پیامد گزینش “خودی ها” در مسئولیت های کلیدی ورزش
سلب میزبانی از تیمهای ایرانی حاضر در لیگ قهرمانان آسیا این پرسش را مطرح کرده است که نقش دو نماینده ایران که هردو از مدیران ارزشی ولایت مدار به شمار می آیند؛ در فوتبال آسیا چیست و چه کسانی با کدام انگیزه این دو فرد نالایق را برای این مسئولیت ها برگزیده اند؟
خودی های ولایت مدار؛ تخصص جایی در مدیریت ورزش ایران ندارد!
جهان صنعت- گروه ورزش- ورزش ایران با ضعف در دیپلماسی ورزشی روبهرو است و این موضوع را بهراحتی از قرارداد مربیان خارجی، تعلیق دائمی جودوی ایران و در تازهترین رخداد نیز سلب میزبانی از تیمهای ایرانی حاضر در لیگ قهرمانان آسیا و به دنبال آن انصراف دستهجمعی این باشگاهها از این تورنمنت ذکر کرد…ارتباط محدود ورزش با جوامع بینالمللی سبب شده نه تنها حق و حقوق ورزشکاران در برخی مواقع نادیده گرفته شود بلکه خسارتهای جبرانناپذیری هم به بدنه ورزش وارد کند و جبران آن تا سالها زمان ببرد. بر هیچکس پوشیده نیست ضعف مدیران ورزشی در انعقاد قراردادهای مربیان خارجی، ضعف در تجزیه و تحلیل از قوانین بینالمللی و ضعف در ایجاد ارتباط با متولیان ورزش دنیا چه خسارتهایی برای ورزش ایران به بار آورد…
ضعفهای بزرگ در برنامهریزی و اجرا در بخش بینالملل ورزش ایران برای انعقاد قراردادها، تجزیه و تحلیل قوانین بینالمللی و عدم لابیهای مناسب برای کسب کرسیهای مهم در فدراسیونهای آسیایی یا جهانی، شرایط را برای کشورهای ناهمسو باز کرده تا آنها با لابیهای پشت پرده،به تیم ورزشکاران ایرانی در عرصههای جهانی و آسیا ضربه بزنند و ایران هم به دلیل ناآگاهی مدیران ورزشی به محلی برای درآمد پولهای میلیاردی مربیان خارجی تبدیل شود! تجربه عربستان و سلب میزبانی ایران در دیدار با تیمهای سعودی هم یکی از این موارد بود که به دلیل عدم لابی و فقر دیپلماسی ورزشی ضربه سختی به ورزش ایران وارد شد.در این میان به دلیل تهدید AFC مبنی بر سلب میزبانی از تیمهای ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا، مدیران نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا تصمیم گرفتند از این رقابتها کنارهگیری کنند.
وزارت ورزش یا موسسه دلال ها
مدیران باشگاههای استقلال، پرسپولیس، سپاهان و شهر خودرو به عنوان نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا دیروز جلسهای برای تصمیمگیری راجع به اقدام جدید AFC مبنی بر سلب میزبانی از تیمهای ایرانی در این رقابتها برگزار کردند. براساس صحبتهای مدیران چهار نماینده ایران، این تیمها تنها در صورتی حاضر به حضور در لیگ قهرمانان آسیا میشوند که بتوانند در ایران میزبان رقبایشان باشند، در غیر این صورت از این رقابتها کنارهگیری میکنند. یکی از دلایل مهم عدم قبول تصمیم AFC این است که در صورت قبول این موضوع، به مرور میزبانی رقابتهای دیگر فوتبال و همچنین ورزشهای دیگر هم از ایران گرفته میشود که ضربه سنگینی به ورزش ایران وارد میکند…با توجه به فرصت کم باقیمانده تا شروع لیگ قهرمانان آسیا، نمایندگان ایران با انصراف از این مسابقات هرکدام حداقل به مبلغ ۲۰ هزار دلار جریمه میشوند و محرومیتشان در گرو تصمیم کمیته انضباطی است…
دلاربگیرهای بیخیال
خاطره تلخ گرفتن میزبانی از نمایندگان ایران در برابر عربستانیها به هیچوجه برای فوتبال ایران قابل قبول نبود. مهدی تاج و علی کفاشیانی که در AFC سمت رسمی دارند و همواره ادعای رفاقت و لابی با رییس بحرینی کنفدراسیون فوتبال آسیا را داشتهاند، تاکنون نتوانستهاند کاری برای فوتبال ایران در آسیا انجام دهند. مردان پرادعایی که هر روز دم از لابی قوی و رابطه خوب با شیخ سلمان میزنند و ظاهرا در این سالها و در عمل فقط حواسشان به حقالجلسههای دلاری است که از کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا دریافت میکنند.
از بعد از جنگ جهانی دوم قرار شده ورزش جهان اجازه دخالت مسائل سیاسی در رویدادها را ندهد اما فوتبال آسیا و کنفدراسیون فوتبال این قاره تنها نهادهای ورزشی هستند که به راحتی تسلیم فشارها و لابیهای اعراب علیه ایران شدهاند. به مرور نیز این وقاحت و بیعدالتی AFC بیش از گذشته شده تا جایی که اکنون قرار است میزبانی از نمایندگان ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا در سال ۲۰۲۰ نیز گرفته شود. این درحالی است که در سالهای گذشته هیچ مشکل حادی در میزبانیهای فوتبالی ایران نبوده که AFC آن را بهانه قرار دهد و چنین تصمیمی بگیرد.
حالا که این اتفاقات در حال رخ دادن است، معلوم نیست آقایان ایرانی عضو کنفدراسیون فوتبال آسیا دقیقا چه میکنند و چه لابیهایی انجام دادهاند تا از درد تصمیمات مغرضانه لابی اعراب بر گرده فوتبال ایران بکاهند. به نظر حضور تاج و کفاشیان در فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا جز گرفتن حقالجلسههای دلاری هیچ اثر دیگری نداشته است.ایران در انتخابات ریاست AFC به شیخ سلمان رای داد تا بتوانند از این راه، روابط خود را با رییس کنفدراسیون آسیا بهتر کنند و لابیهایش افزایش یابد. اتفاقی که نیفتاده و نخواهد افتاد زیرا به نظر فوتبال ایران برای تاج و کفاشیان اهمیت چندانی ندارد که بخواهند بلیتشان را در لابی با مدیران کنفدراسیون فوتبال آسیا برای آن بسوزانند…
مهدی تاج همزمان با تصمیم اخیر کنفدراسیون فوتبال آسیا- با وجود استعفا از ریاست فدراسیون فوتبال ایران- در سفری به مالزی در جلسات AFC حاضر شده است. این سوال منطقی را باید ایشان پاسخ دهد که در سفر یک هفته گذشته به مالزی با چه کسی و درباره چه موضوعی و با چه دستاوردی برای فوتبال ایران مذاکره کرده است؟همزمان با سفر تاج به مقر کنفدراسیون فوتبال آسیا، کمیته مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا چنین تصمیمی را علیه فوتبال ایران گرفته، سوال این است که مهدی تاج دقیقا چه تلاشی برای عدم تصویب آن انجام داده است؟ او باید شفاف پاسخ دهد که اقداماتش درباره رفع این تهدید علیه فوتبال ایران چه بوده است؟…
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn