استعفای وزیر آموزش و پرورش دولت روحانی
رسانههای داخلی خبر از استعفای محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش را منتشر کردهاند اما این خبر بهطور رسمی از سوی دولت تأیید نشده است. برخی استعفای بطحایی را به دلایل شخصی نسبت دادهاند و برخی دیگر به عدم حمایت دولت از چند خواسته معلمان…
خبرگزاری تسنیم، پنجشنبه ۱۶ خرداد بهنقل از «یک منبع آگاه در هیئت دولت» استعفای محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش ایران خبر داد.
این منبع آگاه گفته است که استعفای بطحایی در جلسه اخیر هیئت دولت رسماً به حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی تقدیم شده است.
او علت استعفای بطحایی را «دلایل شخصی» عنوان کرد و افزود مشخص نیست که روحانی با استعفای او موافقت کند.
این خبر را چند رسانه دیگر نیز منتشر کردند.
سایت جماران نوشت، یکی از نزدیکان وزیر آموزش و پرورش استعفای بطحائی را تأیید نکرد اما از تکذیب آن نیز خودداری کرد.
جماران افزوده است که «ظاهراً تکلیف این موضوع پس از جلسهای در ظهر امروز مشخص میشود».
در همین حال خبرگزاری کار ایران (ایلنا) بهنقل از یک منبع آگاه در وزارت آموزش و پرورش نوشته است: «عدم حمایت دولت از رتبهبندی معلمان و پرداخت معوقات فرهنگیان از دلایل اصلی این استعفا بوده است».
یک منبع آگاه در آموزش و پرورش در اینباره به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «بطحایی به دلایل مطرح شده و نارضایتی رئیس جمهوری استعفا نداده است بلکه به دلیل اینکه مسائل فرهنگیان از قبیل رتبهبندی فرهنگیان و معوقات آنها به دلیل بار مالی مورد توجه نبوده، اقدام به این کار کرده است.»
سایت تابناک نیز گزارش داده که خبر استعفای بطحایی در حالی منتشر شده که ساعتی پیش در صفحه او در توئیتر خبری منتشر شد که نشانهای از استعفای وزیر در آن به چشم نمیخورد. این خبر درباره اصلاح حقوق دانشجو معلمان است: «اظهار نظری که نشان میدهد بطحایی تا واپسین ساعات کاری پیش از تعطیلات اخیر بر سر کار حضور داشته و به امور جاری مشغول بوده است. نکتهای که البته نمیتواند نافی استعفای وی باشد، اما دست کم برخی گزینههای احتمالی منجر به استعفا در کشورمان از جمله اختلاف سلیقه را کمرنگ میکند».
کانال تلگرامی «معلمان عدالتخواه» در اینباره نوشته است: «مستقل از درستی یا نادرستی خبر، فرهنگیان از رفتن وزرای بیخاصیت خوشحال میشوند اما سئوال اینجاست که چه کسانی جایگزین میشوند؟ از نجفی تا بطحایی به جای برکناری و استعفا بهخاطر خیانت و ناکارآمدی باید محاکمه شوند.»
محمد بطحایی در سال ۱۳۹۶ بهعنوان وزیر آموزش و پرورش جایگزین فخرالدین احمدی دانشآشتیانی شد. در شهریورماه گذشته طرح استیضاح محمد بطحایی که در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفته بود با ۲۰ امضا تقدیم هیأت رئیسه مجلس شد. در خردادماه گذشته نیز به دنبال انتشار خبر آزار جنسی چند دانشآموز به دست یکی از مسئولان دبیرستان پسرانهای در غرب تهران، شماری از معلمان و فعالان مدنی و صنفی با انتشار نامهای سرگشاده خواستار استعفای وزیر آموزش و پرورش شدند.
به گزارش سایت زمانه، در یک سال اخیرِ مسئولیت بطحایی در آموزش و پرورش معلمان ایران بارها برای دستیابی به خواستههای خود بهشکل سراسری دست به اعتصاب زدند اما دولت به خواستههای آنها توجهی نکرد. آنها خواستار رفع تبعیض و اجرای طرح رتبهبندی، توقف طرح معلم تماموقت، آزادی معلمان زندانی و متوقف کردن پروندهسازی امنیتی و سرکوب معلمان هستند. حق آموزش رایگان و توقف روند پولی شدن آموزش و پرورش از دیگر خواستهای معلمان است.
بطحایی آبانماه گذشته درباره اعتصاب سراسری معلمان ایران گفته بود: «اینکه همکاران ما به دلیل اعتراض به وضع موجود در کلاسهای درس حاضر نشوند و کلاسها تشکیل نشود، کار درست و پسندیدهای نیست، زیرا بالاخره در این میان حق و حقوق دانشآموزان از بین میرود.»
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn