تضاد مردم با حاکمیت
رسانههای جمهوری اسلامی به نقل از مسئولان حکومتی به آمارهایی اشاره میکنند که نشاندهنده حال بد مردم است. برخی درباره اعتراضاتی از جنس دیماه ۹۶ هشدار میدهند. خیزش اعتراضی تودههای جان بهلب رسیده از ظلم و استثمار در دیماه ۱۳۹۶، در تاریخ جنبشهای مردمی میهنمان بهمنزلهٔ نقطه عطفی بسیار مهم ثبت شده است. این حرکت مردمی، به موازات وارد آوردن ضربهیی سنگین بر دستگاه دیکتاتوری ولایی، همچنین توانست با نورافشانی بر صحنهٔ سیاسی کشور نشان دهد که مجموع جناحهای سازنده “نظام” و ازجمله کاروان اعتدالگرایی و اصلاحطلبان هوادار حسن روحانی، همگی، سد راه بهوجود آمدن تغییرهایی بنیادیاند. مهمتر اینکه این خیزش نقش ضد مردمی و ویرانگر ولی فقیه و منفور بودن شخص علی خامنهای بین بسیاری از بخشهای جامعه را، بهویژه جوانان، بهنمایش گذاشت….
به گزارش دویچه وله آلمان، برخی از چهرههای نزدیک به حکومت«اسلامی» نسبت به احتمال سر بر آوردن اعتراضات مردمی هشدار دادهاند. «صادق زیباکلام » از هواداران «حسن روحانی» در گفتوگویی با پایگاه خبری تحلیلی “سلام نو” یادآور شد: «رویدادهای پس از انتخابات ۸۸ نشان داد نارضایتی عمیقی از عملکرد محافظهکاران در سطح جامعه وجود دارد. حوادث سال ۹۶ هم نشان داد که اگر در ۸۸ قشر مرفهتر علیه اصولگرایان به میدان آمدند، در ۹۶ اقشار دیگر هم نشان دادند که نارضایتی اقتصادی گستردهای دارند و مثل آتش زیر خاکستر هستند.»
وی سپس هشدار داد: «تحریمها سال آینده را دشوار خواهد کرد و واقعا اکنون نمیتوان گفت سال بعد چه خواهد شد. ما در سال ۹۶ فهمیدیم به جز مطالبات سال ۸۸، دهه هفتادیها هم مطالباتی ناشی از سرخوردگیهای اقتصادی دارند که مثل آتش زیر خاکستر است و اگر چارهای اندیشه نشود در سال آینده هم بعید نیست شاهد اعتراضاتی از جنس اعتراضات دی ماه سال ۹۶ باشیم.»
دهها هزار نفر از مردم ایران در دیماه سال ۹۶، به گفته وزیر سابق کار جمهوری اسلامی در “۱۶۰ شهر” کشور، دست به حرکتهای اعتراضی زدند. در جریان این اعتراضهای خیابانی دهها تن کشته و هزاران نفر بازداشت شدند. چند نفر از بازداشتشدگان این ناآرامیها نیز سپس به شکل مشکوکی در زندان درگذشتند.
تابستان گذشته نیز حرکتهای اعتراضی مشابهی در ایران به وقوع پیوست. تظاهرات سراسری دیماه و مردادماه گذشته در ایران با طرح مطالبات معیشتی و در اعتراض به وضعیت وخیم اقتصادی آغاز شده بود. شعارهای مردم اما در جریان اعتراضات به سرعت رنگی سیاسی به خود گرفت و مقامهای بلندپایه ایران همچون رهبر جمهوری اسلامی و مجموعه ساختار نظام را هدف قرار داد.
میهن ما دورانی پرتلاطم و دشواری را پشت سر میگذارد. حاکمیت فاجعهبار رژیم ولایت فقیه در چهار دههٔ گذشته- چهار دههیی که جز فقر، محرومیت، پایمال کردن خشن و خونین حق حاکمیت مردم بر سرنوشتشان، ظلم، بیعدالتی اجتماعی و ورشکستگی اقتصادی چیزی دیگر بههمراه نداشته است- جامعه ما را به سمت انفجار اجتماعی و از هم پاشیدگیای بزرگ سوق داده است.
اقتباس از گزارش دویچه وله
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet