فعالان دربند محیط زیست در بیدادگاه رژیم «فقاهتی»
وکیل یکی از فعالان محیط زیست بازداشتی: دادگاه به من اجازه حضور نداد…
محمدحسین آقاسی، وکیل سام رجبی یکی از فعالان محیط زیست که در بازداشت بسر میبرد، از عدم دعوت خود به جلسه دادگاه انتقاد کرد.
او به خبرگزاری ایرنا گفته: «شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب بدون اینکه موکلم مرا عزل کند از حضور من در دادگاه خودداری کرد و دادگاه با حضور وکلای مورد تایید قوه قضاییه برگزار شد.»
دادگاه هشت تن از فعالان محیط زیست بازداشتشده روز چهارشنبه به صورت غیرعلنی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. به گزارش خبرگزاری قوه قضاییه در این جلسه بخشی از کیفرخواست پرونده قرائت شده است.
به گفته محمدحسین آقاسی دادگاه پیشتر از سام رجبی خواسته بود تا وکیل خود را عزل کند، اما او از این کار خودداری کرده بود. او گفته: «خانواده متهمان تا پیش از جلسه امروز از برگزاری دادگاه اطلاع نداشتند و فقط میدانستند دادگاه، متهمان را احضار کرده اما علت احضار مشخص نبود.»
به گزارش ایرنا در جلسه روز چهارشنبه دادگاه سه وکیل از وکلای مورد تأیید قوه قضاییه حضور داشتهاند.
***
پروندهسازی علیه ۸ فعال محیط زیست با شکنجه روانی، تهدید به تزریق داروهای توهمزا و تهدید به قتل
۵ بهمن ۱۳۹۷-منابع مطلع و نزدیک به هشت تن از حافظان محیط زیست زندانی در ایران به کمپین حقوق بشر در ایران گفتند که برخی از آنان که برای مدت ۱۲ ماه بدون ارتباط با خارج از زندان یک سال گذشته را در بازداشت گذراندهاند، با تهدید به مرگ مجبور به اقرار بر علیه خود شدهاند.
به گزارش کمپین حقوق بشر در ایران ، جزییات تازهای که در مورد شرایط بازداشت طولانی مدت این هشت نفر به دست کمپین رسیده نشان میدهد که مقامات قضایی ایران با ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در پروندهسازی علیه این فعالان با استناد به اعترافات غیر واقعی که تحت اجبار و فشار شدید از آنها به دست آمده، همکاری تنگاتنگ داشتهاند. اسامی این هشت نفر عبارت است از: هومن جوکار، طاهر قدیریان، مراد طاهباز، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، امیرحسین خالقی، سام رجبی و عبدالرضا کوهپایه.
یک منبع آگاه از جزئیات بدرفتاری با این افراد در زندان که به خاطر نگرانی از اقدامات تلافیجویانه نیروهای اطلاعاتی خواست نامش محفوظ بماند به کمپین گفت که برخی از این فعالان محیط زیست ماهها تحت بازداشت انفرادی و شکنجه روانی، تهدید به قتل، تهدید به تزریق داروهای توهمزا و تهدید به دستگیری و قتل اعضای خانواده خود قرار داشتند. این منبع همچنین افزود که برخی از این فعالان برای اجبار به اعتراف علیه خودشان ضرب و شتم شدهاند.
هادی قائمی، مدیر کمپین حقوق بشر در ایران در این خصوص گفت: «اعترافات اجباری که با پروندهسازی نیروهای تندروی قضایی و امنیتی علیه این فعالان به دست آمده، تاثیری در مخدوش کردن این حقیقت ندارد که حقوق اولیه این افراد در برخورداری از دادرسی عادلانه به شدت پایمال شده است.»
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet