
کمیته مزد شورای عالی کار و محاسبه سبد معیشت خانوارهای کارگری
در حالیکه با آغاز به کار طرح “عملیات بازار باز” توسط بانک مرکزی اجرای برنامه آزاد سازی اقتصادی وارد مرحله نوینی شد؛ چگونگی محاسبه سبد معیشت خانوارهای کارگری به هدف تعیین حداقل مزد سال ۹۹ در شورای عالی کار بیش از پیش به بحث روز در جنبش کارگری بدل گردیده است.
دروغ پراکنی تشکل های زرد حکومتی پیرامون نحوه محاسبه سبد معیشت خانوارهای کارگری
تاجیک در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره وظایف کمیته مزد در تعیین دستمزد کارگران، اظهار کرد: اولین و مهمترین وظیفه کمیته مزد مشخص کردن سبد معیشت خانوارهای کارگری طبق تبصره ۲ ماده ۴۱ است.وی افزود: اعضایی که در جلسات کمیته دستمزد حضور دارند در ابتدا در تلاش هستند تا درآمدها و هزینههای خانوار کارگری را در سال جاری بررسی کنند و در ادامه نسبت به تعیین نرخ دستمزد کارگران برای سال آینده اقدام کنند.عضو کمیته مزد شورای عالی کار بیان کرد: تعداد نفرات خانوارهای کارگری جهت محاسبات مزدی طبق آخرین بررسیهای سازمان ملی آمار ۳.۳ نفر است و اعضا شورای عالی کار باید درآمد ماهانه کارگران را نسبت به مخارج آنها بررسی کنند… در بررسی هزینههای یک خانوار کارگری، حداقل هزینهها را درنظر گرفتهایم؛ یعنی فقط هزینههایی که مورد نیاز افراد است تا بتواند زنده بمانند، نه زندگی کنند.وی تصریح کرد: به عنوان مثال از سوی دستگاههای مربوط به غذا و دارو، یک سبد غذایی برای کمیته دستمزد تعیین شده که هر فرد در طول ماه به چه میزان غذا و خوراک نیاز دارد، این کمیته نیز بر اساس این معیارها نسبت به بررسی سبد معیشتی اقدام میکند.
نماینده کارگران در شورای عالی کار ابراز کرد: در جلسات اخیر کمیته مزد، نمایندگانی از وزارت صنعت، اقتصاد، رفاه و مرکز ملی آمار حضور داشتند و به اتفاق یکدیگر مولفههای تعیین سبد معیشت کارگران بررسی شد…وی اظهار کرد: بر اساس معیارهایی که در سال گذشته در دست داشتیم، هزینه هر خانوار کارگری طی یک ماه ۳ میلیون و ۷۵۹ هزار و ۲۰۰ تومان تعیین شد، امسال نیز تاکنون معیارها را بررسی کرده و در جلسات آینده، اعداد نهایی را اعلام خواهیم کرد.عضو کمیته مزد شورای عالی کار ادامه داد: پس از تعیین هزینههای سبد کارگری آن را با هزینههای سال گذشته مقایسه میکنیم، که با این مقایسه نرخ تورمی که طی یک سال در هزینههای خانوار کارگری به وجود آمده، به دست آید… منظور از تورم کشوری در ملاک سبد معیشت خانوار کارگری در تبصره یک ماده ۴۱ تورمی است که در این سبد نسبت به سال گذشته به وجود آمده و میبایست آن را ملاک قرار داد.وی تصریح کرد: اقلام خوراکی و غیرخوراکی (مسکن و درمان و آموزش وپوشاک) معیارهایی هستند که در سبد معیشت خانوارهای کارگری محاسبه میشوند.
پایین بودن عایدی نیروی کار از ارزش افزوده در کشور
به گزارش خبرنگار ایلنا، نخستین همایش فقرپژوهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با شعار «مقابله با فقر نیازمند اراده، آگاهی و حمایتگری است» در محل سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد.در این همایش از جمله گفته شد : ” سومین سخنران این همایش یعقوب اندایش (عضو هیئت علمی دانشگاه چمران اهواز) بود که اهمیت مطالعات در خصوص فقر چند بعدی را در مقطعی نبودن آن دانست.اندایش خاطرنشان کرد: اهمیت مطالعات فقر چند بعدی نسبت به مطالعات فقر درآمدی در این است که فقر را به صورت مقطعی نمیبیند، بلکه داراییها و داشتههای فرد را طی زمان بررسی میکند و محرومیتها از بهداشت، مسکن و … به طرق خاص در آن محاسبه میشود”.
” در ایران بدون اینکه به علل مسائل توجه کنیم، به سیاستهای حمایتی میپردازیم. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی چند سال برای از بین بردن فقر تلاش میکند اما یک تورم به یکباره تمام آن زحمات را از بین میبرد.این اقتصاددان تصریح کرد: نقطه شروع فقر در ایران به پایین بودن سهم نیروی کار از ارزش افزوده کشور، بازمیگردد. به عبارت دیگر عایدی نیروی کار کم است. سهم نیروی کار ایران از ارزش افزوده ۳۰ درصد است؛ متوسط دنیا ۷۰ درصد … نیز میرسد. او ادامه داد: وقتی عایدی نیروی کار پایین باشد، احتمال اینکه دهکهای پایینی فقیر باشند، بیشتر است. همچنین تسهیلات با نرخ بهره بالا، بهرهوری پایین نیروی کار، پایین بودن سطح تکنولوژی نیز از جمله مشکلات به حساب میآید.اندایش با اشاره به اینکه مطالعات فقر چندی بعدی در خصوص تخصیص منابع نیز میتواند راهگشا باشد، گفت: از این طریق میفهمیم که اولویت بودجهای در آموزش، بهداشت و مسکن را باید به کدام مناطق کشور بدهیم”…
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn