گوناگون

ظریف استعفای خود را پس گرفت

محمدجواد ظریف پس از مخالفت حسن روحانی با استعفای او به سر کار خود بازگشت. قاسم سلیمانی نیز گفته بود ظریف مورد حمایت مقامات عالی نظام است. ظریف اعلام کرد که وزارت خارجه با «درایت و نظارت رهبر» کار خود را انجام می‌دهد…

در حالی که کمتر از دو روز از استعفای محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه دولت روحانی، نگذشته او استعفای خود را پس گرفت.

حسن روحانی،  بامداد امروز چهارشنبه ۸ اسفند ماه ۱۳۹۷، در پاسخ رسمی به نامه استعفای ظریف پذیرش استعفای او را «بر خلاف مصالح جمهوری اسلامی» دانست و با آن مخالفت کرد.

در این نامه روحانی نوشت: «اینجانب نسبت به فشارهای وارده به دستگاه دیپلماسی کشور، دولت و حتی رئیس جمهوری  به خوبی آگاهم»، اما در ادامه افزود: «جنابعالی مورد اعتماد اینجانب و مجموعه رژیم جمهوری اسلامی و به‌خصوص رهبر  انقلاب اسلامی هستید.»

محمدجواد ظریف دوشنبه شب ۶ اسفند ماه سال جاری اعلام کرد که از سمت خود استعفا می‌دهد. او در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «از ناتوانی برای ادامه خدمت و تمام کاستی‌ها و کوتاهی‌ها در دوران خدمت صمیمانه پوزش می‌خواهم.»

به گزارش سایت زمانه، استعفای او بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های ایران و جهان داشت. بسیاری استعفای ظریف را به دور زدن دستگاه دیپلماسی توسط نیروهای نظامی و امنیتی، به‌ویژه سپاه پاسداران مربوط دانستند چرا که ساعاتی قبل از آن بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در تهران به‌شکل ناگهانی با حسن روحانی، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و جمعی از وفاداران خامنه‌ای در غیاب محمدجواد ظریف دیدار و گفت‌وگو کرده بود.

در پی استعفای ظریف، قاسم سلیمانی نیز اعلام کرد که ظریف مورد حمایت مقامات عالی نظام است. او گفت: «آقای ظریف مسئول سیاست خارجه جمهوری اسلامی ایران است و همواره مورد تائید و حمایت مقامات عالی نظام بوده و هستند.»

فرمانده نیروی سپاه قدس با اشاره به عدم حضور ظریف در ملاقات اخیر با اسد گفت: «در جریان سفر اخیر آقای بشار اسد به تهران و ملاقات وی با آقای دکتر روحانی رئیس جمهور محترم، برخی ناهماهنگی‌ها در نهاد ریاست جمهوری که مطرح هم شده، منجر به عدم حضور وزیر امورخارجه کشورمان در این ملاقات و متعاقبا گلایه‌مندی ایشان شده است.»

سلیمانی افزود: «هیچ‌گونه تعمدی برای عدم حضور آقای دکتر ظریف در این ملاقات نبوده است و باید تاکید کنم ایشان به‌عنوان وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران مسئول اصلی در حوزه سیاست خارجی کشور هستند.»

محمدجواد ظریف در پی این نامه‌نگاری‌ها و صحبت‌ها، در اینستاگرام بدون اشاره مستقیم به بازگشت خود نوشت: «هیچ دغدغه‌ای جز اعتلای سیاست خارجی» نداشته است.

او اظهار امیدواری کرد که وزارت امور خارجه با «همکاری و همدلی همگان و درایت و نظارت رهبر» و رئیس جمهوری «کلیه مسئولیت‌های خود را در چارچوب قانون اساسی، قوانین کشور و سیاست‌های کلی نظام با اقتدار» به انجام رساند.

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا