سختتر از تحریم؛ هشدار رسانه ها
تحریمها باعث فشارهای بسیاری بر زندگی مردم شده است. اما آنچه تحمل تحریم را برای مردم سختتر از گذشته کرده است موضوعاتی دیگر است. در یک سال اخیر شاهد آن بودیم که اقتصاد ایران با تحریمهایی دست و پنجه نرم میکند که سبب کاهش شدید فروش نفت و ایجاد موانع بیشمار بر سر راه نقل و انتقال پول و به تبع آن واردات و صادرات شده است….
به گزارش بهار نیوز، این نوع از تحریمها یک بار دیگر نیز بین سالهای ۸۹ تا ۹۲ بر اقتصاد کشور تحمیل شده بود که در نهایت سبب آغاز مذاکرات مستقیم با آمریکا در موضوع پرونده هستهای و رفع آن تحریمها شد. با نگاهی به بازارها و صنایع مختلف به سادگی میتوان به این نتیجه رسید که بر خلاف شعارهای تبلیغاتی مسئولان و تریبونهای رسمی تحریمها آثار منفی جبرانناپذیری را بر اقتصاد ایران گذاشته است و سبب فشارهای بسیاری بر زندگی روزمره و معیشت حداقلی مردم نیز شده است. اما آنچه تحمل تحریم را برای مردم سختتر از گذشته کرده است موضوعاتی دیگر است که در ادامه از آن خواهیم گفت:
۱. نخستین مسئلهای که در نگاه مردم سختتر از تحریمها به نظر میآید شکافی ملموس است که میان میانگین زندگی مردم با آنچه در زندگی مسئولان در جریان است وجود دارد. به نظر میآید که فشارهای اقتصادی ناشی از تحریمها هم اثری بر زندگی شخصی و از آن مهمتر زندگی عمومی مسئولان نداشته است و همان بریز و بپاشها و بی توجهی به طبقات و دهکهای تحت فشار قابل مشاهده است. آنچه تحمل تحریم را بیش از پیش سخت و ناممکن میکند همین تفاوتی است که در زندگی این سوی میز و آن طرف میز قابل مشاهده است.
۲. نبود برنامهای مدون و فقدان آیندهای روشن برای عبور از وضعیت تحریمی کنونی نکته دیگری است که امید لازم جهت تحمل وضعیت موجود را سختتر میکند. با نگاهی به آنچه مسئولان کشور میگویند به نظر میآید برنامه دقیق و تدوین شدهای برای غلبه بر تحریم در دو بُعد سیاسی و اقتصادی وجود ندارد و همین مسئله سبب ایجاد عدم قطعیت نسبت به آینده در جامعه شده است. موضوعی که انگیزه لازم برای فعالیت اقتصادی و تحمل فشارهای ناشی از تحریمها را از همگان سلب کرده است.
۳. و مهمترین موضوعی که میتوان تحمل آن برای مردم را سختتر از تحریم دانست سه مسئله عدم شفافیت، رانت و فساد است که هر یک نتیجه دیگری است. با نگاهی گذرا به ساختار اقتصادی کشور شاهد آن هستیم که تمام تاروپود اقتصاد ایران به فقدان شفافیت، تصمیمات رانتزا و فسادی سیستمی آلوده شده است و همین امر سبب آن میشود که مردم شاهد آن باشند حتی در دوران تحریم نیز گروههایی میتوانند با استفاده از همین فضای آشفته به کوهی از ثروت دست یابند و وضعیت تحریمی را خوشایند بدانند!
مطلب آخر آنکه به نظر میآید لازم است تصمیمگیران کشور تا بیشتر از این دیر نشده است چارهای برای این سهگانه که تحمل شرایط تحریمی را ناممکن کرده است بیندیشند و فکری برای شکاف زندگی خود با مردم، عدم قطعیت موجود نسبت به آینده و فساد ناشی از ساختار اقتصادی غیرشفاف و رانتزا کنند.
لازم است تصمیمگیران کشور تا بیشتر از این دیر نشده است چارهای برای این سهگانه که تحمل شرایط تحریمی را ناممکن کرده است، بیندیشند.
تحریمهای آمریکا تا کی ادامه خواهد داشت؟
سخنگوی وزارت امور خارجۀ آمریکا، میگوید که سیاست این کشور در خصوص تحریم های نفتی جمهوری اسلامی ایران تغییر نکرده و هیچ معافیتی برای هیچ کشوری به منظور خرید نفت ایران وجود ندارد. سخنگوی وزارت امور خارجۀ آمریکا سپس تصریح کرد که هدف این کشور به صفر رساندن صادرات نفت ایران است و به همین خاطر دیگر از معافیت از تحریم خرید نفت ایران خبری نیست.
به گزارش رادیو فرانسه، سخنگوی وزارت امور خارجۀ آمریکا بار دیگر تأکید کرد که هدف این کشور نه جنگ با جمهوری اسلامی ایران، بلکه تغییر رفتار حکومت تهران، پایان دادن به حمایت آن از تروریسم در خاورمیانه و دخالت ها و اعمال نفوذ آن در بیروت، دمشق و صنعا است.
مقامات وزارت امور خارجۀ آمریکا تأکید می کنند که شروط دوازدهگانۀ مایک پمپئو که خواستار تغییر اساسی سیاستهای جمهوری اسلامی ایران شده، مسیری را که رژیم تهران برای تغییر رفتار خود باید طی کند، ترسیم نمودهاند.
چهارشنبه گذشته، مورگان اورتاگوس گفته بود که فشارهای حداکثری آمریکا بر جمهوری اسلامی ایران ثمربخش بودهاند و ادامه خواهند یافت به طوری که جمهوری اسلامی ایران عاقبت برای “دستیابی به توافقی جامع” با آمریکا وارد گفتگو با آن شود.
سخنگوی وزارت امور خارجۀ آمریکا همچنین از نشست اضطراری رهبران کشورهای عرب عضو شورای همکاری خلیج فارس دربارۀ تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران در منطقه استقبال کرد. در این نشست ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان، خواستار اتخاذ تدابیر قاطع برای پایان دادن به تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران در منطقه شد.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet