بیانیه اتحادیه اروپا در خصوص روابط با ایران
اتحادیه اروپا در بیانیهای دوازدهبندی از برنامه موشکهای بالستیک ایران ابراز نگرانی کرده است.همزمان جواد ظریف وزیر امور خارجه اعلام نمود ارتباط اینس تکس با اف ای تی اف را نمیپذیریم.
اتحادیه اروپا و تاکید بر لزوم تصویب اف ای تی اف
اتحادیه اروپا در بیانیهای دوازدهبندی که درباره ایران منتشر کرده، بار دیگر در اقدامی مداخلهجویانه نسبت به برنامههای موشکهای بالستیک ایران ابراز نگرانی کرده است و از ایران خواسته تا تمامی اقدامات لازم برای احترام به قطعنامههای مرتبط شورای امنیت سازمان ملل را اتخاذ کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از پایگاه اینترنتی شورای اتحادیه اروپا، در این بیانیه، اتحادیه اروپا حمایت و تعهد خود نسبت به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را ابراز کرده و از تعهد ایران به این توافق قدردانی کرده است.
این بیانیه همچنین از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هستهای و اعمال تحریمها علیه ایران ابراز تاسف و بر لزوم حفظ منافع ایران از این توافق تاکید کرده است.
اتحادیه اروپا همچنین در این بیانیه حمایت خود از ارتقای روابط میان ایران و اتحادیه اروپا در حیطههای مختلف را ابراز کرده است…
ابراز نگرانی از برنامه موشکهای بالستیک ایران
همچنین به گزارش یورونیوز:اتحادیه اروپا روز دوشنبه با صدور بیانیهای از برنامه موشکهای بالستیک ایران «شدیدا» ابراز نگرانی کرد.این بیانیه با اشاره به افزایش آزمایش موشکهای دوربرد از سوی تهران میافزاید که این فعالیتها ضمن افزایش «بیاعتمادی» موجب «بیثباتی خاورمیانه» خواهد شد.
اعضای اتحادیه اروپا در این بیانیه آزمایشهای موشکی ایران را بر خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت دانستهاند و تاکید کردهاند که تهران با «افزایش برد و دقت موشکهای دوربرد» ناقض قطعنامه است. بیانیه از ایران خواسته است تا با توقف آزمایشهای موشکی به مفاد قطعنامه پایبند باشد.
در این بیانیه همچنین بر حمایت اعضای اتحادیه از توافق هستهای با ایران تاکید شده است. کشورهای عضو اتحادیه اروپا ضمن ابراز خرسندی از پایبندی ایران به برجام تاکید کردند که ۱۳ بیانیه اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی نشان دهنده اجرای توافق هستهای و «همکاری کامل» تهران با آژانس است.
کشورهای اروپایی ضمن ابراز ناخرسندی از خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریمهای یکجانبه بر اراده خود جهت حفظ توافق هستهای تاکید کردند. این بیانیه همچنین با اشاره به ثبت سازوکار ویژه مالی از سوی بریتانیا، آلمان و فرانسه ابراز امیدواری کرده است که این کانال مالی «تاثیر مثبی بر زندگی ایرانیان» داشته باشد.
اعضای اتحادیه در این بیانیه تاکید کردهاند که سازوکار ویژه «به منظور تجارت و مبادلات مالی قانونی با ایران» تشکیل شده است.اتحادیه اروپا ضمن ابراز علاقه به افزایش روابط دوجانبه با تهران تاکید کرد که بروکسل تمایل دارد در برخی زمینهها از جمله گفتگوهای سیاسی، حقوق بشر، تجارت، کشاورزی، انرژی، آموزش و پژوهش همکاریهای خود با تهران را گسترش دهد.
با این وجود بروکسل بار دیگر از ایران خواست تا مقررات مربوط به مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم، موسوم به اف ای تی اف را تصویب و اجرایی کند. بیانیه تاکید میکند که اتحادیه اروپا آماده است کمکهای فنی لازم را برای اجرای مقررات گروه ویژه اقدام مالی (اف ای تی اف) در اختیار تهران قرار دهد…
تاکید برعدم پذیرش ارتباط اینستکس با اف ای تی اف
همدلی نیز در این باره طی گزارشی نوشت : سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت که وزیر امور خارجه در جلسه این کمیسیون اینس تکس را گام مثبت و اولیه از سوی اتحادیه اروپا برای حفظ منافع ایران در برجام دانست و تاکید کرد که ارتباط اینس تکس با FATF را نمیپذیریم.
علی نجفی در توضیح جلسه دیروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: این جلسه با حضور آقای ظریف وزیر خارجه و معاونان و مدیران وزارت اقتصاد و مسئولان بانک مرکزی برای بررسی و تبادل نظر پیرامون موضوع کانال مبادلات تجاری موسوم اینستکس برگزار شد.
به گفته وی، در این جلسه وزیر خارجه گزارشی از سوابق و مذاکرات مربوط به ارائه ساز و کار مذکور میان ایران و اروپا بعد از خروج آمریکا از برجام ارائه و تاکید کرد که این ساز و کار گام مثبت و اولیه از سوی اتحادیه اروپا برای حفظ منافع ایران در برجام است که منتظریم مراحل اجرایی و عملیاتی آن طی شود. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: همچنین در این جلسه وزیر خارجه ضمن رد ارتباط اینس تکس با FATF تاکید کرد که این ارتباط را نمیپذیریم و حتی اعتراض کردیم که اقدام دیرهنگام اروپا در ارائه این ساز و کار نمیتواند مشروط باشد.
نجفی در پایان گفت که تاثیر این ساز و کار در جلوگیری از امنیتی سازی ایران، منحصر نبودن فعالیت این ساز و کار به غذا و دارو، ضرورت ایجاد ساز و کار مشابه در ایران از دیگر موارد مطروحه در این نشست بود.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet