توزیع ناعادلانه درآمد و ثروت؛ افزایش تحریمها و رشد فقر و فلاکت
در حالیکه با اجرای برنامه های ضد مردمی مانند خصوصی سازی وضعیت اقتصادی کشور ومعیشت مردم رو به وخامت بیشتری نهاده است؛ وزیر خزانهداری آمریکا از افزایش فشار اقتصادی بر ایران خبر داد.
تحریمها علیه ایران افزایش خواهد یافت!
پایگاه خبری بهار نیوز- استیون منوچین گفت که آمریکا فشار اقتصادی بر ایران در رابطه با برنامه اتمی این کشور را افزایش خواهد داد. وزیر خزانهداری آمریکا این سخن را حین سفر خاورمیانهایاش بیان داشت. او در این سفر از جمله با متحدان آمریکا در منطقه، عربستان و اسرائیل، و همچنین با هند دیدار میکند. هدف او از این سفرها بحث درباره روابط اقتصادی و برنامههای ضدتروریستی اعلام شده است. از زمانی که دونالد ترامپ آمریکا را از توافق اتمی انجام شده در سال ۲۰۱۵ با ایران خارج کرد، تحریمهایی علیه جمهوری اسلامی ایران مقرر شده که به خصوص عرصه فروش نفت و ارتباطات بانکی ایران را تحت تاثیر شدید قرار داده است.
منوچین که در بیت المقدس (اورشلیم) و در کنار بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، سخن میگفت جزئیات مشخصی درباره چگونگی افزایش فشار بر ایران ذکر نکرد. همزمان نتانیاهو بر افزایش فشار بر ایران اصرار میکرد. منوچین گفت: «کارزار فشار حداکثری به وسیله تحریمها تاثیر گذاشته و همچنان تاثیر میگذارد و باعث میشود که پول آنها قطع بشود.» وزیر خزانهداری آمریکا به نتانیاهو گفت: «ما به افزایش [فشار] بیشتر و بیشتر و بیشتر ادامه میدهیم. همین الان قرار نهاری سودمند با گروه کاری شما داشتم. آنها به ما یک سری ایده پیشنهاد کردند که ما آنها را دنبال خواهیم کرد.» منوچین گفت که هدف تحریمهای آمریکا این است که ایران وادار شود “فعالیتهای بد و صادرات تروریسم” را متوقف کند و “از فکر تولید موشک و تواناییهای اتمی” دست بردارد.
صندوق بینالمللی پول: رفع کسری بودجه سال آینده ایران بدون نفت ۱۹۵ دلاری ممکن نیست
یورو نیوز – صندوق بینالمللی پول برآورد کرد که تامین کسری بودجه دولت ایران در سال آینده نیازمند رشد قیمت نفت به ۱۹۴.۶ دلار است.در تازهترین ارزیابی صندوق بینالمللی پول از تاثیر تحریمهای آمریکا بر اقتصاد ایران، افت درآمد دولت در سال جاری میلادی ۴.۵ درصد و در سال آینده ۵.۱ درصد تولید ناخالص داخلی کشور برآورد شده است.
با توجه به سطح حدود ۶۰ دلاری قیمت جهانی نفت حل مشکلات مالی دولت ایران منوط به وقوع یک شوک نفتی است که بهای جهانی نفت را به بیش از ۱۹۵ دلار برساند.جهاد أزعور، مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بینالمللی پول در خصوص چشمانداز تاثیر تحریمها گفت:«برآورد ما این است که تحریمهایی که سال گذشته علیه ایران وضع شد و امسال نیز تشدید شد، در سال آینده تاثیر تازهای بر اقتصاد این کشور نخواهد گذاشت.»گزارش این نهاد بینالمللی ضمن تایید برقراری مسایل فعلی اقتصاد ایران در سال آینده تاکید دارد که تحریمهای آمریکا در عمل ضمن کاهش شدید ارزش پول ایران، روند تجارت خارجی این کشور را مختل کرده و به رشد نرخ تورم تا ۳۵.۷ درصد طی سال ۲۰۱۹ دامن زده است…
بر پایه این گزارش، مجموع صادرات ایران که در سال ۲۰۱۸ به ۱۰۳.۲ میلیارد دلار رسیده بود، به دلیل فشار تحریمها در سال جاری میلادی به ۶۰.۳ میلیارد دلار کاهش مییابد. برآورد صندوق بین المللی پول نشان می دهد که روند نزولی صادرات ایران در سال آینده نیز ادامه خواهد یافت، به طوری که این رقم در سال ۲۰۲۰ به ۵۵.۵ میلیارد میرسد…
تیغ فقر بر گلوی توده های محروم جامعه
به گزارش اقتصادآنلاین :شاخص فلاکت ایران از ۵۴درصد در تابستان۹۲ دوباره به رقم ۵۳.۲درصد در تابستان۹۸ رسید… شاخص فلاکت، بهمعنای مجموع نرخ بیکاری و تورم در بهار امسال، به ۴۸.۴درصد رسیده. محاسبات مستند به آمارهای مرکز آمار ایران نشان میدهد شاخص فلاکت در تابستان امسال به ۵۳.۲درصد افزایش یافته است.شاخص فلاکت در پایان سال۹۲ به ۵۴درصد رسیده بود. این برای دومینبار است که شاخص فلاکت ایران در فاصله سالهای ۱۳۷۶ یعنی زمان روی کارآمدن دولت اصلاحات تاکنون از مرز ۵۰درصد فراتر رفته است. برآوردهای جهانی نشان میدهد میانگین شاخص فلاکت جهانی در محدوده ۱۲درصد نوسان دارد.
براساس اعلام مرکز آمار ایران، میانگین نرخ تورم پیشبینیشده در طول برنامه ششم توسعه ۸.۸درصد برآورد شده که در سال۹۷ نرخ تورم ایران به ۲۶.۹درصد و در پایان تابستان امسال به ۴۲.۷درصد رسیده است.
توزیع ناعادلانه درآمد و ثروت، فاصله طبقاتی را عمیق کرده است
حسین راغفر استاد دانشگاه در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه در حاضر مهمترین چالش اقتصاد ایران مسئله سیاستگذاری است، گفت: «طی سالهای گذشته در امر تصمیمگیریها و همچنین اتخاذ سیاستهای کلان دولتهای مختلف مردم را در متن این برنامهریزیها قرار ندادهاند، بنابراین با توجه به این مشکل این گرفتاریهایی که امروزه در صحنه اقتصاد کشور مشاهده میکنید، بروز کرده است.»…
«در اکثر موارد نیز دولت این تورم را ایجاد میکند، زیرا برای دولت اولویت جبران کسر ی بودجه قلمداد میشود، بنابراین در چنین وضعیتی اقداماتی انجام میشود که تورم زا بوده و سطح عمومی قیمتها را با رشد فزایندهای مواجه خواهد ساخت.»…«به عنوان نمونه ما سال گذشته در حدود ۴۰میلیارد دلار صادرات غیر نفتی انجام دادهایم، اما نکته مهم و حائز اهمیت این است که بیش از نیمی از ارزهای حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور آنهم در شرایطی که کشور در فشار تحریم و تنگای ارزی قرار دارد، به کشور بازنگشته است.»…
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn