رمزگشایی از کُدهای ولایی
ماجرای تخلف ۲میلیارد دلاری به اهمال پر ابهام مسؤولان وقت، از پاییز ۸۶ تا خرداد ۸۷ باز میگردد؛ با تعللی عجیب و شکبرانگیز، اموال ایران با وجود هشدار و مکاتبات نهادهای داخلی و منابع خارجی، در دسترس نظام مالی و قضایی امریکا قرار گرفت و به ناحق و غیر قانونی مصادره شد.آیا خامنه ای این دیکتاتور بزرگ و غارتگر مذهبی از این مجرا بی خبر بود و یا تحت امر او و کپی برداری از کشورهای دیگر عمل می کرد. …
به گزارش جماران، در گزارشی که علیرضا معزی به آن استناد می کند آمده است:«۱-پس از آنکه از سال ۱۳۸۶ به بعد، مشخص شد اوراق خریداری شده در مخاطره قرار دارد، بانک مرکزی علیرغم هشدارهای متعدد تنها بخش اندکی از آنها را به فروش رسانده است.۲- اقدام بانک مرکزی در سال ۱۳۸۷ درمورد آزاد سازی و انتقال قسمت عمده اوراق مذکور، صرفاً به نگهداری آن در همان مؤسسه کلیراستریم تحت یک حساب دیگر انجامیده است. در این پرونده این سؤال جدی مطرح است که با وجود انواع تحریم های خصمانه آمریکا و آرای دادگاه ها و مصوبات کنگره علیه جمهوری اسلامی ایران، و علیرغم حصول اطلاع از تلاش های هماهنگ برای دستبرد به اموال مردم ایران، و با وجود هشدارهای منابع خارجی، مراکز ذیربط داخلی و نهادهای عالی – که در گزارش ها و مکاتبات مسئولان و مقامات ارشد کشور موجود است- ، چرا درفاصله زمانی خطیر پاییز ۱۳۸۶ تا خرداد ۱۳۸۷ اقدام موثری برای خارج کردن اموال ملت ایران از دسترس نظام مالی و قضایی آمریکا که غیرقابل اعتماد بودن آن به اثبات رسیده بود، به عمل نیامده است؟»
واکنش بانک مرکزی به ادعای بر باد رفتن ۱۸ میلیارد دلار
بانک مرکزی جزئیات اختصاص ۱۹.۳ میلیارد دلار با نرخ بانکی (به اجزاء هر دلار ۴۲۰۰ ریال) برای تأمین ارز واردکنندگان در ۵ ماهه اول سال ۱۳۹۷ را اعلام کرد. برخی رسانههای منتقد دولت مدعی شدهاند که «در اوج جنگ اقتصادی درمجموع ۱۸ میلیارد دلار در قالب ارز ۴۲۰۰ تومانی از ذخایر کشور به باد رفته است». دراینارتباط، حسن روحانی -رئیسجمهوری در آخرین نشست خبری خود اعلام کرد که «۱۸ میلیارد دلار بر باد نرفته و به مردم دادهشده است». روحانی در سخنرانی روز گذشته خود در جمع مردم یزد، یکبار دیگر به این موضوع اشاره کرد و گفت: «یک عده از افرادی که کمی بداخلاق هستند در طول ماههای گذشته در برخی از روزنامهها چنین نوشتهاند که این دولت در سال ۹۷ و با ارز ۴۲۰۰ تومانی، ۱۸ میلیارد دلار را به باد داده است در این راستا به رئیس بانک مرکزی دستور دادم تا تمام پولهایی که در سال گذشته در ۶ ماه اول پرداخت کرده را فهرست و اعلام کند و در این زمینه اخیراً نامه آن را به من داده است و از ایشان خواستم که این نامه را منتشر کند.» بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، دیروز بر اساس دستور رئیسجمهوری در خصوص عملکرد تأمین ارز بابت واردات کالاهای موردنیاز کشور و همچنین وضعیت رفع تعهدات ارزی واردکنندگان در ۵ ماهه اول سال ۱۳۹۷، گزارشی را ارائه کرد. میزان ارز تأمینشده برای واردکنندگان توسط بانکهای عامل بنا به ثبت سفارشهای صورت گرفته توسط وزارتخانههای ”صنعت، معدن و تجارت“، ”جهاد کشاورزی“ و ”بهداشت درمان و آموزش پزشکی“در دوره یادشده معادل ۱۹.۳ میلیارد دلار با نرخ بانکی (به اجزاء هر دلار ۴۲۰۰۰ ریال) بوده است. از این مبلغ معادل ۱۷.۳ میلیارد دلار از منابع بانک مرکزی به بانکهای عامل فروخته شده و معادل ۲ میلیارد دلار از محل ارز حاصل از صادرات غیرنفتی تأمینشده است. معادل ۷.۳ میلیارد دلار از تأمین ارز انجامشده توسط این بانک بابت واردات کالاهای اساسی، ضروری، دارو و تجهیزات پزشکی بوده است.
عمده اقلام تشکیلدهنده معادل ۷.۳ میلیارد دلار به شرح زیر است:
سایر تأمین ارز صورت گرفته بابت واردات بخشهای صنعتی کشور از قبیل مواد اولیه، تجهیزات و ماشینآلات موردنیاز کشور بر مبنای ثبت سفارشهای صورت گرفته توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت در چهار قلم عمده به شرح زیر بوده است:
همچنین بابت مصارف درمانی، دانشجویی، مسافرتی و سایر مصارف خدماتی معادل ۱.۸۵۰ میلیارد دلار تأمین ارز انجامشده است.
وضعیت رفع تعهد ارزی واردکنندگان بر مبنای اسناد ارائهشده حاکی از ترخیص کالا از گمرک جمهوری اسلامی ایران و یا سایر اسناد مربوطه در سامانه رفع تعهد ارزی بانک مرکزی به شرح زیر بوده است:
به گزارش بانک مرکزی، معادل ۱۷.۸ میلیارد دلار، رفع تعهد صورت گرفته که بر مبنای اسناد ثبتشده در سامانه یادشده به معنای واردات کالا و انجام خدمات مربوط است.
معادل ۱.۲ میلیارد دلار پروندهای مربوط به واردکنندگان توسط بانکهای عامل بر اساس ضوابط و مقررات، به سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع شده که تحت رسیدگی آن سازمان قرار دارند.
بقیه نیز توسط بانکهای عامل بناتر ضوابط، تحت پیگیری قرار دارند که در صورت احراز تخلف واردکنندگان، بناتر ضوابط و مقررات، بانکهای عامل مکلفاند مراتب را به سازمان تعزیرات حکومتی و در صورت نیاز به سایر مراجع ذیصلاح ارجاع دهند.بانک مرکزی با عملیاتی کردن ویرایش جدید سامانه رفع تعهد ارزی کشور در نیمه دوم سال ۱۳۹۷ در شبکه بانکی کشور، وضعیت رفع تعهد ارزی همه واردکنندگان را بهصورت دستگاهی کنترل و درصورتیکه واردکنندهای در مهلت مقرر نسبت به ایفای تعهدات خود اقدام نکنند، تا زمان رفع تعهد ارزی خود، امکان اخذ مجوز تخصیص جهت واردات را نخواهد داشت.
ستاره صبح
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn