آینده مبهم برجام و فرصت دیپلماسی
پنجمین کنفرانس بینالمللی عدم اشاعه با حضور معاون وزیر امور خارجه ایران و نمایندگان۴٠ کشور از جمله وزیر پیشین انرژی آمریکا در مسکو آغاز گردید. رایزنی های فشرده و دیدارهای دوجانبه میان ایران و دیگر طرف های برجام در حاشیه این کنفرانس تدارک دیده شده است.
رایزنی های فشرده ، آینده برجام و دورنمای مذاکرات همه جانبه
ایرنا – کنفرانس بینالمللی عدم اشاعه ( انرژی هسته ای- خلع سلاح و عدم اشاعه) یکی از بزرگترین کنفرانسها با موضوع هستهای است که به مدت سه روز با حضور ۴۰ کشور و ۲۵۰ شخصیت بینالمللی در مسکو جریان دارد.در این کنفرانس که نمایندگانی از سازمانهای بینالمللی IAEA،CTBTO، UNODA نیز حضور خواهند داشت موضوعاتی مانند کنترل تسلیحات بین روسیه و آمریکا- جنبههای مختلف برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) – تنشهای خاورمیانه – عدم پیشرفت در خلع سلاح هستهای کره شمالی و سایر موضوعات مرتبط مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
در این پنل «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه، «هلگا اشمید» دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا و «فو کونگ» مدیر کل دپارتمان کنترل تسلیحات و خلع سلاح وزارت خارجه چین نیز سخنرانی میکنند. رئیس مرکز امنیت و انرژی روسیه برگزار کننده این کنفرانس در آغاز آن گفت: متاسفانه برجام در وضعیت خوبی بسر نمیبرد.وی با بیان اینکه اعتبار پیمان منع موشکهای هستهای کوتاه و میانبرد پایان یافته است، اظهار داشت: سرنوشت پیمان استارت۲ و مذاکرات برای خلع سلاح هستهای کره شمالی معلوم نیست.
گام چهارم وآینده توافق برجام
عراقچی در حاشیه پنجمین کنفرانس عدم اشاعه در هتل لوته مسکو به خبرنگاران گفت: هیچ کشوری در حسن نیت ایران در حفظ برجام تردید ندارد.وی افزود: هیچ کسی تردید ندارد که اگر ایران از منافع برجام بهرهمند نشود، به کاهش تعهدات برجامی ادامه خواهد داد.معاون وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه حفظ منافع جمهوری اسلامی ایران مهمتر از حفظ یک توافق است، گفت: ایران از یک سو اراده خود را برای عمل به تعهدات برجامی و از سوی دیگر کاهش تعهدات در صورت عمل نکردن دیگر کشورها به تعهداتشان را به طور شفاف نشان داده است.
عراقچی تصریح کرد: ایران به اندازه کافی به دیپلماسی فرصت داده و اگر شرایط تغییر نکند در مسیر کاهش تعهدات حرکت خواهد کرد.وی با اشاره به فرصت جدید دوماهه برای دیپلماسی گفت: قاطعیت جمهوری اسلامی ایران در دفاع از منافع خود روشن است و این موضوعی است که در تمام محافل بینالمللی مورد بحث قرار دارد.مذاکره کننده ارشد ایران با اشاره به انزوای بینالمللی آمریکا گفت: بسیاری از کشورها از جمله شرکت کنندگان در این کنفرانس بینالمللی، یکجانبه گرایی آمریکا را محکوم کردهاند.
معاون وزیر امور خارجه افزود: حتی بسیاری از کشورهای اروپایی نیز یکجانبه گرایی مفرط آمریکا را محکوم می کنند…معاون وزیر امور خارجه همچنین درباره توقعات ایران از اروپاییها و آمریکا، گفت: باید منافع ایران در برجام تایید شود که مهمترین آن بحث توانایی ایران برای فروش نفت خودش و دریافت درآمدهای ناشی از آن از طریق مبادلات بانکی خواهد بود…
موضوع برجام و نشست شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاریهای اقتصادی اکو
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان جمعه شب هنگام ورود به آنتالیای ترکیه به منظور شرکت در بیست و چهارمین نشست شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاریهای اقتصادی اکو در جمع خبرنگاران با ارائه توضیحاتی در مورد اقدام ایران در راستای اجرای گام چهارم کاهش تعهدات برجامی، اظهار کرد: ما گام چهارم را برداشتیم. با توجه به اینکه گفته بودیم که اگر اقدامات طرف مقابل در مورد برجام به نتیجه نرسد، گامهای بعدی را برمیداریم و این اقدام در همین چارچوب انجام شده است…ظریف با بیان اینکه هیچ گاه به مذاکره، نه نگفتیم، افزود: اکنون نیز با طرفهای مختلف که مایل هستند که برجام حفظ شود در حال گفتوگو هستیم. فرانسویها کماکان گفتوگوهایشان را ادامه میدهند و همچنین سایر کشورهایی که علاقهمند به این موضوع هستند.وزیر خارجه ایران در همین چارچوب تاکید کرد: ما همیشه در را برای مذاکره و رسیدن به توافق باز گذاشتهایم.
گزارش سفیر نروژ در ایران از برگزاری یک نشست اقتصادی میان ایران و اروپا
سفیر نروژ در ایران به برگزاری نشستی در بروکسل درباره روابط اقتصادی ایران و اروپا اشاره کرد.به گزارش ایسنا، لارس نوردرام،سفیر نروژ در ایران در پیامی توییتری نوشت: “در ششمین نشست ایران و اروپای بورس و بازار [ششم نوامبر] در بروکسل برگزار شد. از اسفندیار باتمنقلیج (بنیانگذار شرکت رسانهای بورس و بازار ) به خاطر گردهم آوردن اندیشکدهها، کسبوکارها و مقامات رسمی برای گفتوگو درباره حفاظت از برجام و توسعه روابط اقتصادی بسیار متشکرم”.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn