آیا همسانسازی حقوقها مطابق منافع بازنشستگان انجام می شود؟
بازنشستگان نه تنها به نا کارآمدی خدمات بیمه و سقوط سطح درآمد خود اعتراض دارند؛ بلکه خواهان افزایش وهمسانسازی واقعی حقوق نیز هستند. این خواسته تاکنون بی پاسخ مانده است.
شعار های تکراری و بی پشتوانه مسئولان در باره همسانسازی حقوقها
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری تاکید کرد: بهبود معیشت بازنشستگان را از طریق افزایش کارآمدی شرکتهای تابعه و افزایش همسانسازی پیگیری میکنیم.
به گزارش ایسنا، سید میعاد صالحی در نشست با برخی از روسای کانون های بازنشستگی آموزش و پرورش با بیان اینکه تصمیماتی که در صندوق بازنشستگی کشوری گرفته میشود بر زندگی حال و آینده حدود هفت الی هشت میلیون نفر به طور کاملا مستقیم اثرگذار است افزود: اگر ما بخواهیم امروز امضایی بکنیم یا نکنیم و حرکتی را انجام بدهیم یا ندهیم، باید حواسمان باشد که با هفت الی هشت میلیون نفر در تعامل هستیم و باید هم در این دنیا و هم آن دنیا پاسخ بدهیم…
وقتی بازنشستگان عزیز از خدمات بیمه آتیه سازان حافظ انتقاد میکنند، کاملا درک میکنم البته ممکن هست ایراد از بیمه آتیه سازان نباشد و ایراد از قرارداد باشد.صالحی درباره همسانسازی که در جلسه مورد سوال چند نفر از حاضران بود توضیح داد: کل عدد مصوب توسط مجلس برای همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری ۵ هزار میلیارد تومان است.
وی افزود: ۶۵ درصد این رقم به بازنشستگان کشوری و ۳۵ درصد به بازنشستگان لشکری تعلق میگیرد. بنابراین سهم بازنشستگان کشوری ۳۲۵۰ میلیارد تومان خواهد بود.او ادامه داد: به این ترتیب متوسط عدد افزایش همسان سازی برای بازنشستگان بین صفر تا ۲۵۰ هزار تومان خواهد بود.وی گفت: قبول داریم که مبلغ ۱۰۰ هزار یا ۲۰۰ هزار تومان، اندک است و اثر چندانی در زندگی بازنشستگان ندارد اما ما تابع مصوبات مجلس و دولت هستیم.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری تصریح کرد: آنچه که ما توانستیم انجام دهیم این بود که طبق گزارشها، اولین ارگان در کشور بودیم که همسان سازی را اعمال کرده و حقوق اردیبشت را به همراه معوقات فروردین بر اساس احکام ۹۸ در ۲۵ اردیبهشت پرداخت کردیم.
وی ادامه داد: اگر قرار باشد رشد معناداری در حقوق بازنشستگان دیده شود، دولت و مجلس محترم باید به جای ۵ هزار میلیارد تومان، رقمی حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان را برای بحث همسان سازی تصویب نمایند…
بازنشستهها زیر خط فقر زندگی می کنند؛همسان سازی به اجرا در نیامده است.
به گزارش ایسنا ، یک فعال کارگری از پرداخت مابه التفاوت افزایش حقوق بازنشستگان تا آخر این ماه خبر داد…باید مزایای بازنشستگان حداقل بگیر هم افزایش مییافت.
وی افزود: در حال حاضر حق مسکن برای یک بازنشسته تأمین اجتماعی ۲۲ هزار تومان و کمک هزینه مسکن حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان است که با در نظر گرفتن شرایط سخت زندگی کارگران در دوران بازنشستگی لازم است پوششهای حمایتی از بازنشستگان بیش از پیش افزایش یابد.
پورموسی تصریح کرد: هرچه کارگر سنش زیادتر میشود به همان نسبت شرایط زندگیاش سختتر میشود چون علاوه بر هزینههای زندگی، خورد و خوراک و تحصیل فرزندان با هزینههای درمانی هم روبهرو میشود.
افزایش حقوق بازنشستگان از اردیبهشت ماه اعمال و پرداخت شده و مابه تفاوت فروردین ماه هم تا آخر خرداد پرداخت میشود. بحث افزایش حقوق بازنشستگان در ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی همچون ماده ۴۱ قانون کار اعمال شده به این نحو که مصوبه افزایش ۳۶.۵ درصدی حداقل مزد کارگران که سال گذشته در شورای عالی کار به تصویب رسید عیناً برای بازنشستگان هم اجرا شد و برای سایر سطوح مزدی، ۱۳ درصد به اضافه ۲۶۱ هزار تومان به تصویب رسید.
وی به همسان سازی حقوق بازنشستگان نیز اشاره کرد و گفت: طبق برآوردهای صورت گرفته ۱۲ هزار میلیارد تومان برای این منظور پیش بینی شده است ولی چون این اعتبار از سوی دولت پرداخت نشده همسان سازی به اجرا در نیامده است.
این فعال کارگری در پایان گفت: اگر چه اعلام شد که گوشهای از مطالبات تأمین اجتماعی از طرف دولت به شکل تهاتری پرداخت شده ولی تهاتر که پول نمیشود و دولت باید بدهی ۱۶۰ هزار میلیارد تومانی خودش به سازمان تأمین اجتماعی را بپردازد تا همسان سازی عملیاتی شود. حداقل تقاضای ما این است که همین مبلغ ۱۲ هزار میلیارد تومانی را که برای اجرای طرح نیاز است بپردازد تا همسان سازی به جریان بیفتد…
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn