کارگران صنعت نفت: قراردادهای حجمی و موقت لغو باید گردد!
کارگران میگویند علیرغم تاکید صریح بر غیرقانونی بودن قراردادهای حجمی، بازهم در پالایشگاهها و شرکتهای زیرمجموعه نفت، قراردادهای حجمی منعقد میشود. این قراردادها حقوق کارگران را به شدت پایمال می کند.
قراردادهای حجمی و موقت عامل نابودی امنیت شغلی نفتگران
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران زیرمجموعه وزارت نفت از نگرانی بابت انعقادِ «قراردادهای حجمی» خبر میدهند. این کارگران میگویند: بر خلاف صورتجلسه مورخ هشتم مرداد ۱۳۹۸ کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی که مقرر شده بود روند حجمی نمودن پیمانهای تامین نیروی انسانی متوقف شده و پیمانهای جدید نیز به روال سابق یعنی نیروی انسانی و سود مدیریتی برگردند، با کمال تاسف شنیدهها حاکی از آن است که برخی پالایشگاهها و شرکتهای زیرمجموعه نفت، قصد دارند پیمان جدید تعمیرات خود را به صورت حجمی منعقد کنند.
این کارگران با بیان اینکه در قراردهای حجمی، حقوق کارگران ضایع میشود، اظهار میکنند: معمولا وقتی قراردادهای تعمیرات به صورت حجمی منعقد میشود، دستمزد کارگران با ماهها تاخیر پرداخت میشود و نسبت به سایر حقوق کارگران نیز بیتوجهی میشود.این کارگران براساس مصوبات صورت گرفته، درخواست دارند قراردادهای حجمی به کلی از شرکت نفت برچیده شود.
پیش از این در سال ها و ماه های گذشته نیز کارگران صنعت نفت به قراردادهای حجمی و موقت اعتراض کرده و خواستار لغو ان شده بودند. به عنوان نمونه پیش تر ؛ کارگران پیمانکاری شرکت نفت در نامهای سرگشاده خطاب به اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس، از وضعیت ناگوار شغلی خود و قراردادهای حجمی انتقاد کردند و خواستار رسیدگی شدند…
در این نامه طولانی از جمله آمده بود : جالب است بدانید وزارت نفت به جای پیشرفت دادن و ارتقای شغلی ما، اخیراً پیمانهای تامین نیروی انسانی را حجمی نموده و هیچ گونه نظارتی نیز بر این موضوع علیرغم تذکرات مکرر ما صورت نپذیرفته است! جای سوال دارد که آیا در کل دنیا یک نیروی تحصیلکرده، با سابقه و با تجربه را بعد از سالیان سال خدمت، به لحاظ سازمانی ارتقاء میدهند و قراردادی یا رسمی نموده و به او ارج، بها و مسئولیت بیشتری میدهند یا اینکه وضعیت او را بدتر و او را حجمی میکنند و به جای پیشرفت، پسرفت میدهند؟
چرا با تبدیل وضعیت ما به قرارداد مستقیم ما را به پیشرفت سازمانی بر اساس شایستگیهایی که داریم امیدوار نمیکنید؟ چه دلیلی دارد نیرویی که در حال انجام فعالیتی مستمر در دستگاه اجرایی میباشد و به سی سال خدمت او در سازمان متبوعهاش نیاز است مستقیما با خود او قرارداد منعقد نگردد و با واسطه به او حقوقش را بپردازند؟…
قولهایی که به سرانجام نرسید
کارگران پیمانکاری نفت در تماس با خبرنگار ایلنا، از عدم تحقق وعدههایی که سال گذشته به آنها داده شده بود، انتقاد کردند.اشاره این کارگران به صحبتهایی است که وزیر نفت سال ۹۷ در جریان بازدید از عسلویه مطرح کرد؛ وی در آن دیدار گفت: امسال حقوق کارکنان قراردادی مدت موقت امسال ترمیم شده؛ تلاشمان این است سال آینده (یعنی سال ۹۸) حقوق ارکان ثالث را ساماندهی کنیم.
در این سخنان، وزیر نفت وعدههایی به کارگران پیمانکاری داد: پرداخت مبلغ ۱۲۰۰۰۰۰ تومان به عنوان کمک معیشت و اضافه شدن مبلغ ۴۰۰ هزار تومان علاوه بر اضافه شدن دستمزد سالیانه.حالا کارگران پیمانکاری نفت میگویند: بیش از شش ماه از سال جدید گذشته و هیچ کدام از این وعدهها به سرانجام نرسیده؛ آیا در مدت باقیمانده از سال جدید، ورق بازمیگردد؟!
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn