“فرمانده جنگ اقتصادی” ؛ کارگزار برنامه تعدیل ساختاری
حسن روحانی در حالی مدعی است از سوی ولی فقیه به سمت ” فرمانده جنگ اقتصادی” گماشته شده که اجرای مجموعه برنامه های اقتصادی-اجتماعی حکومت فاجعه آفرین بوده و حاکمیت ملی را در مقابل مداخله خارجی به شدت آسیب پذیر ساخته است.
رابطه ارگانیک میان دیکتاتوری حاکم و برنامه تعدیل ساختاری
پایگاه اطلاعرسانی رییسجمهوری: حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز چهارشنبه در اجتماع پرشور و بزرگ مردم لاهیجان با برشمردن شکست های پی درپی دشمنان در برابر مقاومت ملت عظیم و متحد ایران ، اظهارداشت: ملت ایران در آزمایشی تاریخی، پیروزی های بزرگی بدست آورد.
رئیس جمهور با بیان اینکه بسیار خوشحالم در آستانه ماه پربرکت رجب و سال جدید میهمان مردم قدرشناس و قهرمان استان گیلان هستم؛ استانی که فخر ایران زمین است، گفت: ملت ایران در آزمایشی تاریخی، پیروزی های عظیم و بزرگی بدست آورد چرا که دشمنان می خواستند ۹۷ سال شکست ملت ایران باشد اما مردم در برابر تحریم آنان ایستادند.
دکتر روحانی ادامه داد: از اردیبهشت که فریاد تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران شروع شد، تا مردادماه که اولین مرحله تحریمها علیه ایران را اعمال کردند و تا آبانماه که تحریمهای مرحله بعدی اجرا شد، مردم مقاومت و رشادت خود را در برابر دشمنان اسلام و ایران نشان دادند…دکتر روحانی با بیان اینکه ما در یک شرایط عالی نیستیم بلکه در شرایط جنگ اقتصادی و روانی هستیم ، گفت:… در یک اختلافنظری نیستیم که با آمریکا مذاکره و مصالحه کنیم، بلکه باید دشمن را به عقب برانیم و ملت ایران راه عزت خود را ادامه دهد…
رئیس جمهور با اشاره به جلسات با مقام معظم رهبری، گفت: خدمت مقام معظم رهبری در یک جلسه خصوصی دو نفره و همچنین در جلسه ای با حضور مسئولین عالیرتبه به ایشان گفتم شرایط امروز، شرایط جنگ روانی دشمن و جنگ اقتصادی است و در مرحله جنگ، کشور نیاز به یک فرمانده دارد تا همه مسئولین، ارکان و مردم در کنار هم با یک فرماندهی واحد امور را پیش ببرند تا دشمن را وادار به شکست کنند.
دکتر روحانی افزود: خدمت ایشان گفتم جنابعالی به عنوان رهبر نظام جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی، فرماندهی این جنگ را به عهده بگیرید و همه ما، دولت و سایر قوا و همه مسئولین در خدمت شما خواهیم بود و راه و مسیر را آنگونه که شما هدایت میکنید، ادامه دهیم.ایشان در جواب فرمودند اینکه شرایط، شرایط جنگ است جنگ نیاز به فرمانده دارد، قبول دارم و فرمانده این جنگ باید رئیس جمهور کشور باشد.
رئیس جمهور تصریح کرد:این تأکید مقام معظم رهبری بود و بر آن مبنا ایشان دستور دادند که دو قوه دیگر با همه توان در چارچوب مقررات در کنار دولت باشند و در آن جلسه آمادگی خودم را اعلام کردم…
مردم قربانی جنگ اقتصادی
جهان صنعت: تورم را اگر یکی از چالشهای اساسی ساختار کنونی اقتصاد ایران بدانیم، شناسایی عوامل اثرگذار بر روند تغییرات آن به معمای حلنشدهای میماند که بخش بزرگی از آن ریشه در خطای راهبردی دولت در اتخاذ نوع سیاستگذاریاش دارد و امکان رشد بیشتر شاخصهای تورمی در اقتصاد ایران را ممکن میکند.
آخرین آمارهای دولتی از ادامه روند رو به رشد شاخص قیمتها در اقتصاد خبر میدهد. آنگونه که مرکز آمار در گزارش اخیر خود اعلام کرده، نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به بهمنماه امسال به ۲۳.۵ درصد و تورم نقطه به نقطه نیز به۴۲.۳ درصد رسیده است. اما مقایسه تغییرات قیمتی بازار اقتصادی با آنچه از سوی مراکز آماری منتشر میشود، اذهان را به سمت نرخهای نهفتهای هدایت میکند که پشت سیاستهای منتخب دولت پنهان مانده است…
اما ریشه اصلی تورم را باید در کدام سیاست دولتی جستوجو کرد؟ به نظر میرسد افزایش روزافزون سطوح قیمتی و رشد بیرویه شاخصهای تورمی معلول سیاستهایی است که به افزایش چندین برابری حجم نقدینگی در اقتصاد دامن زده است. از سویی ناتوانی سیاستگذار در هدایت آن به سمت بازارهای مولد، هر سال بر سطح آن میافزاید تا هماکنون شاهد نقدینگی ۱۸۰۰ هزار میلیارد تومانی در اقتصاد باشیم…
بر این اساس سیاستهای دولت در طول سالهای گذشته نه تنها هدایتگر مسیری برای عبور از مشکلات فراگیر اقتصادی نبود، که با تقویت پایههای وارداتی و تضعیف بنیه صادراتی کشور، بیش از پیش بر وابستگی اقتصاد بر واردات افزود و آسیبپذیری بدنه اقتصاد کشور را در برابر شوکهای خارجی بیش از پیش افزایش داد…
هر اندازه اقتصاد یک کشور وارداتمحور باشد و وابستگی اقتصاد به واردات بیشتر باشد، به همان اندازه اثرات تکانههای ارزی در اقتصاد بیشتر خود را نمایان میسازد…در حال حاضر قاچاق کالا، تعطیلی بنگاههای تولیدی و عدم واردات به موقع کالاها، سه موضوعی اساسی هستند که طرف عرضه اقتصاد ایران را تهدید میکنند.
در چنین شرایطی اگر با همین فرمان به پیش برانیم و دولت مدیریت منسجمی در بازار اقتصادی کشور از خود نشان ندهد و نظم مشخصی در بخش تولید و واردات و مبارزه با قاچاق در کشور شکل نگیرد و نظام توزیع و نظارت ما سردرگم باقی بماند، سال آینده نیز تورم به روند رو به رشد خود ادامه خواهد داد؛ چه آنکه اثرات دلاری هنوز به طور کامل در اقتصاد متبلور نشده است.
نگاهی به کارنامه ولی فقیه و” فرمانده جنگ اقتصادی” در آینه آمار رسمی
شاخص فلاکت؛
روزنامه شرق :نرخ شاخص فلاکت برای اولین بار در دولت روحانی، در پاییز سال جاری به بالای ۵۰ درصد رسیده و افزایش شدید تورم و کاهش نرخ رشد اقتصادی، نیروی پیشران آن بودهاند…نگاهی به آمارهای اقتصادی در پاییز ۹۷ نشان میدهد افزایش شدید تورم از ۹.۶ در سال ۹۶ به ۲۳.۵ در پاییز ۹۷ در کنار کاهش نرخ رشد تولید ناخالص داخلی از ۳.۷ درصد در سال ۹۶ به ۰.۴ درصد در پاییز ۹۷ باعث افزایش شدید شاخص فلاکت نسبت به سال گذشته شده است. درحالیکه نرخ بهره بانکی نسبت به سال گذشته تغییری نکرده و نرخ بیکاری نیز کاهش بسیار اندکی داشته است؛ این افزایش دو شاخص دیگر باعث شد تا نرخ شاخص فلاکت از عدد ۳۶ در سال ۹۶ به عدد ۵۲.۸ در پاییز ۹۷ برسد.
عددی که نشان میدهد فشارهای اقتصادی بر معیشت خانوار در سال جاری به شدت افزایش یافته و به شرایط سالهای پایانی دولت احمدینژاد نزدیک میشود. بنابراین با این اعداد میتوان گفت: دولت روحانی در زمینه شاخص فلاکت یک رکورد جدید برای خود ثبت کرده که هنوز به پای رکورد دولت احمدینژاد نرسیده است.
خط فقر ؛
ایرنا: رشد۲۵ درصدی خط فقر در ایران در آذرماه ۹۷, مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی اعلام کرد: خط فقر در سال ۱۳۹۷ معادل ۲۵ درصد رشد کرده است.
خط فقر در تابستان ۱۳۹۷ نسبت به تابستان ۱۳۹۶ رشد داشته و این نشان دهنده این است که خانوارهای بیشتری در تابستان سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به زیر خط فقر سقوط کرده اند. بیشترین رشد خط فقر در خانوارهای مناطق شهری در تابستان ۱۳۹۷ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، مربوط به خوشه اول بوده که خط فقر در این خوشه رشد ۲۵.۸ درصدی داشته است…مطابق بررسی مرکز پژوهش های مجلس ، خط فقر سرانه در تهران معادل ماهیانه حدود ۷۷۰هزار تومان برای هر نفر است که برای یک خانوار ۴ نفره ۳میلیون و۸۰ هزار تومان محاسبه می شود…
رشد نرخ تورم ؛
به گزارش مردم سالاری آنلاین: مرکز آمار ایران در گزارش خود اعلام کرد که تورم بهمن ماه به ۴۲.۳ درصد رسید. در آمارهای رسمی مرکز آمار، این نخستین بار است که در سال جاری، تورم نقطه به نقطه آستانه حساس ۴۰ درصدی را پشت سر میگذارد.
مرکز آمار ایران اعلام کرد که تورم نقطه به نقطه کشور در بهمن ماه سال جاری از کانال ۳۰ درصدی خارج و وارد کانال ۴۰ درصدی شده است. ورود تورم به این کانال، مهم ارزیابی میشود، چرا که بانک مرکزی درست زمانی که تورم نقطه به نقطه به بالاتر از ۴۰ درصد رسید، انتشار آمار تورم خود را متوقف کرد.
تورم نقطه به نقطه نشان میدهد که خانوارهای کشور بهطور میانگین در یک ماه مشخصِ سال جاری به نسبت ماه مشابه در سال قبل، چقدر در خرید «یک سبد یکسان کالا و خدمات»، بنا به محاسبات مرکز آمار، افزایش هزینه را تجربه کردهاند. این شاخص در بهمن ماه امسال ۴۲.۳ درصد بوده است.
گروههای مختلف را که در سبد کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور بررسی کنیم، با آمار نگرانکنندهای مواجه میشود. افزایش قیمت خوراکیها و آشامیدنیها، در بهمن ماه بسیار بیش از نرخ تورم نقطه به نقطه بوده است. در بهمن سال جاری، شاخص قیمت خوراکیها و آشامیدنیها نسبت به ماه مشابه در سال گذشته، افزایش۶۲.۸ درصدی را تجربه کرده است. در واقع، تأمین خورد و خوراک، در اثر تورم و افزایش قیمتها، دشوارتر شده است.
مرکز آمار سهم خوراکیها و آشامیدنیها را از سبد کلی کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور، ۲۶.۶ درصد درنظر میگیرد. واضح است خانوارهایی که هزینه مواد غذایی در سبد مصرفیشان، بیش از ۲۶ درصد از کل هزینههایشان است، در حال تجربه کردن تورم شدیدتری هستند…
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet