مخالفت با “نظامِ صدقهبگیری” ؛ کارگران خواهان افزایش و ترمیم دستمزد هستند !
در حالیکه وزیر کار تاکید می کند؛ ۶.۵میلیون کارگر اعتبار مربوط به بسته حمایتی خود را دریافت کردند. کارگران ضمن مخالفت با سیاست صدقهبگیری، خواستار ترمیم مزد در سال جاری می باشند.
محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه نشست شورای عالی حفاظت فنی در جمع خبرنگاران از توزیع بسته حمایتی میان ۶.۵ میلیون کارگر خبر داد.
اعتمادآنلاین: محمد شریعتمداری، وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بسته حمایتی کارگران بر اساس مصوبه سازمان برنامه و بودجه پرداخت شد و ۶.۵میلیون کارگر اعتبار مربوط به بسته حمایتی خود را دریافت کردند.وی گفت: گروههای کارگری پس از ابلاغ اعتبار ۱۴۵۰ میلیارد تومانی سازمان برنامه و بودجه از بسته حمایتی بهره مند شدند.
چرا میخواهند «نظامِ صدقهبگیری» را به جایِ «احقاقِ حق» به طبقهی کارگر قالب کنند؟
به گزارش ایلنا :محاسبات گروه کارگری شورای عالی کار نشان میدهد درسال جاری، قدرت خرید کارگران نسبت به ابتدای سال، نود درصد کاهش یافته است… این کاهش قدرت خرید مزد یا بیارزش شدن دستمزد نیروی کار، حالا حالاها ماندگار است ولی متاسفانه دولتیها این معضل اساسی را نادیده میگیرند و حاضر نیستند علیرغم پافشاریهای مکرر کارگران و تشکلهای کارگری، همان ۸۰۰ هزار تومان ناقابلِ مصوب کمیته دستمزد را به مزدِ یک میلیون و چهارصد هزارتومانی کارگران اضافه کنند؛ ۸۰۰ هزار تومانی که هیچ کس نمیتواند ادعا کند برای حل مشکلات معیشتی کارگران در این روزگارِ گرانیها، کفایت میکند. این روزها همانطور که تشکلهای مستقل کارگری مطالبه میکنند باید حداقل ۷ میلیون تومان درآمد داشته باشی تا اموراتت در یک حد قابل قبولی بگذرد.
«تداوم خصوصیسازیها» و سیاستهای دستراستی، بنیهی اقتصاد را تا حدی ضعیف کرده که هر تلنگر کوچکی، آن را کامل از پا میاندازد…«فقیرسازی» و «ارزانسازی» نیروی کار، چه کارگر و چه معلم و چه پرستار، سیاست اصلی دولتها در دهههای گذشته بوده است…
در این شرایط بد اقتصادی، کوچکترین کاری که میتوانند انجام دهند برگزاری جلسه شورای عالی کار و ترمیمِ بخشی، فقط بخشی از ۹۰ درصد قدرت خریدِ از دست رفتهی کارگران است.
اما چرا این کار را نمیکنند؛ چرا … وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ضرورتِ «حمایتهای اجتماعی» دفاع میکند و میگوید: حمایتهای اجتماعی در اولویت برنامههای وزارت کار است و بحثی که ما هماینک بیشتر از هر چیز دنبال میکنیم، همان حمایتهای اجتماعی است تا افزایش دستمزد؛ چرا میخواهند «نظامِ صدقهبگیری» را به جایِ «احقاقِ حق» به طبقهی کارگر قالب کنند؟…از آنجا که «نگذاشتهاند» تشکلیابیِ مستقل صورت بگیرد، کارگران توان چانهزنی قوی و فشار جمعیِ چندانی ندارند …
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet