روحانی؛ برای اداره کشور ۳۰۰ هزار میلیارد تومان کم داریم!
حسن روحانی در نشست شورای اداری استان کرمان شرایط کشور را سخت و پیچیده توصیف کرد و از بی پولی دولت پرده برداشت. همزمان او قول تامین معیشت خانواده های ایرانی و ارایه بسته حمایتی را داد. در چنین شرایطی باید پرسید دولت از چه محلی قادر به تامین منابع لازم برای حمایت ازمعیشت مردم و اقشار محروم خواهد بود؟
نتایج اجرای سیاست های ولی فقیه و دولت اعتدال
ایرنا – حسن روحانی در نشست شورای اداری استان کرمان با بیان اینکه کشور در یک شرایط عادی نیست و شرایط سخت و پیچیدهای دارد گفت: از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون سختترین سالها، این روزها و ماههای اخیر بوده زیرا از ابتدای انقلاب تاکنون برای فروش نفت و حرکت یک کشتی نفتکش اینگونه مشکل نداشتیم.روحانی کسانی که به بودجه و به اقتصاد کشور آشنا نیستند؛ میگویند نفت را می توان بعد به فروش رساند اما منابع بزرگ خدادادی برای استفاده است و درب بستن و قفل کردن هنر نیست…
رییس جمهوری با طرح این سوال که دولت تا چه میزان میتواند مالیات بگیرد، ادامه داد: بالاترین درآمد مالیاتی که برای سال آینده پیش بینی شده، ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است؛ اما برای اداره کشور به ۴۵۰ هزار میلیارد تومان نیاز است و حال باید پرسید ۳۰۰ هزار میلیارد تومان باقیمانده را باید از کجا آورد.روحانی میزان درآمدهای دولت از محل حقوق گمرکی را حدود ۲۲۰ هزار میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: با وجود برخی درآمدهای متفرقه، درآمدی که میتواند کشور را اداره کند، پول نفت است.
وی تصریح کرد: اگر امروز در شرایط عادی بودیم، در هر سال به طور متوسط ۶۰ میلیارد دلار نفت میفروختیم و اگر هر دلار را ۱۰ هزار تومان محاسبه کنیم، مبلغی معادل ۶۰۰ هزار میلیارد تومان به دست میآمد.رییس قوه مجریه اضافه کرد: اینکه پول نفت را کجا مصرف کنیم بحث دیگری است، اما کشور چگونه باید اداره شود وقتی اداره کشور به ریال نیاز دارد…رییس جمهوری گفت: همه بدانند که اداره کشور، در سخت ترین شرایط است …
بی پولی ؛ حمایت دولت ازدهکهای ضعیف جامعه یک شعار بی پشتوانه است !
جهان صنعت – اغراق نیست اگر بگوییم دوئل نفتی ایران و آمریکا کشورمان را در آستانه شکستی بزرگ در جنگ تمامعیار اقتصادی قرار داده است. دستگاه دولتی که پیش از این نسخه مقاومت در برابر تحریمها را تجویز میکرد، امروز روایتگر تصویر غیرعادی و پیچیدهای شده که اداره امور کشور را با دشواریهای بسیاری همراه کرده است.
رییسجمهور در تازهترین گزاره اقتصادی خود اعلام کرده: «در شرایطی که صادرات نفت تحریم شده، اداره کشور دشوار شده است. وقتی کشور با مشکلات فروش نفت مواجه میشود چگونه باید کشور را اداره کنیم؟» طرح چنین پرسشی از سوی رییس دولت نشان میدهد سیاستگذار با گذشت یک سال از زمان بازگشت تحریمهای نفتی هنوز نتوانسته سازوکار روشنی برای عبور موفقیتآمیز از سد تحریمها ارائه دهد.از زمان بازگشت تحریمهای نفتی تا امروز عمده پیشبینیها حول کاهش تدریجی توان کشور در صادرات و فروش نفت میچرخید.بررسیها نشان میدهد که میزان صادرات نفت ایران در طول یکسال گذشته به تدریج وارد مدار کاهشی شده و به کمترین میزان خود در طول ۴۰ سال گذشته رسیده است…
اعلام ناتوانی دولت در تامین منابع لازم برای برنامه دخل و خرج سالانه نشان میدهد درآمدهای ارزی دولت به کمترین میزان خود در طول یک سال گذشته رسیده و اهداف سیاسی دولت آمریکا در جهت به صفر رساندن صادرات نفت ایران در حال تحقق است.نگرانیها درخصوص تامین درآمدهای دولت در حالی رو به افزایش است که کمتر از یک ماه به زمان ارائه برنامه دخل و خرج سال آینده کشور به مجلس زمان باقی است. بر اساس اعلام حسن روحانی، دولت از تامین ۳۰۰ هزار میلیارد تومان برای بودجه سال آینده ناتوان است.بر این اساس میتوان نتیجه گرفت که سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی نه تنها راهی برای حمایت از معیشت اقشار جامعه نبوده که سیاستی ویژه برای حمایت از گروههای رانتخوار و دلال اقتصادی بوده است.
تجربه نشان میدهد که دولت هرگاه با سیاستهای شکستخوردهاش مواجه میشود از سیاستهای جدیدی رونمایی میکند که هدف حمایت از دهکهای ضعیف را دنبال میکند. آنطور که حسن روحانی میگوید، «سال آینده ما حتما حقوق را بالا خواهیم برد و درآمد مردم افزایش خواهد یافت. همچنین بسته حمایتی را در اختیار خانوارهایی میگذاریم که نسبت به خانوارهای عادی شرایط سختی دارند زیرا این کار یکی از مشکلات دولت است. دولت امروز بخواهد وضعیت معیشتی خانوارها را طبقهبندی کند، بسیار مشکل است.»ارائه بستههای حمایتی در حالی از سوی دولت اعلام میشود که رییسجمهور از کاهش شدید درآمدهای نفتی کشور خبر داده است. در چنین شرایطی باید پرسید دولت از چه محلی قادر به تامین منابع لازم برای حمایت از اقشار ویژه خواهد بود؟…
عراقچی: سازوکار اینستکس تاکنون موثر نبوده است
معاون سیاسی وزیر امور خارجه سازوکار اینستکس را ضعیف توصیف کرد و گفت: این سازوکار مالی بهطور ناقص اجرا شده و تاکنون نیز موثر نبوده است.به گزارش خبرگزاری مهر، سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه در گفتگو با اسپوتنیک در رابطه با طرح ابتکار صلح هرمز، گفت: این ابتکار در حال بررسی گسترده از سوی کشورهای منطقه و دیگر طرفهای مربوطه بینالمللی است و پیامی از سوی حسن روحانی رئیس جمهور ایران به تمام حکام و پادشاهان کشورهای خلیج فارس ارسال شده است…اما متاسفانه عربستان تا به این لحظه دیدگاه و نظری همانند دیدگاه ما نشان نداده و پاسخ مثبتی به این تلاشها نداشته است.
وی همچنین سازوکار اینستکس را ضعیف توصیف و تصریح کرد: این سازوکار مالی بهطور ناقص اجرا شده و تاکنون نیز موثر نبوده است، مگر اینکه اروپاییها از ما نفت خریداری کنند.معاون سیاسی وزیر امور خارجه بیان کرد: پیشنهاد سازوکار مالی «اینستکس» بسیار دیر مطرح شد و اکنون هم در سطحی پایین اجرا میشود. این سیستم تاکنون بهطور کامل اجرایی نشده است.عراقچی گفت: از آنجایی که اصلیترین صادرات ایران به اروپا نفت است، در صورتیکهاروپاییها از ایران نفت بخرند اینستکس موفقیتآمیز خواهد بود، چراکه صادرات اصلی ایران به اروپا نفت است و در این صورت، مبلغ زیادی برای تجارت مطابق با این ابزار باقی نمیماند.
آمریکا وضعیت اضطرار ملی علیه ایران را تمدید کرد
کاخ سفید در بیانیهای وضعیت اضطرار ملی در رابطه با ایران را طبق قانون اجرایی ۱۲۱۷۰ تا سال ۲۰۲۰ تمدید کرد.به گزارش ایسنا به نقل از سایت کاخ سفید، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در بیانیهای در خصوص تمدید وضعیت اضطرار ملی علیه ایران منتشر کرده که به شرح زیر است:
در چهاردهم نوامبر ۱۹۷۹، رئیسجمهور با قانون اجرایی ۱۲۱۷۰، وضعیت اضطرار ملی علیه ایران را اعلام کرد و گامهایی را برای مقابله با تهدیدهای غیرمعمول جمهوری اسلامی علیه امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد ایالات متحده اتخاذ کرد. روابط ما با ایران همچنان عادی نشده است و فرایند اجرای توافقی که با ایران در نوزدهم ژانویه ۱۹۸۱ انعقاد شد، تداوم مییابد. بنا بر این دلیل، وضعیت اضطرار ملی و تمام تدابیر دیگری که در چهاردم نوامبر ۱۹۷۹ اتخاذ شد، باید پس از چهاردهم نوامبر سال ۲۰۱۹ ادامه یابد. بنا بر این دلیل من وضعیت اضطرار ملی در رابطه با ایران طبق فرمان اجرایی ۱۲۱۷۰ را برای یک سال دیگر ادامه میدهم.
وضعیت اضطرار ملی که در فرمان اجرایی ۱۲۱۷۰ آمده است با وضعیت اضطراری که طبق فرمان اجرایی ۱۲۹۵۷ در پانزدهم مارس ۱۹۹۵ اعلام شده بود، تفاوت دارد. بنابراین این تجدید وضعیت اضطراری با تجدید وضعیت اضطراری که در دوازدهم مارس ۲۰۱۹ نطق شد، تفاوت دارد.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn