
ستاره چینی از آن آسمان بلند
«بعضیها آنقدر آسمانشان بلند است که همیشه هستند و فراموش نمیشوند» این عبارات که بخشی از صحبتهای شهرام گیل آبادی، (مدیرعامل خانه تئاتر) است، تصویری روشن از مقام هنرمند فقیدی است که در شامگاه پانزدهمین روز اسفندماه اهالی تئاتر را در سالن عباس جوانمرد خانه تئاتر دور هم جمع کرد.
۱۶ اسفند رکنالدین خسروی ۷۰ ساله شد و در دومین سال درگذشت او دوستدارانش شمع کیک تولدش را فوت کردند….
رکنالدین خسروی سیزده هزار جلد کتاب خودش را به خانه تئاتر تقدیم کرده و اهالی تئاتر به پیشنهاد ایرج راد تصمیم گرفتند در شب تولد او مرکز اسناد و کتابخانه خانه تئاتر را بهنام ایشان نامگذاری کنند. در این مراسم گیل آبادی با اشاره به دوران شاگردی در محضر او خطاب به شهرام کرمی مدیر مرکز هنرهای نمایشی گفت «بیایید به کنج منازل توجه کنیم. هنرمندانی هستند که به کمک شما نیاز دارند. آنها را ببینیم و اگر کاری دارند در حد توانمان برایشان انجام دهیم.»
ایرج راد از رابطه شاگردی و استاد گفت و اذعان کرد که با رفتن رکنالدین خسروی این ارتباط از بین رفت: «او راهنما بود و قطع این ارتباط لطمه شدیدی به ما زد.» مسعود دلخواه یکی دیگر از شاگردان رکنالدین خسروی نیز درباره سه نکتهای که از استادش آموخته سخن گفت: «قبل از اینکه یک هنرمند باشی باید یک انسان باشی، قبل از اینکه یک فعال اجتماعی و سیاسی باشی باید یک هنرمند باشی. خسروی دیدگاهش هنری و انسانی بود و سومین نکته کار کردن با نسل جوان بود، او همیشه در کارهایش تلفیق نسلها را داشت.»
بهزاد فراهانی هم با گلایه از وضعیت تئاتر امروز و رفتن آن به سمت سرمایهداری گفت: «رکنالدین خسروی شخصیتهایی را بار آورد که دستاوردهایشان را به هر قیمتی در هرجایی خرج نمیکنند.» آتیلا پسیانی، فریبا شاهسوند و جواد شمس نیز از خاطراتی که با رکنالدین خسروی داشتند، گفتند.
روزنامه ایران
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet