کنفرانس مطبوعاتی مشترک روحانی و آبه
در حالیکه سخنگوی وزارت امور خارجه ژاپن دیدار نخستوزیر کشورش با حسن روحانی را مثبت ارزیابی می کند٬ دیدار و گفتگوی شینزو آبه با خامنه ای مهم ترین مرحله سفر نخستوزیر ژاپن به شمار می آید.
شینزو آبه: اولین قدم را برداشتیم!
جهان صنعت- سعدآباد دیروز میزبان نخستوزیر ژاپن بود و در دیدار با روحانی رییسجمهوری ایران سخن از اولین گام برای صلح را به میان آورد.روحانی در نشست خبری با شینزو آبه گفت: از اینکه شخص آقای نخستوزیر مصمم به توسعه روابط در حوزههای منطقه، اقتصادی و بینالمللی هستند، استقبال میکنیم. روحانی همچنین تاکید کرد: از اینکه ژاپن علاقهمند به ادامه خرید نفت ایران و حل و فصل روابط مالی بین دو کشور است، استقبال میکنیم و توسعه روابط دو کشور را تضمین میکند.
رییسجمهور ادامه داد: ما علاوه بر مسائل مربوط به روابط دوجانبه، راجع به بحث امنیت و تنشزدایی در منطقه با هم گفتوگو کردیم. خوشحالیم که هر دو کشور برای ثبات و امنیت منطقه اهمیت بسیار زیادی قائلند و من به آقای نخستوزیر گفتم، ما در منطقه آغازگر جنگ نیستیم حتی با آمریکا اما اگر جنگی علیه ما شروع شود پاسخ قاطعی خواهیم داد.
روحانی اظهار داشت: آقای نخست وزیر نسبت به آینده خوشبینی قابل ملاحظهای داشتند و میگفتند من میبینم تغییرات مثبت در راه است. روحانی ابراز خوشحالی کرد که آقای نخست وزیر در مذاکرات، از برجام حمایت کردند و این توافق را برای منطقه و جهان حائزاهمیت میدانستند.
روحانی در ادامه گفت: من به آقای نخستوزیری گفتم که ما علاقهمند به ادامه این توافق هستیم و اقداماتی که ایران انجام خواهد داد، در چارچوب برجام و در چارچوب بند ۳۶ برجام خواهد بود. من از آقای نخستوزیر خواستم که بین دو کشور شاهد همکاری در حوزه هستهای باشیم، چراکه هر دو کشور معتقد به برنامه صلحآمیز هستهای هستیم و هر دو با سلاح هستهای مخالفیم.
رییسجمهور تاکید کرد: من در مذاکرات بر این نکته تاکید کردم که اگر ما شاهد برخی تنشها هستیم، ریشه این تنشها به جنگ اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران برمیگردد و هر زمان که این جنگ متوقف شود، ما شاهد تحول بسیار مثبتی در جهان و منطقه خواهیم بود.
روحانی از نخستوزیر ژاپن و هیات همراه که کاملا با حسن نیت و برای آرمانهایی که مورد نظر طرفین است و آن، صلح و تنشزدایی در منطقه است و به خاطر آن، این سفر را انجام دادند، تشکر کرد و گفت: امیدوارم این سفر آغازی بر روابط بهتر دو کشور و تحولات مثبت در منطقه باشد.
نخستوزیر ژاپن نیز گفت: برای اینجانب بسیار افتخارآمیز است که در نودمین سالگرد روابط دو کشور، به ایران سفر کردم و با استقبال گرم و محبتآمیزی روبهرو شدم.در واقع، اینجانب راه بسیار طولانی را پیمودم تا به ایران رسیدم.
ژاپن و ایران به عنوان کشورهای کهن و تاریخی و کشورهای بزرگ فرهنگی، از طریق دلهای مردم و رفتهای آمدهای احساسی و پیوسته را ادامه دادهاند.برای اینجانب بسیار افتخارآمیز است که در نودمین سالگرد روابط دو کشور، به ایران سفر کردم.آبه گفت: ژاپن و ایران به عنوان کشورهای کهن و تاریخی و کشورهای بزرگ فرهنگی، از طریق دلهای مردم و رفتوآمدهای احساسی و پیوسته را ادامه دادهاند…
آبه ادامه داد: بعضی حرفهای اینجانب که برای مردم ایران خواهم گفت، شاید به گوشهای شما خوشنواز نباشد، اما چون آرزو دارم پشتوانه شما بشوم، جسارتا این حرفها را خواهم گفت.
نخستوزیر ژاپن در مهمترین سخنان خود تاکید کرد: در حال حاضر در خاورمیانه تنش رو به افزایش است و احتمال وقوع درگیری تصادفی به گفته تحلیلگران مورد اشاره قرار گرفته. ولی باید جلوی درگیری نظامی را گرفت. ثبات در این منطقه برای رونق اقتصادی در تمام جهان مهم است. ژاپن آرزو دارد برای ایجاد ثبات و صلح تلاش حداکثری خود را بکند.نخستوزیر ژاپن گفت: ایران از زمان باستان، کشور بزرگ خاورمیانه بوده و خواهد بود. برای اینکه در حال حاضر تنش در خاورمیانه رو به افزایش است و برای اینکه صلح و ثبات را به وجود آوریم، ایران لازم است نقش سازنده خود را ایفا کند…
از اینکه ایران همکاری با آژانس انرژی اتمی را ادامه داده و میدهد، بسیار مثبت است و قویا میخواهم پایبندی خود به برجام را حفظ کند.امروز با روحانی در مورد اینکه چطور میتوانیم تنش را کاهش دهیم و اینکه چگونه میتوانیم از بیثباتی بیشتر در منطقه جلوگیری کنیم و همینطور در مورد صلح، تبادل نظر کردیم.
چنانکه در مقدمه گفتم، راه طولانی را پیمودهایم. اما اعتقاد راسخ دارم که راه مقابل باز و همراه با افق بازی خواهد بود. برای تحقق این امر باید هر دو تلاش کنیم. فکر میکنم نیاز به صبر و شکیبایی زیادی باشد.برای صلح در منطقه، از این پس نباید ناامید شد و باید نقش حداکثری خود را ایفا کرد و امروز اولین قدم را برداشتیم. امیدوارم که شما را به زودی ببینم و مطمئنم که به زودی محقق خواهد شد.
مذاکرات مفید بود؟
سخنگوی وزارت امور خارجه ژاپن، دیدار روز چهارشنبه نخستوزیر کشورش با رئیس جمهوری اسلامی ایران را مثبت و مفید ارزیابی کرد.
به گزارش ایسنا، «تاکشی اوسوگا» بامداد پنچشنبه در یک نشست مطبوعاتی با خبرنگاران ایرانی در هتل اسپیناس پالاس تهران، به تشریح نتایج دیدار حسن روحانی و شینزو آبه پرداخت.
در این نشست خبرنگار ایسنا این پرسش را مطرح کرد که قبل از این سفر برخی کارشناسان عرصه بینالملل پیشنهاد داده بودند نخستوزیر ژاپن در جریان سفر خود به تهران از حسن روحانی برای شرکت در اجلاس جی ۲۰، که طی روزهای آینده در ژاپن برگزار میشود، دعوت کند تا این امکان فراهم شود که او در حاشیه این اجلاس با مقامات شرکتکننده در این اجلاس از جمله ترامپ به صورت مستقیم دیدار کند، آیا در جریان دیدار حسن روحانی و نخستوزیر ژاپن از رئیسجمهور ایران برای شرکت در این اجلاس دعوت شده است؟ که سخنگوی وزارت خارجه ژاپن گفت: اگر بخواهم صادقه جواب بدهم، از این موضوع اطلاعی ندارم و چنین چیزی را بعید میدانم.
وی ادامه داد: حدود ۲۰ روز دیگر این اجلاس برگزار میشود. کشورهای شرکتکننده در این اجلاس مشخص است، لیست شرکتکنندگان در این اجلاس بسته شده است و احتمال نمیدهم که ایران در این نشست حضور داشته باشد.
در ادامه، وی در رابطه با روابط میان آمریکا و ژاپن اظهار کرد: میان ژاپن و ایالات متحده، از زمان جنگ جهانی دوم به بعد، روابط سنتی وجود دارد. روابط نزدیکی از همه جهات با یکدیگر داریم. نخستوزیر آبه و رئیسجمهور ترامپ روابط نزدیکی با یکدیگر دارند. آنها ملاقات تلفنی و رو در رو داشتهاند. ماه گذشته نیز، ایران یکی از محورهای این گفتوگوها بوده است.
تاکشی اوسوگا افزود: صلح و ثبات در خاورمیانه نه تنها برای کشورهای منطقه، ژاپن و آمریکا بلکه برای تمامی جهان مهم است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ژاپن در پاسخ پرسش خبرنگاری درباره جزئیات گفتوگوهای ترامپ با آبه تصریح کرد: نمیتوان جرئیات را آشکار است اما همینقدر میتوانم بگویم که ایران یکی از موضوعات این گفتوگوها بوده است…سخنگوی وزارت خارجه ژاپن همچنین خاطرنشان کرد که مذاکرات شینزو آبه با روحانی لزوماً تا بدین لحظه نتیجه ملموس نداشته است…
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn