تحریم و صادرات نفت ایران؛چرا شفاف سازی نمی شود؟
همزمان با سخنان وزیر نفت در خصوص افزایش فشارهای ناشی از دور تازه تحریم های مداخله جویانه بر صادرات نفت ایران؛ مدیرعامل شرکت ملی گاز از تغییر قوانین برای واگذاری پالایشگاهها، بهرهبرداری خطوط لوله و توزیع گاز به بخش خصوصی خبر داد.
وقتی که مردم غریبه هستند!
وزیر نفت دستاوردهای صنعت نفت طی ۴٠ سال گذشته و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را تشریح کرد.به گزارش ایسنا، بیژن زنگنه در نشستی خبری که صبح امروز برگزار شد،درباره مذاکرات برای امضای قرارداد با شرکتهای خارجی اظهار کرد: کدام قرارداد بوده که طرف مقابل خواسته و ما امضا نکردیم؟ وقتی طرف مقابل حاضر نیست امضا کند، من چه کاری میتوانم انجام دهم؟…
زنگنه در ادامه با اشاره به انتقاداتی مبنی بر اینکه وزارت نفت اطلاعات را شفافسازی نمیکند، گفت: نوک اصلی جنگ سنگین که آمریکا علیه ملت ایران با حمایت اسرائیل و اشرار منطقه شروع کرده، صنعت نفت است. آمریکا قصد داشت درآمد صادراتی ایران را صفر کند اما نتوانست. حالا قصد دارند در نقل و انتقال پول، اختلال ایجاد کند تا در ایران گرانی و کمبود به وجود آید و مردم نگران شوند.
وی ادامه داد: ما تلاش میکنیم آمریکا موفق نشود. همکاران من تلاش شبانهروزی دارند. مشکلی که در این شرایط جنگی وجود دارد، این است که نمیتوان همه اطلاعات را به مردم گفت. مردم ایران غریبه نیستند اما وقتی اطلاعاتی ارائه شود، به گوش اشرار منطقه هم میرسد.
وزیر نفت با تاکید بر اینکه نباید اطلاعات و راههای دور زدن تحریم را لو داد، اظهار کرد: حتی آقای پمپئو هم از ما یاد گرفت و گفت اطلاعاتی نمیدهم که ایران از آن استفاده کند…
زنگنه با اشاره به انتقاداتی که درباره مذاکره با چین و روسیه برای امضای قرارداد مطرح میشود، گفت: افرادی که میگویند تمایل همکاری با چین و روسیه را نداشتیم، چه دلیلی دارند؟ با توتال قرارداد امضا کردیم و اصرار کردیم که چینیها در کنسرسیوم حضور داشته باشند. برای توسعه میادین آزادگان و یادآوران، پذیرفتیم توسعه را خارج از مناقصه انجام دهند.
وی ادامه داد: در نامهای که توسط ٧٢ نماینده نوشته شده، ذکر شد که چرا عربستان از رئیس جمهوری چین استقبال بهتری کرد اما در ایران این استقبال نشد؟ آیا این موضوع را من باید جواب بدهم؟ هر کشوری پروتکل استقبال خودش را دارد. من هم با چینیها و هم با روسها حاضر به همکاری بودم اما طرف مقابل هم باید بپذیرد.
اروپاییها نفت نمیخرند.وزیر نفت درباره انتقاداتی که از صادرات فراورده مطرح میشود گفت: ما در فروش نفت خام معافیت داریم اما در فروش فراورده خیر. باید روزی ۶٠ هزار تن فراورده صادر کنیم. میگویند به کشورهای همسایه صادر کنید، مگر نیاز کشورهای همسایه چقدر است؟
زنگنه همچنین درباره خرید نفت اروپاییها از ایران تاکید کرد: از اروپا، هیچ کشوری جز ترکیه از ایران نفت نمیخرد. یونان و ایتالیا ازسوی آمریکا معاف شدهاند اما از ایران نفت نمیخرند و پاسخ تماس ما را هم نمیدهند…عراق بعد از تحریم ایران، سوآپ ۱۱ هزار بشکهای کرکوک را به دلیل تحریم قطع کرده است.
وی با بیان اینکه ایران ماهی بیش از ۲۰۰ میلیون دلار گاز به عراق صادر میکند، گفت: در حال حاضر ایران دو میلیارد دلار به دلیل فروش گاز و برق به عراق از این کشور طلبکار است…
آیا خصوصی سازی صنعت ملی نفت در دستو کار قرار دارد ؟
به گزارش ایسنا ؛نفت برای دومین بار در بورس عرضه شد. یک میلیون بشکه نفت خام سبک ایران در بازار فیزیکی رینگ بینالمللی بورس انرژی عرضه شد. قیمت پایه هر بشکه ۵۶.۲۴ دلار مشخص شده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر لزوم ارتقای قوانین برونسپاری، گفت: مدیریت شبکه گاز کشور باید به بخش خصوصی واگذار شود.
حسن منتظر تربتی، در بازدید از واحدهای عملیاتی پالایشگاه گاز شهید هاشمینژاد با بیان اینکه نگاه ما در آینده بحث مدیریت تامین گاز کشور است، از واگذاری مدیریت شبکه گاز کشور به بخش خصوصی خبر داد و افزود: ما در چارچوب مدیریت تامین انرژی پاک و مطمئن برای مردم، باید روابط و قوانین برونسپاری را ارتقا دهیم تا در آینده نزدیک، بهرهبرداری از پالایشگاهها، بهرهبرداری خطوط لوله و توزیع گاز در شهرها به بخش خصوصی واگذار شود…
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet