وضعیت وخیم مناطق سیل زده و نارضایتی مردم
مردم در مناطق سیل زده بویژه استان های لرستان٬ گلستان و خوزستان در شرایط بسیار نامناسب به سر می برند. سفرهای نمایشی و تبلیغاتی مقامات حکومتی تاثیری درحل مشکلات و تخفیف بحران نداشته است.
هشدار مجدد سازمان هواشناسی
سازمان هواشناسی کشور با صدور اخطاریهای نسبت به وقوع سیل و آبگرفتگی معابر در شهرها و روستاهای نیمه غربی، مرکز و شمال کشور طی یازدهم تا سیزدهم فروردین ماه هشدار داد.
به گزارش ایسنا در اخطاریه شماره ۵ هواشناسی مرکز پیش بینی سازمان هواشناسی کشور مورخ جمعه (۹ فروردین ۱۳۹۸) آمده است: پیرو اطلاعیه شماره ۴ مورخ ۸ فروردین، گذر سامانه بارشی از یکشنبه ۱۱ فرودین تا سه شنبه ۱۳ فروردین در نیمه غربی، مرکز و شمال کشور، موجب بارش باران در برخی ساعات بارش شدید و رگبار و رعدوبرق خواهد شد. خروجی مدلهای عددی بیانگر تشدید بارش از یکشنبه شب تا بعد از ظهر دوشنبه در حوضه آبریز رودخانههای کرخه و دز و دوشنبه در حوضه آبریز رودهای دز و کارون است.
با توجه به مدت زمان باقیمانده تا فعالیت سامانه فوق، عدم قطعیت در حجم بارش تجمعی در حوضه آبریز کرخه قابل ملاحظه است، ولی بطور کلی مجموع مقدار بارش در میانگین حوضه رودخانههای بزرگ جنوب غرب کشور شامل کرخه، دز و کارون بیش از ۷۰ میلیمتر برآورد میشود. انتظار داریم به سبب بارش باران و ذوب برف، حجم روانآب و سیلاب در رودخانههای منطقه از دوشنبه تا سه شنبه به بیشینه مقدار خود برسد.
یکشنبه ۹۸/۰۱/۱۱:جنوب و غرب آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، لرستان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و به تدریج از اواخر وقت شمال بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد و غرب فارس، بارش باران از بعد از ظهر توأم با رگبار و رعد و برق و سیلابی شدن مسیلها و اواخر وقت با طغیان رودخانهها.در زنجان، جنوب و غرب همدان و جنوب آذربایجان شرقی بارش باران، گاهی با رگبار و رعدوبرق و احتمال آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیلها.
دوشنبه ۹۸/۰۱/۱۲:رگبار باران با رعدوبرق، برخی نقاط بارش تگرگ و وزش باد شدید و سیلاب و طغیان رودخانهها در استانهای خوزستان، بوشهر، ایلام، کرمانشاه، کردستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، غرب استان فارس، جنوب و شمال غرب اصفهان، نیمه شمالی بوشهر و جزایر شمالی خلیج فارس.
در استانهای مرکزی، جنوب و شرق آذربایجان شرقی، زنجان، همدان و طی بعد از ظهر و شب دامنههای البرز در استانهای تهران، البرز، قزوین و سمنان بارش باران گاهی با رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید که پیامد آن آبگرفتگی معابر با احتمال سیلابی شدن مسیلها پیش بینی میشود… آبهای خلیج فارس بخصوص سواحل بوشهر و خوزستان طی یکشنبه و دوشنبه مواج و طوفانی پیش بینی میشود. همچنین طی بعد از ظهر شنبه تا اوایل یکشنبه به سبب وزش باد شدید در خوزستان احتمال خیزش گردوخاک در مناطق مرکزی و نیمه غربی استان پیش بینی میشود…
اقدام های مخرب و غیر کارشناسی سپاه ؛ افزایش سطح سیلاب در برخی از مناطق سیل زده شهرستان آققلا
ایرنا – با حجم آبی که در مناطق سیل زده گلستان وجود دارد به نظر میرسد مشکل سیل در استان به این زودی حل نشود. نماینده جمعیت هلال احمر در ستاد مدیریت بحران شهرستان آققلا از افزایش سطح آبگرفتگی و سیلاب در برخی از مناطق این شهرستان خبر داد.جواد بیاری جمعه شب در ارتباط با آخرین وضعیت سیل و آبگرفتگی در این شهرستان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به افزایش روانآبها در این شهرستان، چندین تیم کارشناسی در حال بررسی این موضوع هستند تا این آبهای جزیرهای را از بین ببرند، ضمن اینکه تا چند روز گذشته تمام این آبها پیوسته بود و میتوان گفت که بخش زیادی از شهر بهصورت کامل زیر آب بوده است… با توجه به موقعیت شهرستان آققلا، تمام آبها در شرقیترین نقطه به اینجا ختم میشود، در این قسمت سطح آب و دمای هوا در برخی از قسمتها افزایش یافته است…
همچنین بنا به گزارش زمانه : ادارات و بانکهای گمیشتپه تعطیل است. کارمندان در این شهر امدادگر شدهاند. واحدهای صنفی هم تعطیلاند. فقط فروشگاههای بزرگ دایرند. در اثر کمبود اقلام، کالاها گرانتر و تهیه آنها دشوارتر شده است. کارگران روزمزد برای مهار سیل در تلاشاند. خانوادههای آنها که دست به دهان زندگی میکردند، در مضیقه قرار گرفتهاند.
برای عبور آب از قسمت شرقی به غرب جاده خواجه نفس – گمیشان، سپاه پاسداران ۲۳ نقطه جاده را شکافت. این انفجارها سبب شد که گمیشان در آب محاصره شود. تنها راه خروج از شهر استفاده از قایق است.به گزارش ایرنا کمبود قایق و تقاضای زیاد برای جابجایی باعث ایجاد صفهای طولانی شده و در برخی موارد اهالی با قایقرانان درگیریهای لفظی پیدا میکنند.
سیلاب به فاضلاب نفوذ کرده و بوی تعفن بسیاری از نقاط شهر را فراگرفته است. اداره بهداشت گمیشان روز گذشته اعلام کرده بود که منابع آب شرب گمیشان آلوده شده و بعد از فروکش کردن سیل میبایست ضد عفونی شود. آلودگی آب شرب ممکن است در مواردی منجر به ابتلا به بیماریهایی مانند وبا، یرقان، بیماریهای عفونی روده، مالاریا و حصبه شود… خودروهای ارتش اقلام غذایی را در بین سیلزدگان توزیع میکنند. اما این اقلام کافی نیست. در بسیاری از مواقع دست مردم نیازمند کوتاه میماند.
به گزارش ایرنا مقابل فرمانداری گمیشان شهروندان تجمع کردهاند. آنها تقاضای دریافت انواع کمکها شامل مواد غذایی، بیل، چکمه و کمکهای امدادی دارند.
وحشت در مشهد؛ رودخانه شمال شهر طغیان کرد
رویداد۲۴ علیرضا صحراگرد مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری مشهد گفت: کشف رود از محل رودخانههای بالادست و یک انشعاب فرعی پیش از سد ارداک به حالت طغیان درآمده و هم اینک سبب بروز مشکلاتی در برخی نقاط و روستاهای حریم شمالی شهر مشهد و بطور عمده همسایگان این روخانه شده است.
وی ادامه داد: تخریب پل روستای دهشک در انتهای بلوار شاهنامه ۷۶، طغیان رودخانه در روستای کلاته نوری و تخریب پل همین روستا و نیز طغیان کشف رود در انتهای خیابان رسالت ۱۳۲ مشهد از مواردی است که در پی بارشهای اخیر منجر به آبگرفتگی در محل شد…
شرایط نا مناسب مردم در استان لرستان
به گزارش مهر:نماینده مردم خرمآباد و دوره چگنی در مجلس عنوان کرد: مردم لرستان در چند روز سیلاب با اضطراب زندگی کردهاند، بهدلیل اینکه سیاستهای غلط وزارت نیرو راهگشا نبودهاست؛ هر یک میلیون لیتر ذخیره آب سه میلیارد هزینه دارد و ۴۰۰میلیون مترمکعب هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان پول نیاز دارد که باید فکر اساسی در این مورد انجام شود. رودخانه کشکان ظرفیت حجم بارش بیشتر از ۸۰ میلی متر را ندارد و در صورت افزایش حجم آن طغیان خواهد کرد…
بعلاوه امام جمعه خرمآباد با اشاره به سیل اخیر در استان لرستان گفت افزود: خسارات سیل بیش از حد تصور است و با گذشت شش روز از سیل به دلیل قطع برخی راههای روستایی تعدادی از مردم در سختی به سر برده و هنوز به آنها آذوقه نرسیده است…
خوزستان و خطر فاجعه بزرگ
به گزارش خبرنگار مهر، از دقایقی پیش جاده ساحلی دزفول و بخشهایی از بوستانهای ساحلی دووه و رعنا براثر افزایش دبی و جریان رودخانه دز به ۱۷۰۰ مترمکعب بر ثانیه به زیر آب رفتند.بنا بر اعلام شرکت بهره برداری از منابع آب شمال خوزستان، دبی رودخانه دز به دلیل رها سازی آب پشت سد دز، در حال افزایش است…
تخلیه برخی مناطق شهر اهواز؛فرمانداری اهواز با صدور اطلاعیهای، شایعه منتشر شده در خصوص تخلیه برخی مناطق این شهر به علت بالا آمدن آب را تکذیب کرد…مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: با توجه به ورود سیلاب فراوان به سدهای دز و کرخه، این دو سد به تراز نهایی خود رسیدهاند و در صورت بروز سیلاب بسیاری از شهرها و روستاها به زیر آب خواهند رفت….
تغییر کاربری مهمترین دلیل سیل های اخیر ؛ نگران تهران هستیم
مدیرکل دفتر ابخیزداری در گفتگوبا مهر:تغییر کاربری و دخالت در حریم رودخانه ها از جمله دلایل سیل های اخیر بوده و اجرای طرح های آبخیزداری می تواند به کنترل چنین وقایعی کمک کند اما مورد توجه جدی قرار نمی گیرد… دخالت در بستر رودخانهها و نادیده گرفتن حریم آنها، اجرای سازههایی مانند جادهها و تغییر کاربریها از جمله مهمترین عوامل تشدید خسارات سیلهای اخیر بوده است. در نقاطی که تغییرات زیاد بوده شاهد هستیم که خسارات بیشتری نیز وارد شده که واضحترین مورد در شیراز اتفاق افتاد. چراکه کنار دروازه قرآن مسیلی وجود داشته که الان پر شده و همین موجب شد آب راهی برای برون رفت پیدا نکند.
وی اضافه کرد: در تهران نیز در مناطقی مانند امام زاده داود، کن، گلابدره، دربند و … شاهد چنین تغییراتی هستیم و همین مساله ما را نگران میکند.
از کاسبان تحریم تا کاسبان فاجعه سیلاب ؛تبلیغات عوام فریبانه!
اهواز ـ جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران صبح امروز با حضور در خوزستان از مناطق سیل زده و در معرض سیل این استان دیدن کرد.به گزارش خبرنگار مهر، سردار حسین سلامی صبح امروز با سفر به خوزستان، از مناطق سیل زده و یا در معرض سیل این استان دیدن کرد…
به گزارش اقتصادآنلاین، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز جمعه در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان خوزستان، با قدردانی از مدیران شبکه های آب و برق برای تامین نیازهای مردم،گفت: حفظ سلامتی مردم مهمترین اصل در مدیریت بحران است و دولت موظف به جبران خسارت کشاورزانی است که هنگام سیل آب سدها در آنجا رها می شود…
یادآوری و نکته آخر
به گزارش خبرنگار مهر، رئیس مجمع نمایندگان خوزستان گفت: تاکنون برای پرداخت خسارت های وارد شده ناشی از سیل ۹۵ به کشاورزان شوش، دزفول، شعیبیه و دشت آزادگان هیچ اعتباری درنظر گرفته نشده است.
قاسم ساعدی در در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران استان خوزستان که با حضور رئیس جمهور در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: خسارتی بابت سیل ۹۵ به کشاورزان خوزستان داده نشد… مردم این استان درگیر بدیهیترین امکانات رفاهی و زندگی هستند؛ آنها از بیکاری و عدم وجود زیرساختهای مناسب تا مسائل آب و فاضلاب خوزستان و کشاورزی رنج میبرند…
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn