در زندانهای جمهوری اسلامی چه خبر است؟
با محکوم کردن ادامهٔ سیاستهای سرکوبگرانه و ضد مردمی مجموعه حاکمیت ولایت فقیه بر ضد مبارزان راه آزادی، فعالان کارگری، زنان مبارزِ گرفتار در بند و فعالان دانشجویی، نویسندگان و فعالان شبکههای اجتماعی-مجازی، در صفی واحد صدای اعتراض خود را بر ضد سیاستهای سرکوبگرانه رژیم بلندتر کنیم. سکوت و مماشات در مقابل سیاستهای ضدانسانی دستگاههای اطلاعاتی و قضایی حکومت جمهوری اسلامی تنها به ادامه ظلم و جنابت یاری میرساند…
اجرای حکم تبعید چهار تن از دراویش گنابادی
چهار تن از دراویش گنابادی محبوس در زندان تهران بزرگ با پایان دوران حبس برای اجرای حکم تبعید به شهرهای محل تبعید خود منتقل شدند. این شهروندان در زمستان سال گذشته در جریان وقایع موسوم به گلستان هفتم بازداشت و به حبس، شلاق و تبعید محکوم شده بودند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از مجذوبان نور، چهار درویش زندانی با پایان دورهی محکومیت زندان، برای اجرای حکم تبعید به شهرهای محل تبعیدشان منتقل شدند.
مهدی مردانی، ابوالفضل صحرایی، مهرداد رضایی و مجتبی شکری چهار درویشی هستند که روز گذشته به ترتیب به شهرهای سیب سوران، سربیشه، سرباز و تایباد تبعید شدهاند.
این شهروندان بنا بر حکم دادگاه، دورهی تبعید خود را باید به مدت ۲ سال در شهرهای یاد شده سپری کنند.
یوسف فرهادی بابادی، فعال محیط زیست بازداشت شد
یوسف فرهادی بابادی، فعال محیط زیست روز گذشته به همراه برادرش توسط نیروهای امنیتی در شهرکرد بازداشت شد.
به گزارش صدای پای آب، عصر روز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۷، یوسف فرهادی بابادی، عضو کمپین محیط زیستی «صدای پای آب» به همراه برادرش در حین بازگشت از مراسم ختم یکی از اعضای شورای مرکزی حزب مردم سالاری توسط نیروهای امنیتی در شهرکرد بازداشت شد.
بر اساس این گزارش دو خودرو سیاه رنگ متعلق به وزارت اطلاعات با متوقف کردن خودرو فرهادی بابادی ضمن ارعاب همراهان او، اقدام به بازداشت خشونت آمیز وی و برادرش کردند.
از دلایل بازداشت و اتهامات احتمالی مطروحه علیه این شهروند تاکنون اطلاعی در دست نیست.
یکی از بازداشت شدگان تجمعات مقابل مجلس به ۹ سال زندان محکوم شد
اکبر باقری زندانی سیاسی از بازداشت شدگان تجمعات مقابل مجلس با پرونده سازی و به اتهام واهی به ۹ سال زندان محکوم شده است.
اکبر باقری در تاریخ دوم اسفند ۹۶ در تجمع اعتراض غارت شدگان در مقابل مجلس دستگیر شد. مأموران امنیتی حین بازداشت موبایل وی را ضبط و از آن بعنوان مدرک جرم استفاده کردند. وی پس از بازداشت به بند ۲۰۹ اوین منتقل و مدت ۴۸ روز در سلولهای انفرادی ۲۰۹ تحت شکنجه و بازجویی قرار گرفت. وی در فروردین ۹۷ به بند ۴ زندان اوین منتقل شد.
پس از حدود ۴ ماه در شعبه ۱۶ توسط قاضی صلواتی به ۹ سال زندان محکوم شد. قاضی صلواتی وی را به اتهام اجتماع و تبانی به هفت و نیم سال و به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال و نیم زندان محکوم کرد. دادگاه تجدید نظر این حکم را عینأ تأیید کرد.
در ابتدا دادگاه تجدید نظر برای آزادی موقت این زندانی سیاسی ۲۵۰ میلیون تومان وثیقه تعیین کرد. اما بعد از حدود سه هفته که خانواده اش وثیقه را تهیه کردند، قاضی صلواتی از آزادی وی ممانعت بعمل آورد.
اکبر باقری یک دختر ۶ ساله و مادر پیر دارد که سرپرستی آنان به عهده وی بوده است.
درخواست اعزام به بیمارستان نرگس محمدی رد شد
وکیل مدافع نرگس محمدی اعلام کرد روز یکشنبه ۲۸ برای ارائه درخواست اعزام به بیمارستان موکلش به دادیار ناظر زندان اوین مراجعه کرده اما دادیار از پذیرش درخواست او خودداری کرده است. به گفته بهزادیراد تلاشهای او برای گفتوگو با سرپرست دادسرای اوین درباره علت عدم پذیرش درخواست نرگس محمدی، روزنامهنگار و فعال مدنی، بینتیجه مانده است.
بهزادیراد با اشاره به اینکه موکلش هفته گذشته یک بار به بیمارستان اعزام و توسط دکتر نوربالا مورد معاینه قرار گرفته، افزود: «در این اعزام، دکتر نوربالا داروهای ضدتشنج موکلم را تجدید کرده و گفته باید ۲۵ اسفند هم نرگس محمدی را معاینه کند اما طی تماسی که اخیراً موکلم با من داشته، رییس بهداری زندان اوین به او اعلام کرده برای ۲۵ اسفند اعزامی صورت نمیگیرد.»
به گزارش ایرنا محمود بهزادیراد گفت: «با توجه به اینکه یک سال پیش پزشک متخصص نرگس محمدی تشخیص داده به علت خونریزی باید رحم او خارج شود، ششم بهمن امسال نامهای برای رییس زندان اوین مبنی بر اعطای مرخصی استعلاجی به موکلم ارسال کردم تا موضوع را پیگیری کند. رییس زندان اوین هم نامه را برای اتخاذ تصمیم به دادستان تهران ارائه کرده که منتظر تصمیم دادستان هستیم و امیدواریم با توجه به وضع وخیم موکلم، مورد پذیرش قرار گیرد.»
پانزدهمین روز بیخبری از پروین محمدی
پروین محمدی از فعالین سر شناس کارگری و نایب رئیس اتحادیه ی آزاد کارگران همراه با جعفر عظیم زاده و در پی افزایش فشارهای حکومت به فعالین کارگری دستگیر شده است …
پروین محمدی از فعالین سر شناس کارگری و نایب رئیس اتحادیه ی آزاد کارگران همراه با جعفر عظیم زاده و در پی افزایش فشارهای حکومت به فعالین کارگری دستگیر شده است. بیش از دو هفته است که خانواده پروین محمدی در بی خبری مطلق از او به سر می برند.
مسئولین زندان اوین روز یکشنبه به خواهر پروین محمدی گفته اند که او به زودی با خانواده ی خود تماس خواهد گرفت و ملاقات خواهد داشت. اما هنوز از تماس تلفنی هم خبری نشده است.
مادر بیمار، خانواده و کلیه دوستانش پروین محمدی سخت نگران و چشم انتظار این بانوی فعال کارگری هستند.
بلاتکلیفی یک وکیل دربند دادگستری در اوین
بلاتکلیفی و تداوم بازداشت امیرسالار داودی، وکیل دادگستری در زندان اوین
خبرگزاری هرانا – امیرسالار داودی، وکیل دادگستری با گذشت سه ماه از زمان بازداشت کماکان در بند حفاظت اطلاعات قوه قضاییه در زندان اوین به صورت بلاتکلیف سر می برد. وی از زمان بازداشت تا کنون صرفا چند ملاقات محدود و تماس کوتاه با خانواده خود داشته است. از وضعیت حقوقی پرونده و شرایط نگهداری آقای داودی اطلاعاتی در دست نیست.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، با گذشت ۳ ماه از بازداشت، امیرسالار داودی، وکیل دادگستری کماکان در بند مخصوص حفاظت اطلاعات قوه قضاییه در زندان اوین به سر میبرد.
طناز کلاهچیان، همسر امیرسالار داودی روز جاری با انتشار یادداشتی در صفحه شخصی خود نوشت: “۹۰ روز بازداشت در بند ۲۴۱ اوین، ۳ بار ملاقات و تماسهای نامنظم و بعضا ۲۱ روز یا بیشتر با آیرین (فرزند امیرسالار داودی). این عین بی عدالتی است برای وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر”.
آقای داودی هم اکنون در بند ۲۴۱ اوین که تحت اختیار حفاظت اطلاعات قوه قضاییه است در محیطی بسته و احتمالا تحت بازجویی به سر می برد، این بند اغلب که تعداد زیادی سلول انفرادی دارد معمولا برای نگهداری متهمین مالی شناخته شده استفاده میشود اما در موارد معدودی روزنامهنگاران، وکلا و فعالین سیاسی نیز به این بند منتقل شدهاند.
لازم به اشاره است این وکیل دادگستری در تاریخ ۲۹ آبانماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود. مامورین پیش از بازداشت دفتر کار و منزل وی را مورد تفتیش قرار داده و تعدادی از پروندهها و وسایل شخصی وی را نیز ضبط کرده بودند.
در تاریخ ۱ بهمنماه، پرونده آقای داودی، پس از حدود دو ماه بلاتکلیفی با صدور کیفرخواست به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران ارسال شد. اتهامات مطروحه در کیفرخواست وی “توهین به رهبری” و “تبلیغ علیه نظام” عنوان شده است.
در ماههای اخیر موج جدیدی از فشارهای امنیتی و قضایی بر روی وکلای دادگستری آغاز و بر تعداد وکلای بازداشتی و زندانی افزوده شده است. اغلب این احضار، بازجویی و بازداشتها در ارتباط با پرونده موکلان آنها بوده است.
از جمله این بازداشتها میتوان به بازداشت، محمد نجفی، نسرین ستوده، آرش کیخسروی، قاسم شعله سعدی،پیام درفشان، فرخ فروزان، هدی عمید و امیرسالار داودی اشاره کرد. از میان آنها تاکنون قاسم شعله سعدی، آرش کیخسروی، پیام درفشان، فرخ فروزان و هدی عمید با قرار وثیقه آزاد شدهاند.
یک فعال دیگر محیط زیست بازداشت شد
یوسف فرهادی بابادی، عضو کمپین محیط زیستی «صدای پای آب» به همراه برادرش در جریان بازگشت از مراسم ختم یکی از عضو شورای مرکزی حزب مردمسالاری، توسط نیروهای امنیتی در شهرکرد بازداشت شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، مأموران اداره اطلاعات امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۷، یوسف فرهادی بابادی را به همراه برادرش بازداشت و به مکان نامعلوم منتقل کردند. بر اساس گزارش منابع محلی این بازداشت با “خشونت فیزیکی” همراه بوده است.
بر اساس منابع مطلع به کمپین”دو خودرو سیاهرنگ متعلق به وزارت اطلاعات با متوقف ساختن خودرو فرهادی بابادی وی را به همراه برادرش بازداشت کردند”.
با شکایت اعضای مجمع نمایندگان اصفهان در تاریخ ۹ اردیبهشت یوسف فرهادی بابادی، فعال محیطزیست به دادگاه احضار و بازداشتشده بود، وی روز سهشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ با تودیع وثیقه بهصورت موقت آزاد شد.
آقای فرهادی بابادی، عضو کمپن صدای پای آب، فعالیتهای زیادی را برای مقابله با پروژههای انتقال آب کارون و زایندهرود در طول چهار سال انجام داده است.
حرفهایمان را از زبان سلبریتیهایشان میشنویم!
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی: چهارشنبه ۱۰ بهمنماه پس از یکسال بلاتکلیفی، اولین دادگاه برای هشت فعال محیط زیست به نامهای مراد طاهباز، سام رجبی، امیرحسین خالقی، هومن جوکار، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان، عبدالرضا کوهپایه، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی، با اتهام “ جاسوسی از مراکز نظامی کشور و فساد فیالارض”با ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
گفتنیست در این جلسه از حضور “محمد آقاسی” وکیل “سام رجبی” در دادگاه جلوگیری به عمل آمد.
خانم نیلوفر بیانی ۳۱ ساله یکی از این هشت فعال محیط زیست و عضو رسمی حفاظت از محیط سازمان ملل در مقابل “قاضی صلواتی” با صراحت اعلام کرده است که تمام اعترافاتی که از وی ضبط شده تحت فشار و شکنجههای روانی بوده و هیچکدام از این اعترافات ارزش قانونی ندارد.
با توجه به این برخورد قهر آمیز و پرونده سازی علیه فعالان محیط زیست، طبق قوانین جمهوری اسلامی، احتمال احکامی چون حبس بلند مدت و حتی اعدام برای چنین اتهاماتی وجود دارد.
متاسفانه در طول یکسال گذشته و با وجود قتل “کاووس سیدامامی” در زندان، همچنان امکان دادخواهی و رسیدگی به این پرونده از منظر حقوق بشری وجود نداشته و رسانهها، جراید و فعالان به اصطلاح حقوق بشریِ وابسته به حکومت با سکوت خود به این پروندهسازی و زمینهسازی برای نابودی محیط زیست و فعالان محیط زیست کمک شایانی کردند!
در این میان طبق معمول شاهد سکوت و بیتفاوتی سلبریتیها بودیم، به قول یکی از تئوریسینهای اصلاحات، سعید حجاریان،”حرفمان را باید از زبان سلبریتیها بزنیم”، اما اینبار حرفِ فعالان محیط زیست، حرفِ “نظام مقدس” نبود، پس با سکوتِ دستهجمعی سلبریتیهای حکومتی و اصلاحطلبان مواجه شد!
پروندهی این هشت فعال محیط زیست برای امثال “رضا کیانیان” هم سود و منفعت مادی هم نداشت که مانند “کمپین پیامک تبلیغاتی!” از قِبَل لبهای خشکِ دریاچهی ارومیه ملیونها تومان پول به جیب بزند و شو آف کند!
در میان این سکوت و عدم حمایت داخلی از قربانیانِ فجایع محیط زیستیِ جمهوری اسلامی، جامعهی بینالمللی و سازمانهای حقوق بشری در سراسر جهان به ماجرا ورود کردند تا جمهوری اسلامی را وادار به پایان دادن به خشونت علیه فعالین مدنی و محیط زیستی کنند.
نکتهی جالب توجه این بود که در اوج بیتفاوتیِ سلیبرتیهای حکومتی، اشخاص سرشناسی چون “لئوناردو دکاپریو” در حمایت از این فعالان و با انتشار پتیشن زیر برای جلب توجه جهانی به سمت این هشت نفر از اعتبار خود مایه گذاشتند.
برگزاری دادگاه علنی و عادلانه، شفافسازی وضعیت زندانیان بدون خشونت و اعمال اعتراف اجباری، عدم اعمال قوانین قرون وسطایی و تبرئهی فعالان مدنی، سیاسی_محیط زیستی، حرفِ ما و تمام انسانهای آزادیخواه است
بخاطر خفقان و کمبودِ سلبریتیهای مردمی، “ما حرفهایمان را از زبان سلبریتیهایشان میشنویم!”
آیا هنوز در جامعهی سلبریتیهای ایرانی ائم از بازیگر، خواننده، شاعر و… هنرمند متعهدی مانده است تا پژواک صدای محیط زیستِ ما مردم، و فعالین محیط زیست شریف در زندان شود؟
هر هنرمند و یا فعال پرطرفدار در شبکههای اجتماعی میتواند با انتشار پتیشن در رساندن صدای حقانیتِ این هشت فعال محیط زیست به گوش جهانیان و حمایت از آنان سهیم باشد.
محکومیت عضو دفتر سیاسی نهضت آزادی ایران به یک سال حبس تعزیری
مهدی معتمدی مهر عضو دفتر سیاسی و مسئول کمیته آموزش نهضت آزادی ایران با حکم شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرج به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران» به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.
این حکم متعاقب شکایت اطلاعات سپاه استان البرز از ایشان به جهت شرکت در جلسه پرسش و پاسخ حوزه کرج حزب اتحاد ملت ایران صادر شده است. بنابر اظهارات آقای معتمدی مهر، دادگاه بدون هیچ مستندی و صرفاً بر اساس گزارش مخبران اطلاعات سپاه که خلاف واقع بوده و به رغم درخواست فایل صوتی از سوی بازپرس مربوطه که پاسخ داده نشده است، به صدور این حکم مبادرت کرده است.
در رابطه با همین پرونده، اتهام دیگری نیز مبنی بر نشر اکاذیب علیه ایشان مطرح است که در دادگاه عمومی رسیدگی شده و در مرحله صدور حکم قرار دارد. حکم حبس یک ساله علیه عضو دفتر سیاسی نهضت آزادی ایران در مرحله بدوی است.
معتمدی مهر پیش از این نیز در خلال اعتراضات سال ۱۳۸۸ سه بار بازداشت شد و بر خلاف نص صریح قانون، حدود چهار ماه از دوران اجرای محکومیت خود را در بازداشتگاه ۲۰۹ وزارت اطلاعات به سر برد. ایشان به رغم صدور حکم عدم تحمل کیفر از سوی مقامات پزشکی قانونی و تایید در دادستانی تهران به جهت ابتلا به سنکوپهای مکرر، سرگیجه شدید و ناراحتی قلبی، با تحمل کامل حبس صادره به مدت چهار سال، در اسفند ۱۳۹۵ آزاد شده بود.
نیروهای امنیتی آرمان وفایی و شاهو فرجی، دو فعال محیطزیست و از اعضای شاخه کردستان حزب وحدت ملی را در سنندج بازداشت کردند. مأموران وزارت اطلاعات همچنین در شهرکرد یوسف فرهادی بابادی، فعال محیط زیست و عضو کمپین «صدای پای آب» را دستگیر کردهاند. دو فعال سنندجی شنبه ۲۷ بهمن و فرهادی بابادی یکشنبه ۲۸ بهمن بازداشت شدهاند، خبر دستگیری آنها اما دوشنبه ۲۹ بهمن در شبکههای اجتماعی و کانالهای تلگرامی بازتاب یافته. بر اساس این گزارشها شاهو فرجی در یکی از خیابانهای مرکزی شهر سنندج و آرمان وفایی در منزل شخصی خود بازداشت شدهاند. یوسف فرهادی بابادی نیز در حالیکه در حال بازگشت از یک مراسم ختم بوده بازداشت شده است. اطلاعات سپاه خودروی او را در یکی از خیابانهای شهر کرد متوقف کرده و با توسل به خشونت این فعال محیطی زیستی را دستگیر کرده. کانال تلگرامی «صدای پای آب» از «سناریوسازیهای امنیتی» علیه فعالان محیط زیستی ابراز نگرانی کرده است. دوشنبه ۲۹ بهمن پنجمین جلسه هشت فعال محیط زیستی که به جاسوسی و به فساد فیالارض متهم شدهاند، به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. سام رجبی، امیرحسین خالقی، هومن جوکار، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان، عبدالرضا کوهپایه و مراد طاهباز، از یک سال قبل تاکنون در «بازداشت موقت» سازمان اطلاعات سپاه پاسداراناند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet