتصاد، مسئولان برای آنکه با مشکل روبه رو نشوند افرادی را برای کار معرفی میکنند که فامیلیشان با آنها همخوانی ندارد ولی نمیدانند که ماه همیشه پشت ابر نخواهد ماند و روزگاری این اقدامات و تبعیضها گریبانگیر آنها خواهد شد.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet