کاهش قدرت خرید مردم با تکانههای تورمی
در شرایطی که خط فقر بالای ۳.۵ میلیون تومان برآورد می شود ٬ انتشار گزارش های رسمی از ناتوانی دولت درتامین کالاهای اساسی و پیدایش رکود تورمی نارضایتی عمومی را افزایش داده است.
خط فقر واقعی در کشور؛ ۶میلیون تومان
در شرایطی که خط فقر بالای ۳.۵ میلیون تومان است و درآمد اکثریت مردم کفاف هزینه ها را نمی دهد به اعتقاد کارشناسان اقتصادی طی یکسال اخیر شاهد رشد فقر نسبی بوده ایم .
به گزارش اقتصادآنلاین، مرکز پژوهشهای مجلس چندی پیش در گزارشی به تفاوت سقف معافیت مالیاتی در قانون بودجه ۹۷ نسبت به لایحه بودجه ۹۸پرداخت و بیان کرد، سقف معافیت مالیاتی در لایحه بودجه سال آینده تفاوتی نسبت به سال جاری نداشته است، در این باره دلایل زیر حائز اهمیت است.بر اساس پیش بینی ها انتظار افزایش تورم برای سال آینده وجود دارد.
متوسط انواع هزینه های خوراکی و غیرخوراکی برای یک خانوار با جمعیت ۴ نفر رقمی بیش از سیصد و شصت و دو میلیون(۳۶۲) ریال ماهیانه حدود ۳۰ میلیون ریال است.
با توجه به جهش ارز در سال ۹۷ انتظار میرود افزایش هزینهها در سال ۹۸تداوم داشته باشد.خط فقر در یک خانواده چهار نفره در شهر تهران در تابستان سال ۹۷ ماهیانه ۲۷ میلیون ریال و سالیانه حدود ۳۲۰میلیون ریال برآورد شده است.
با توجه به دلایل فوق می توان نتیجه گرفت، رقم ۲۷۶ میلیون ریال سالانه با ماهیانه ۲۳ میلیون ریال به عنوان سقف معافیت مالیاتی در لایحه بودجه سال ۹۸ تناسبی با متوسط هزینههای خانوار ندارد.مالیات حقوق کارکنان بخش عمومی و خصوصی در قانون بودجه سال ۹۷ برخلاف سال های قبل از آن با پلکانهای بیشتری تصویب شد.در سالهای گذشته تعداد پلکان مالیات حقوق محدود به دوپله بود، اما در سال ۹۷تعداد پلکان مالیات حقوق به چهار پله افزایش پیدا کرد.
با وجود این در لایحه بودجه سال آینده بار دیگر رویکرد دو پله ای اتخاذ شده است که این مسأله به کاهش اثر بازتوزیعی و عدالت مالیاتی میانجامد و توصیه میشود، مشابه با قانون بودجه سال ۹۷تعداد پلکان نرخ مالیات بر حقوق افزایش پیدا کند.
در حالی مرکز پژوهش های مجلس خط فقر برای یک خانوار ۴نفره را در شهرتهران در تابستان۹۷ را ماهیانه ۲۷ میلیون ریال یعنی ۲میلیون ۷۰۰هزار تومان می داند که برخی از کارشناسان و نمایندگان مجلس خط فقر را تا ۶میلیون تومان اعلام کرده اند…
کاهش قدرت خرید قشرهای ضعیف و متوسط
به گزارش ایسنا، زمانی که قدرت خرید مردم کاهش پیدا میکند آنها به تدریج از برخی از نیازهای خود چشمپوشی میکنند؛ این مساله در مجموع باعث کاهش تقاضای کل در بازار خواهد شد که در نتیجه آن تولیدکنندگان هم در مضیقه قرار خواهند گرفت، چرا که آنها برای جبران هزینههای تولید، به فروش محصولات خود نیاز دارند.
در حالت عادی اگر همه ان محصولات تولید شده فروش نروند صاحبان تولید یا باید کار خود را تعطیل کنند و به سراغ کار دیگری بروند یا باید آن تعداد کالاهایی هم که میتوانند به فروش برسانند را به قیمتی بالاتر به فروش برسانند تا بتوانند هزینههایشان را جبران کنند. به این شرایط افزایش هزینههای تولید را هم اضافه کنیم؛ آنگاه بنگاههای تولیدی فشار بسیار بیشتری را هم متحمل خواهند شد.
در این فرایند کاهش قدرت خرید که خود یک متغیر وابسته به تورم است به مرور زمان باعث ایجاد رکود هم میشود. حالا این پدیده جدید که “رکود تورمی” نام دارد از یک سو به مصرف کننده فشار میآورد و از سوی دیگر فشارها را بر تولید کننده مضاعف میکند. فشارهایی که اگر ادامه پیدا کند ممکن است باعث ورشکستگی بنگاههای تولیدی و ایجاد پیامدهای اجتماعی دیگری مانند گسترش بیکاری شود.
راهکار گریز از این چرخه باطل در همان حلقه واسط “قدرت خرید” است. تنها با افزایش قدرت خرید مردم است…بانک مرکزی در تازهترین گزارش خود، تورم تولیدکننده را تا پایان دی ماه امسال (۱۳۹۸) ۳۴.۲ درصد و تورم نقطه به نقطه را با یک درصد کاهش ۵۲.۹ درصد اعلام کرد. این آمار از این جهت حائز اهمیت است که معمولاً به عنوان شاخصی پیشنگر شناخته میشود؛ به این معنا که تغییرات در نرخ تورم حوزه تولید بعد از چند ماه به حوزه مصرف هم سرایت میکند و تورم مصرفکننده را تعیین میکند.
هیچ کمبودی در تامین کالاهای اساسی وجود ندارد؟
خبر آنلاین: دبیر کل اتاق اصناف ایران گفت:موضوع نابسامانی قیمت کالاهای اساسی و تامین و توزیع کالا فرایند مشخص و هویت داری است،تلاش شده در تامین برخی از کالاها به عنوان کالای اساسی که باید توسط دولت تامین شوند، اهتمام ویژه ای صورت بگیرد و با تخصیص ارز برای این کالاها، تغییر قیمتی به وجود نیاید.
وی با بیان اینکه تامین ارز برای کالاها مدیریت شد، اظهار داشت: البته با وجود مدیریت دولت، به هر حال شاهد افزایش قیمت ارز بودیم که در پی آن قیمت کالاها افزایش پیدا کرد…به رغم برخی مشکلات در توزیع کالاهای اساسی، در تامین و عدم افزایش قیمت کالاهای استراتژیک مشکلی وجود ندارد…
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet