فساد نهادینه و نزاع جناح های حکومتی؛ چه کسانی به اموال عمومی دستبرد می زنند؟
سخنان روحانی در شهر یزد پیرامون فساد گسترده در کشور با واکنش قوه قضائیه روبرو شد. آیا درآستانه انتخابات این مانورهای سیاسی می تواند به پرسشها و ابهامات مردم نسبت به عملکرد مجلس٬ دولت و قوه قضائیه پاسخ داده و از میزان نارضایتی همگانی موجود و گسترش یابنده علیه نظام حاکم بکاهد؟
روحانی٬ دستبرد به اموال عمومی و هراس نظام از گسترش نارضایتی مردم !
روزنامه ستاره صبح گزارش داد ؛ روحانی در جمع مردم یزدگفت: در ماههای گذشته برخی افراد بداخلاق در انتقاد به دولت مدعی گمشدن ۱۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال گذشته شدند، اینجا اعلام میکنم که در این دولت یک دلار و یک ریال هم از بیتالمال مردم گم نخواهد شد، از رئیس بانک مرکزی خواستهام که فهرست پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی را به بخشهای دریافتکننده را اعلام کنند.
میزان ارز دولتی پرداختی در سال گذشته ۱۹.۳ میلیارد دلار بوده که از این میزان ۷.۳ میلیارد دلار آن صرف واردات کالای اساسی مانند جو، ذرت، کنجاله و سایر موارد موردنیاز کشور شده و ۱۲ میلیارد دلار نیز برای سایر کالاهای موردنیاز مانند دارو، تجهیزات پزشکی و سایر نیازهای شده و حدود یک میلیارد دلار آن هنوز تسویه نشده که از تعزیرات حکومتی درخواست شده این موردبررسی شود.
متولیان برخورد با فساد، از فسادهای میلیارد دلاری بگویند. قضات و دادستانها از جناحها نهراسند، باید به مردم توضیح دهند وگرنه مورد به مورد در استانهای مختلف این رقمها را اعلام میکنم . یک نهاد ۹۴۷ میلیون دلار دریافت کرده و هیچگونه حساب هم پس نداده است.برخی نهادها ۷۰۰ میلیون دلار بدهکار هستند. با بردن چند نفر به دادگاه در خصوص مبارزه با فساد، سر مردم کلاه نمیرود. مردم باید بدانند پولهای بزرگی که از جیب بیتالمال رفته به چه سرنوشتی دچار شده است؟
رئیسجمهوری گفت: دولت در راستای مبارزه با فساد سه لایحه را در دستور کار قرار داده که دو لایحه آن برای بررسی در اختیار مجلس قرار گرفته است.لوایح شفافیت و مبارزه با فساد تقدیم به مجلس شده و لایحه تعارض منافع نیز در دولت در دست بررسی است که با اتمام امور مربوط به آن در دولت، به مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد شد…از همه مسئولان میخواهم ۲ میلیارد دلار پولی را که به حلقوم آمریکا رفت و دولت قبل ۱۰ ماه وقت داشت این پول را پس بگیرد و دست دست کرد، شورایعالی امنیت ملی تصویب کرد که قوه قضاییه باید بهسرعت به این پرونده رسیدگی کند و تا امروز خبری نشده است، را پیگیری کند
سخنگوی قوه قضائیه : چرا اگر فسادی رخ داده، الان و تازه باید اعلام کنند؟
به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اظهارات رئیس جمهور در جمع مردم استان یزد، تصریح کرد: از آنجا که برای ما به عنوان دستگاه قضا مایه تعجب بود که یک مقام مسئول آن هم مسئولی دارای تحصیلات حقوقی بجای آنکه وقتی از بروز مفسدهای در بخشهای مختلف دولت مطلع شد برابر ضوابط و مقررات قانونی، موضوع را به انضمام اسناد و مدارک به مراجع قضایی اعلام و منعکس نماید، در یک سخنرانی عمومی با ادعای لزوم شفافیت و پاسخگویی بخشهای مختلف موضوعاتی را مطرح کند، مناسب دیده شد که در خصوص مطالبی که به قوه قضاییه برمیگردد، توضیحاتی را ارائه نمایم.
وی با اشاره به پرونده بابک زنجانی، گفت: اگرچه در مورد این پرونده مکررا از ناحیه قوه قضاییه اطلاع رسانی لازم انجام شده است، اما به لحاظ شبهاتی که با این سخنرانی در ذهن برخی از شهروندان ممکن است ایجاد شود، توضیحاتی را به صورت تکمیلی ارائه مینمایم…اسماعیلی بیان داشت: ارزش این املاک و اموال اگر به نرخ روز مورد محاسبه قرار گیرد، کمااینکه وقتی که ما صحبت از یورو میکنیم بلافاصله مردم ما یورو را با نرخ امروز محاسبه میکنند و رقم ریالی آن را حساب میکنند، اگر این املاک را امروز بخواهیم تقویم کرده و به نرخ روز محاسبه کنیم، هزاران میلیارد تومان اموالی است که توقیف شده و در اختیار دولت و وزارت نفت قرار گرفته است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: ما تعجب میکنیم که آیا رئیس جمهور محترم از پیگیریهای دستگاه قضا در این پرونده بی اطلاع است؛ آیا وزارت نفت گزارش اموالی را که قوه قضاییه در اختیار او قرارداده به رئیس جمهور و دولت محترم ارائه نکرده است؟ و چرا باید این قبیل از مسائل در تریبون عمومی و در جمع مردم بیان شود و موجبات یاس و ناامیدی مردم را فراهم کند؟…
سخنگوی قوه قضاییه یادآور شد: برای ما فرقی نمیکند که پرونده فساد مربوط به فروش نفت توسط بابک زنجانی باشد یا متعلق به پرونده کرسنت یا استارت اویل. برای ما فرقی نمیکند که پرونده مربوط به دلارهای ادعایی گم شده باشد یا پرونده ارزها و سکههایی که در سال ٩۶ و ٩٧ بانک مرکزی با سیاستهای مورد بحث، خزانه ارزی و طلای کشور را بعضا در اختیار افراد سودجو و فرصت طلب قرار داد…ضمن اینکه اگر شکایتی شود حتما رسیدگی خواهیم کرد، این سئوال را هم داریم که امروز بیش از ۶ سال از استقرار این دولت میگذرد؛ چرا اگر فسادی رخ داده، الان و تازه باید اعلام کنند که بروید و در دستگاه قضایی شکایت کنید…
واکنش خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران
خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران نیز به سخنان حسن روحانی واکنش نشان داد؛ تسنیم از جمله نوشت : در صحبتهای امروز رئیس جمهور در جمع مردم یزد عبارات جالب و درخورتأملی در خصوص مبارزه با فساد اقتصادی بهچشم میخورد؛ از جمله “از وزیر نفت میخواهم ۷۰۰ میلیون دلار پول نفت را برای مردم توضیح دهد”، “دادستانهای شریف ما نترسند به این جناح آن جناح نگاه نکنند.”، “همه باید با شفافیت و عزمی راسخ با فساد در این جامعه مبارزه کنیم”، “هر کس در این کشور دستش آلوده به فساد باشد باید با او برخورد شود، در مبارزه با فساد نه جناح را باید بشناسیم نه حزب را”، “من در اینجا اعلام میکنم و از قوه قضائیه میخواهم حالا که با فسادهای میلیونی و میلیارد تومانی برخورد میکند مبارزه با فساد میلیارد دلاری را هم برای مردم توضیح دهد.”
این عبارات را میتوان به حساب تلاش برای مبارزه با فساد اقتصادی و اقامه امر شریف امر به معروف و نهی از منکر دانست؛ هرچند درخواست برخورد با فساد آن هم از روی عصبانیت و در حالی که قوه قضائیه اخیراً عزمش را برای مبارزه با فساد جزم کرده و در عمل هم نشان داده، سؤالاتی را به ذهن متبادر میسازد مثلاً اینکه؛ آیا آقای رئیس جمهور از رسیدگی به برخی پروندههای فساد در قوه قضائیه ناراحت است؟
با این حال مرور این سخنان از سوی رئیس جمهوری و اشاره وی به وزیر نفت، ناخودآگاه پروندهای را به ذهن میآورد که در دولت تدبیر و امید (یازدهم و دوازدهم) بارها وعده شفافسازی در زمینه آن داده شده بود و آن پرونده چیزی نیست جز پرونده فساد پرابهام “کرسنت”…پیشنهاد میشود رئیس جمهور محترم، به وزیر نفت توصیه کند ابعاد پرونده فساد کرسنت را برای مردم ایران باز کند و آن پشتپردههایی ر اکه وی بارها خبر از وجود آنها داده جهت تنویر افکار عمومی و برخورد با فسادهای احتمالی آن بیان کند…
رئیسی: با سیاسیکاری و دوقطبیسازی مبارزه با فساد را ترک نمیکنیم
رییس قوه قضائیه یا همان جلاد فاجعه ملی – قاضی مرگ – بار دیگر بر ادامه نمایش ” مبارزه با فساد ” تاکید کرد. به گزارش اقتصادآنلاین؛ رئیسی با تأکید به اینکه به هیچ عنوان اجازه داده نمیشود در هیچ جای نظام فساد لانه کند، گفت: چون این نظام با طهارت و پاکی بنا شده، اجازه سوءاستفاده و فساد به کسی داده نمیشود و هر کسی دچار لغزش شد، باید برخوردی عبرتآموز شود تا بدانند فساد و روابط ناسالم و درآمد نامشروع و دستاندازی به بیتالمال هزینه سنگینی دارد.وی تصریح کرد: اینگونه نیست که برخی با اتهامزنی، ملامت کردن و دوقطبیسازی بخواهند ما میدان مبارزه با فساد را خالی کنیم. این میدان مبارزه با فساد با سیاسیکاری و ملامت و اتهامزنی خالی نمیشود…
فساد مالی و نقش قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء
به گزارش سایت قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء؛ ۲۵۵ طرح بزرگ سدسازی، ساخت بیمارستان و احداث بزرگراه، راهآهن و نیروگاه در نقاط مختلف کشور توسط این قرارگاه درحال اجرا است.به گزارش روابط عمومی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص)، دکتر سعید محمد در آیین افتتاح طرحهای محرومیتزدایی سپاه در نقاط محروم استان اردبیل گفت: تاکنون ۱۰ هزار طرح محرومیتزدایی توسط قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی در نقاط مختلف کشور اجرا و به بهرهبرداری رسیده است…
حسن روحانی به کدام پروندههای فساد اشاره کرد؟
پایگاه خبری بهار نیوزبا اشاره به دو روایت متفاوت که از سوی خبرگزاری دولت (ایرنا) و خبرگزاری فارس[ سپاه ] در باره سخنان حسن روحانی منتشر کرده اند این پرسش را طرح کرد : “رئیسجمهور به کدام پروندههای فساد اشاره کرد”؟
پایگاه خبری بهار نیوز- گروه اقتصادی: خبرگزاری دولت (ایرنا) در گزارشی نوشت: حسن روحانی امروز (یکشنبه) در یزد به سرنوشت نامعلوم پروندههای فساد و میلیونها دلار در دست نهادهای خاص اشاره داشت؛ او از قوهقضاییه خواستار رسیدگی به این پروندهها و گزارش درباره آنها شد. «مبارزه با فساد دانه درشت ها کجاست و چرا به این فسادها و پول ها رسیدگی نمی شود؛ اینکه چند نفر را به دادگاه کشانده و تبلیغ مبارزه با فساد شود، بدانید که سرِ مردم کلاه نمی رود؛ مردم باید بدانند پولی که از بیت المال پرداخت شده، چگونه و کجا رفته و چه کسانی مسوول هستند و در این زمینه قضات و دادستان های شریف نباید از پیگیری این پرونده ها بترسند و سرنوشت این پول ها را برای مردم روشن کنند؛ در غیر این صورت به مناسبت های مختلف و مورد به مورد این ارقام را به مردم توضیح خواهم داد.» حسن روحانی، رئیسجمهوری امروز (یکشنبه) در یزد چنین از فساد صحبت کرد. او از سرنوشت دو پرونده ۲.۷ میلیارد دلاری و ۲ میلیارد دلاری سخن به میان آورد. روحانی همچنین به دو رقم ۹۴۷ و ۷۰۰ میلیون دلاری در دست دو نهاد، اشاره کرد…
اما خبرگزاری فارس ، در روایتی متفاوت نوشت: حسن روحانی اصرار دارد صورت مساله بر باد رفتن ۱۸ میلیارد دلار از ذخایری ارزی کشور در قالب تزریق ارز مداخلهای در بازار آزاد توسط بانک مرکزی در سال ۹۶ را با پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال ۹۷ برای واردات، گره بزند و یکی را به جای دیگری پاسخ بدهد. امروز بار دیگر حسن روحانی درباره ماجرای بر باد رفتن ۱۸ میلیارد دلار از ذخایر ارزی کشور صحبت کرد اما باز هم مانند دفعه قبل اطلاعات کاملا غلطی ارائه داد. تفاوت اظهارات امروز روحانی در این باره با دفعه قبل چاشنی کردن توهین به مطرح کنندگان گزاره بر باد رفتن ۱۸ میلیارد دلار و تغییر واژه “بر باد رفتن” به “گم کردن” بود…هیچ شخص حقیقی و حقوقی و هیچ رسانه منتقد دولتی در این مدت هیچگاه مدعی “گم شدن” ۱۸ میلیارد دلار نشده است و این حرفی است که روحانی در دهان منتقدان میگذارد. همه نقدها بر سر هدر دادن ۱۸ میلیارد دلار از منابع ارزی کشور است و اینکه چه کسانی این ۱۸ میلیارد دلار را دریافت کردهاند…
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn