با روشن شدن هرچه بیشتر ابعاد سرکوب خونین خیزش مردمی آبان ماه ؛ سران و مسئولان ارشد نظام به تاکتیک انکار روی آورده و از پذیرش مسئولیت در قبال این رخدادها شانه خالی می کنند.علاوه بر کشکمش های جناحی٬ آیا این سیاست می تواند بخشی از راهبرد فریب افکارعمومی و ایجاد سردرگمی در جامعه تلقی شود؟
افزایش شمار جانباختگان اعتراضها ی مردمی آبان ماه
سایت خبری تحلیلی زیتون به نقل از کنال تلگرامی وبسایت کلمه از افزیش شمار جانباختگان اعتراضهای آبان ماه گزارش کوتاهی منتشرکرده است. مطابق گزارش زیتون ؛ وبسایت کلمه، نزدیکمیرحسین موسوی، به نقل از یک منبع آگاه تعداد کشته شدگان اعتراضات اخیر را ۳۶۶ اعلام کرد.در کانال تلگرامی کلمه نوشته شده که در حال تحقیق درباره این ادعا هستند و اضافه کرده: «با توجه به شدت بیسابقه اعمال خشونت علیه معترضان ودستور شلیک مستقیم به جمعیت تظاهرکننده، احتمال صحت این خبر بسیار زیاد است.»
دویچه وله فارسی نیز با انتشار این گزارش افزوده است ؛سازمان عفو بینالملل در آخرین گزارش خود ازجانباختن ۱۴۳ نفر در جریان اعتراضات اخیر در ایران خبر داده بود، ولی تاکید داشت که شمار واقعی کشتهشدگان به مراتب بیشتر از این رقم است. حکومت ایران همچنان در باره شمارکشتهشدگان و بازداشتشدگان اعتراضهای اخیر سکوت کرده و حاضر به اطلاعرسانی نیست…این سازمان حقوق بشری تاکید کرده: «مقامات باید به تمام خانوادهها درباره مکان بستگان بازداشتشدهشان اطلاع دهند و تضمین کنند که بازداشتشدگان فوراً از اتهامها علیه خود مطلع شوند و دسترسی فوری به مشاوره حقوقی و اعضای خانواده داشته باشند. ناپدیدشدگی اجباری زمانی اتفاق میافتد که مقامات فردی را بازداشت میکنند و بازداشت را انکار میکنند یا درباره شرایط یا مکان نگهداری آنها اطلاعاتی ارائه نمیکنند.»
پیش از این روزنامه اعتماد سهشنبه ۵ آذر ۱۳۹۸ درباره شمار بازداشت شدگان خیزش آبان ماه گزارش داده بود: از آن زمان تاکنون پرسش های بسیاری درباره تعداد جان باختگان این اعتراض ها و همچنین بازداشتی ها در میان افکار عمومی مطرح شد، ولی هرگز آماری دقیق از سوی مراجع رسمی ارایه نشد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز که مدعی شدند از زمان و شیوه دقیق سهمیه بندی بنزین بی خبر بودند، اطلاعات چندانی از چند و چون ماجرا نداشتند ولی در این میان برخی نمایندگان اصولگرا همچون سیدحسین نقوی حسینی در اظهاراتی پیش از برگزاری نشست مشترک روز گذشته دو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و شوراها و امور داخلی کشور با مسوولان سیاسی و امنیتی، عدد و رقم بازداشتی های ناآرامی ایران را حدود ۷ هزار نفر اعلام کرد؛ ولی اعلام تعداد دقیق بازداشتی ها و همچنین سایر مباحث مربوط به موضوع بنزین و جنجال هایش را به اظهارنظر مقامات رسمی موکول کرد. اظهارنظری که حداقل تا لحظه نگارش این گزارش، صورت نگرفته تا همچنان پرسش های بسیاری میان افکار عمومی مطرح باشد…
کی بود کی بود، من نبودم!
روزنامه آرمان ملی ؛ وقتی در اولین دقایق جمعه و در ایام تعطیلی هفته … مردم با بهت و ناباوری از افزایش قیمت بنزین باخبر شدند واین افزایش نه از طریق قانونگذاری کهاز طریق شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران ۳قوه انجام شده بود، هم این نهاد تازهتاسیس مورد بحث قرار گرفت و هم این تصمیم که با دور زدن مجلس افزایش ۳برابری قیمت بنزین را بر جامعه تحمیل کرد… رئیس دستگاه قضا به همراه رئیس مجلس و رئیسجمهور این طرح را امضا کرد، اما با نحوه اجرای آن مخالف بود. حال اکنون کهرئیسجمهور هم با بیان این مطلب که«خودم هم از اجرای سهمیهبندی خبر نداشتم»، خود را در موضع مخالف این افزایش قرار داده، میماند شخص رئیس قوه مقننه یعنی آقای علی لاریجانی آن هم به عنوان رئیس مجلس که اقدام او از طرف تعداد زیادی از نمایندگان زیر سوال رفت که آیا این امضا به عنوان شخص علی لاریجانی است یا به عنوان رئیس مجلس؟ از این رو حتی بعضی از نمایندگان ضمن انتقاد از عمل آقای لاریجانی این سوال را مطرح کردند که حوزه اختیارات رئیس مجلس به عنوان مدیر و اداره کننده مجلس، باید تا کجا باشد که بتواند به نمایندگی از ۲۹۰ نماینده مجلس راسا و بدون اطلاع سایر نمایندگان چنین تصمیمی را اتخاذ کند؟ پرسش این است که چرا چنین جراحی در قضیهای که به زندگی یومیه مردم بستگی دارد، اجرایی میشود و زخمی کاری بر رابطه دولت و ملت وارد میآورد و آبان ۹۸ را در تاریخ ماندگار میکند؟ واکنشهایی که مردم نسبت به افزایش قیمت سوخت نشان دادند منجر به برخورد در سطح جامعه و اعتراضات گسترده شد که خروجی آن متاسفانه منجر به صدمات جانی و مالی گردید که نمیتوان به همین راحتی از آن گذشت… مسئول چنین عملی چه کسی است، وقتی که از زیر بار مسئولیت شانه خالی میکنند و قصه قدیمی کیبود، کیبود، مننبودم را در جامعه تداعی میکنند؟…
ولی فقیه مسئول اصلی سرکوب خونین مردم
فرارو – نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: آنچه امروز به عنوان یک مشکل برای برخی افراد حزبالهی مطرح است اینکه، مقام معظم رهبری را دوست دارند اما باورمندی آنها نسبت به ولایت ضعیف است…وی ادامه داد: در ماجرای اخیر افزایش بهای بنزین برخی افراد که عشق آنها به رهبر معظم انقلاب اسلامی جای تردید ندارد مساله دار شدند زیرا گفتند که چرا رهبری از این کار حمایت کردهاند.امام جمعه مشهد گفت: مقام معظم رهبری با سبک اجرای افزایش بهای بنزین موافق نبودند اما اگر ایشان موضعگیری نمیکردند فتنه استکبار و صهیونیسم دو روزه جمع نمیشد.
رییس جمهور یا کارگزار بی سرانجام ولی فقیه
به گزارش رویداد۲۴- سخنان روحانی انتقاد شدید منتقدان و البته حامیان او را در پی داشت. آنها این سوال را مطرح کردند که چگونه رییس دولت از زمان اجرای یکی از مهمترین طرحهای اقتصادی دولت بیخبر بوده است. از این منظر، سخنان روحانی برای همه شنوندگان غیر قابل باور بود و حتی او به دروغگویی نیز متهم شد.
نظر برخی فعالان سیاسی این بود که روحانی برای فرار از مسئولیت، تقصیر را بر گردن وزیر کشور انداخته است. در این میان حسام الدین آشنا مشاور رییس جمهور برای تلطیف فضا در توییتی نوشت «سخنان رییس جمهور نشانه نهایت اعتماد و اعتقاد راسخ او به توانمندیهای رحمانی فضلی بوده است.» اگر اغراق نباشد، باید گفت زمانی که آشنا این جملات را مینوشته، خودش لبخندی بر لب داشته است؛ چه آنکه بعید است این جملات برای خود او باورپذیر باشد.از طیف حامیان دولت، عبدالله رمضان زاده مینویسد: «آقای رئیس جمهور. من سخن شما را در مورد بی اطلاعی از تاریخ اجرای سیاست جدید بنزین باور نکردم و گمانم براین است که بسیاری دیگر از مردم ایران نیز چنین باوری ندارند. وای بر ما اگر راست گفته باشید و ازچنین موضوعی بی اطلاع بودید.»… چه روحانی از زمان طرح خبر داشته و چه نداشته [که حتما اطلاع داشته] نافی مسئولیت او نیست…
مانورهای سیاسی هدفمند و دست های خون آلود سپاه دراعتراضهای مردمی
خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه نوشت؛ فرمانده قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیه الله گفت: ضمن آنکه برخوردها با فساد،اختلاس و سواستفاده به صورت قاطعانه ادامه یابد،لازم است با سوءتدبیرها،بی توجهیها و سوء مدیریتها هم برخورد قانونی شود… بر اساس قانون اساسی، وظیفه رهبری، ورود به موقع، درست و هدایت جامعه به سمت کار درستی است که باید انجام شود. ورود رهبر انقلاب، به موقع، حکیمانه و درست بود؛ تا جایی که بعضی از دشمنان اشاره کردند این ورود رهبر ایران باعث شد تا برنامههای ما به هم بریزد.دشمنان برنامه مفصلی برای این روزها پیشبینی کرده بودند؛ زیرا میدانستند که قرار است تصمیماتی در خصوص قیمت بنزین گرفته شود. طبیعی است در شرایطی که کشور به آشوب کشیده شده، رهبری ورود پیدا کنند. آنچه که باعث ورود ایشان به ماجرا شد، در واقع جلوگیری از گسترش ناامنیها بود…
به نظرم دستگاه قضایی در اینجا وظیفه مهمی دارد. ضمن آنکه برخوردها با فساد، اختلاس و سواستفاده به صورت قاطعانه ادامه یابد، لازم است با سوءتدبیرها، بی توجهیها و سوء مدیریتها هم برخورد قانونی شود. این مسیر متاسفانه تاکنون در جمهوری اسلامی باز نشده و باید باز شود تا مسئولین نسبت به تصمیماتی که میگیرند و یا نحوه اجرای تصمیمات، در محاکم مربوطه پاسخگو باشند…
هراس از مردم ؛ بسیجیان باید در همه محلهها در اوج آمادگی باشند
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی ارتش، حجت الاسلام عباس محمدحسنی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در همایش بسیجیان کوی سازمانی شهید بهشتی نیروی پدافند هوایی ارتش با اشاره به سالروز سازمان بسیج مستضعفین به فرمان امام (ره) با طرح این پرسش که بسیج برای چه متولد شد، گفت: اساسی ترین رسالت برادران و خواهران بسیجی صیانت از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن است…رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با اشاره به فرمایشات اخیر فرماندهی معظم کل قوا مبنی بر اینکه بسیجیان باید در همه محلهها در اوج آمادگی حضور داشته باشند، گفت: حضور بسیجیان باید به هنگام و به مقدار باشد یعنی اگر چناچه با همه ظرفیت خود حضور پیدا نکنیم آن ماموریت بدرستی انجام نخواهد شد. اگر به هنگام هم به صحنه نیاییم باز هم ماموریت محوله بدرستی انجام نخواهد شد…در اغتشاشات اخیر آن بسیجی موفق تر بود که مهارت مقابله با فتنه گران را بهتر بلد بود. ما باید بدانیم که چگونه با فتنهگری که آتش افروزی کرده و سلاح گرم و سرد دارد و به آشوب دامن می زد مقابله کنیم. فرماندهان محترم بسیج باید علاوه بر سایر مهارتها، مهارت مقابله درست با آشوب گران را هم آموزش دهند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn