اخبار

ادامه سیلاب ها ؛ درماندگی نظام از مدیریت بحران

با گذشت ۱۲ روز از جاری شدن سیل در استان های مختلف کشور نهادها ومسئولان حکومتی توانایی مدیریت بحران و تامین نیازهای مردم در مناطق سیل زده را ندارند.این بحران درماندگی و استیصال ارکان نظام را آشکار ساخت.

اعلام حالت فوق‌العاده در خوزستان؛اهواز در خطر است!

استاندار خوزستان به منظور آمادگی برای مدیریت وقوع سیل احتمالی حالت فوق‌العاده اعلام کرد. مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان نیز از اسکان اضطراری ۵ هزار و ۲۸۵ نفر از شهروندان مناطق در معرض خطر سیلاب خبر داد.

علی خدادادی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به امدادرسانی این جمعیت در مناطق سیلابی اظهار کرد: از چهارم فروردین‌ماه تاکنون به ۱۵ هزار و ۸۴۱ نفر آسیب‌دیده در روستاها یا برخی مناطق شهرستان‌های بهبهان، لالی، گتوند، ایذه، شوشتر، باغملک، هفتکل، آبادان، رامهرمز، اندیمشک، اندیکا، باوی، مسجدسلیمان، دزفول، شوش و اهواز امدادرسانی شده است…

معاون مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه در حال حاضر حجم خالی مخازن استان خوزستان ۱.۴ میلیارد متر مکعب است، گفت: در حال حاضر میزان خروجی آب از سدهای استان خوزستان به گونه‌ای تنظیم شده است که حجم کنترل سیل مخازن افزایش پیدا کند تا بتوانیم سیلاب پیش‌بینی شده برای استان را که از ساعات پایانی امشب و با آغاز بارش‌ها شروع می‌شود، کنترل کنیم.

هوشنگ حسونی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا – منطقه خوزستان، در خصوص آخرین وضعیت مخازن سدهای استان اظهار کرد: پس از گذشت پنج روز از سیلاب‌های جاری شده در فروردین ماه امسال، حدود ۳.۷ میلیارد مترمکعب آب وارد سدهای استان شده است.

فرماندار اهواز گفت: عملیات امدادرسانی به روستاهای در معرض سیلاب حاشیه رودخانه دز در بخش مرکزی اهواز با بسیج امکانات در حال انجام است.

به گزارش ایسنا – منطقه خوزستان، جمال عالمی نیسی شنبه شب در خصوص وضعیت روستاهای در معرض سیلاب بخش مرکزی این شهرستان اظهار کرد: آب رودخانه به برخی از منازل چهار روستای بیت سید یدیم، سید هاشم، سید ظاهر و سید معن در این بخش نفوذ کرده و عملیات امدادرسانی به روستاییان با سرعت در حال انجام است…

استاندار خوزستان گفت: با توجه به بارش‌های یکشنبه و دوشنبه در استان‌های دیگر، در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه آورد این آب‌ها به سمت خوزستان می‌آید و حداقل پنج روز به طور حاد گرفتار هستیم.

به گزارش ایسنا – منطقه خوزستان،استاندار خوزستان گفت :اهواز در خطر است غلامرضا شریعتی در ارائه گزارش آخرین وضعیت خوزستان به وزیر کشور که امروز از طریق ویدئوکنفرانس انجام شد، اظهار کرد: با توجه به بارش‌های پیش رو و طبق برآوردها ظرف پنج روز آینده ۲ میلیارد و ۹۵۶ میلیون مترمکعب آب وارد خوزستان می‌شود.وی افزود: اکنون نیز آورد سد دز و کرخه نسبت به آوردهای قبلی افزایش یافته است اما آورد کارون کمتر شده است…
وی ادامه داد: یک ساعت پیش نیز سیل‌بند منطقه‌ای از سوسنگرد دچار شکستگی شد که اکنون در حال تخلیه دو روستای ابوفروش و عصافره هستیم اما سیل‌بندها درحال تقویت است تا از ورود آب به روستاها جلوگیری کنیم و تنها برای احتیاط، آمادگی لازم برای تخلیه روستاها فراهم شد.شریعتی با ابراز نگرانی در خصوص آورد دز، گفت: نگرانی ما در دز است زیرا طبق مدل‌های جدید، آورد دز افزایش می‌یابد و ممکن است مجبور شویم خروجی دز را به ۲ هزار مترمکعب بر ثانیه افزایش دهیم که در این شرایط روستاها و شهرهای بیشتری را تهدید می‌کند.

شریعتی افزود: با خروجی ۱۳۰۰ مترمکعب بر ثانیه از کارون و خروجی ۲ هزار مترمکعب بر ثانیه از دز در مجموع ۳ هزار و ۳۰۰ مترمکعب خروجی در محدوده اهواز است که در این شرایط اهواز در خطر قرار می‌گیرد. شب گذشته سوسنگرد وضعیت بحرانی داشت که با گسیل امکانات، از شهر حفاظت شد اکنون نیز در حال کار در این محدوده هستیم.

استان های مختلف در معرض تهدید سیلاب های عظیم

رویداد ۲۴:دستور استاندار زنجان برای تخلیه منازل روستایی‌ در زنجان نیز شهر در حالت آماده باش قرار دارد. استاندار زنجان در این باره گفته باید همه منازل و جایگاه‌های دام در مسیر رودخانه‌ها و مسیل تا روز یکشنبه برای در امان ماندن از سیل احتمالی خالی و دام‌ها به مکان‌های مرتفع دور از خطر و روستائیان نیز به منازل اقوام، مساجد و مدارس امن منتقل شوند. فتح الله حقیقی امروز در جلسه فوق‌العاده شورای هماهنگی مدیریت بحران استان زنجان با قدردانی از اقدامات انجام شده توسط اعضای این مدیریت اظهارداشت: زمانی که خطر برطرف و سیل فروکش کرد ساکنان منازل تخلیه شده به محل زندگی خود باز گردند.

در شهر ارومیه نیز نهادهای عمومی اقدامات اولیه را انجام داده‌اند تا در برابر موج دوم سیل آماده باشند. علیرضا ملامحمدی فرماندار ارومیه برای مقابله با سیل احتمالی در روز ۱۱ فرودین هشدار داد و تمامی رستوران ها، کافه‌ها و اصناف شاغل در اطراف رود شهرچایی ارومیه را تا عادی شدن شرایط تعطیل اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نوربخش حاتمی با بیان اینکه طی چند روز اخیر و در اثر بارندگی و جاری شدن سیل ۱۸.۵ میلیارد تومان به بخش‌های کشاورزی استان کرمانشاه خسارت وارد شده است، اظهار داشت: با توجه به پیش بینی و اطلاع رسانی صورت گرفته در خصوص احتمال سیل از میزان خسارت تا حد قابل توجهی پیشگیری شده و عمده خسارت ناشی از طغیان آب رودخانه‌ها و تخریب واحدهای سنتی پرورش دام است.وی با اشاره به اینکه آب گرفتگی اراضی کشاورزی غالباً گندم، جو و کلزا بوده است، افزود: در سطح حدود ۸۰۰۰ هکتار آب گرفتگی مزارع داشتیم که بر اساس برآورد اولیه ۱۰ میلیارد تومان خسارت به این اراضی وارد شده است.

مدیر کل مدیریت بحران استان کرمانشاه میزان خسارت ناشی از سیل به زیرساخت‌های استان را ۳۷۶ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت در روزهای آینده احتمالجاری شدن سیلاب ها ی بزرگ دیگری وجود دارد.

پیش‌بینی افزایش مجدد سطح آب در آق قلا

وزیر ارتباطات از کاهش جزئی محدوده سیل در منطقه آق قلا استان گلستان در پنج روز گذشته خبر داد و با اشاره به تحلیل‌های بدست آمده از داده‌های ماهواره‌ای، نسبت به افزایش مجدد سطح آب در این منطقه به سبب جاری شدن سیلاب ناشی از ذوب برف‌ها در روزهای آینده هشدار داد.

بی کفایتی در مدیریت و کشمکش جناح های حکومتی

رویداد۲۴: اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، جان باختن برخی از هموطنان در حوادث اخیر، را به دلیل خطا‌های مدیریتی و انسانی و دست اندازی در طبیعت دانست. او همچنین گفت که اعلام ورود سامانه بارشی جدید، لزوم توجه به هشدار‌ها جدی‌تر است…

بارش‌های اخیر پیامد‌های مثبت و منفی مختلفی داشت. متاسفانه به دلیل خطا‌های مدیریتی و انسانی و دست اندازی در طبیعت حوادث ناگوار جان باختن برخی از هموطنان عزیز را در پی داشت. با اعلام ورود سامانه بارشی جدید، لزوم توجه به هشدار‌ها جدی‌تر است…

پیش از این ایرنا گزارش داده بود : روحانی در کنفرانس خبری گفت؛ اینکه چرا آب در محدوده گرگان رود حرکت نمی‌کرد و خالی نمی‌شد جای سوال داشت. برای خالی کردن آب جمع شده حتی مسیر جاده‌ها و نیز راه‌آهن را هم شکافتند، اما اتفاق خاصی نیفتاد و تنها از یک طرف به طرف دیگر منتقل شد…

تسنیم نیز در گزارشی نوشت :سرلشکر جعفری با بیان اینکه سپاه به امر تخلیه آب کمک می‌کند، تصریح کرد: اگر بقیه دستگاه های دولتی امکانات خود را به اندازه نیروهای مردمی، بسیج، سپاه ارتش و سایر نیروهای مسلح، پای کار بیاورند؛ سریعتر این کار انجام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با این کارهایی که انجام می‌شود و انفجارهایی که صورت می گیرد دیگر به ما تهمت اینکه آب را از این طرف به آن طرف انتقال می دهیم، نزنند؛ چون اینجا نقطه ای است که آب باید خارج شود…

 

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn

 

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا