گوناگون

سهم اوپک از بازار نفت لاغرتر می‌شود

اوپک در گزارش دورنمای نفت جهان ۲۰۱۹ اعلام کرد با وجود تقاضای رو به رشد برای انرژی که ناشی از توسعه اقتصادی است، تا پنج سال آینده به دلیل رشد تولید شیل آمریکا و سایر منابع رقیب، این گروه نفت کمتری عرضه خواهد کرد.

آرمان ملی؛ به گزارش ایسنا، اوپک در این گزارش اعلام کرد تولید نفت و سایر مایعات نفتی اوپک در مقایسه با ۳۵ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۹، به ۸/۳۲ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا خواهد کرد. فعالیت رو به رشد در زمینه تغییرات جوی در غرب و استفاده گسترده از سوخت‌های جایگزین، دورنمای تقاضا برای نفت در بلندمدت را تضعیف کرده است. اوپک در این گزارش، پیش‌بینی خود از میزان تقاضا برای نفت در میان‌مدت و بلندمدت را کاهش داد.

عرضه اوپک در چند سال گذشته در راستای توافق این گروه با روسیه و سایر تولیدکنندگان غیراوپک برای تقویت بازار، کاهش پیدا کرده است. بالا رفتن قیمت‌های نفت در نتیجه اقدامات این گروه، تولید غیر اوپک را تقویت کرده و انتظار می‌رود اوپک در سال ۲۰۲۰ تولید خود را محدود کند. محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک، در مقدمه این گزارش نوشت: دورنمای عرضه غیر اوپک به میزان چشمگیری بالا برده شده زیرا نفت شیل آمریکا عملکرد فراتر از انتظارات داشته است. آمریکا تحت تاثیر انقلاب شیل که امکان دارد با استفاده از فناوری جدید از ذخایری که پیش از این غیر اقتصادی به شمار می‌رفتند، بهره‌برداری شود، تولید نفت خود را به رکورد بالایی رسانده است. عرضه اوپک در نتیجه محدودیت داوطلبانه عرضه و تحریم‌های آمریکا علیه ایران و ونزوئلا کاهش پیدا کرده است. اوپک انتظار دارد تولید نفت سبک آمریکا از ۱۲ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۹ به ۹/۱۶ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ رشد کند اما روند تولیدش در سال ۲۰۲۹ آهسته شده و به ۱۷/۴ میلیون بشکه در روز خواهد رسید. کاهش بیش‌تر تولید نفت یکی از گزینه‌هایی است که اوپک و متحدانش در نشست رسمی خود در ماه دسامبر بررسی خواهند کرد و آنطور که وزیر نفت ایران اعلام کرده، احتمال دارد که توافق بر سر کاهش بیشتر تولید نیز باشد.

اعلام میزان درآمدهای نفتی ایران

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در جدیدترین گزارش خود از چشم‌انداز بازار جهانی نفت میزان درآمدهای نفتی ایران در سال ۲۰۱۸ میلادی را ۲/۶۰ میلیارد دلار برآورد کرده است. به گزارش تسنیم، در سال گذشته میلادی درآمد نفتی، ۴/۱۴ درصد از تولید ناخالص داخلی ایران را تشکیل داده است. همچنین سهم نفت از کل درآمدهای صادراتی اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۸ میلادی ۵۶ درصد تخمین زده شده است. این در حالی است که میزان صادرات نفت ایران در سال ۲۰۱۰ میلادی ۲/۷۲ میلیارد دلار بوده که ۸/۱۴ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل ‌داده است. این رقم همچنین ۸/۶۰ درصد از کل صادرات ایران در سال ۲۰۱۰ میلادی بوده است. بر اساس گزارش اوپک تولید ناخالص داخلی ایران در میان ۱۴ کشور عضو اوپک طی سال ۲۰۱۸، پس از کشورهای اکوادور و نیجریه کمترین سهم را از درآمدهای نفتی داشته و این نشان‌دهنده کاهش وابستگی اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی در طی سال‌های گذشته است. میزان وابستگی تولید ناخالص داخلی کشورهایی همچون عربستان، امارات، کویت و عراق به درآمدهای نفتی به ترتیب ۸/۲۴، ۱/۱۸، ۲/۴۱ و ۱/۳۲درصد بوده است. مجموع درآمدهای نفتی ۱۴ کشور عضو اوپک در سال ۲۰۱۸ میلادی ۷/۶۴۸ میلیارد دلار بوده که نسبت به ۸/۷۷۲ میلیارد دلار سال قبل از آن کاهشی ۱۲۴ میلیارد دلاری را نشان می‌دهد.

.

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا