آیا رشد تورم متوقف و قدرت خرید مردم بهبود می یابد؟!
حسن روحانی در حالی از روند کاهشی قیمت ها سخن می گوید که برآوردهای دقیق اقتصادی نشان می دهد؛آمارهایی که دولت و سایر ارکان نظام از رشد اقتصادی و تورم منتشر میکند کاملا سیاسی است و نمیتواند بیانگر واقعیتهای موجود باشد.
“تحول مثبت اقتصادی” از ادعا تا واقعیت
حسن روحانی در جلسه هیئت دولت با اشاره به سخنان خامنه ای در نماز جمعه تهران گفت :” باید دستورالعمل رهبری را مبنی بر افزایش قدرت به صورت حساب شده عملی کنیم”. او سپس با اشاره به انتخابات مجلس در اسفندماه مدعی بهبود وضعیت اقتصادی کشور شد . در باره سخنان روحانی درجلسه هیئت دولت خبرگزاری مهر گزارش داده است : “هیچ نهاد غیر انتخابی در کشور وجود ندارد و همه نهادها و مسوولین مشروعیت خود را از اراده و خواست مردم کسب میکنند. لذا به همین دلیل است که مردم را پای صندوق رای دعوت میکنیم، والا چه لزومی دارد که اکثریت مردم در انتخابات شرکت کنند… وقتی رهبری دستور میدهند که قدرتمند شویم، این قدرت با حضور و تلاش و تعامل با جهان حاصل میشود و باید با همه توان این توصیه رهبری را اجرایی کنیم و در این زمینه خطبههای مقام معظم رهبری را مورد توجه قرار دهیم. بیتردید اگر در کنار یکدیگر حرکت کنیم میتوانیم از مشکلات عبور کنیم”…
“رئیس جمهور در ادامه با اشاره به تحول مثبت اقتصادی که علیرغم فشارهای آمریکا و بدخواهان در بخش اقتصادی کشور ایجاد شده است، اظهار داشت: امروز بر اساس گزارش وزیر صنعت از ۱۰۰ قلم کالای ضروری، قیمت ۵۴ قلم در یک ماه گذشته روند کاهشی داشته و ۲۴ قلم هم از افزایش بسیار اندکی برخوردار بوده است و نظارت بر اقلام ضروری با جدیت ادامه دارد تا مردم در مشکل نباشند.روحانی خاطرنشان کرد: مرکز آمار گزارشی نسبت به تورم و شرایط اقتصادی کشور داشته که نشان میدهد این شرایط به سمت حل و فصل مسائل اقتصادی پیش میرود”…
رشد قهقرایی اقتصاد ایران و دروغ پردازی سران نظام
در این زمینه روزنامه جهان صنعت به ارزیابی تبلیغات پیرامون ” روند مثبت اقتصادی” مورد ادعای سران نظام و حسن روحانی پرداخت و از جمله نوشت :”آنچه تحت عنوان رشد در ایران اتفاق میافتد رشد بد و قهقرایی است که با شکلگیری فعالیتهای کاذب و قدرتهای موازی همراه شده و با تامین منافع اقلیت، زیانهای بسیاری را متوجه اکثریت مردم جامعه کرده است. از همینرو میتوان با صراحت اعلام کرد آمارهایی که دولت از رشد اقتصادی و تورم منتشر میکند کاملا سیاسی است و نمیتواند بیانگر واقعیتهای موجود باشد.از همینرو باید پرسید این چه رشدی است که کمکی به بهبود فعالیتهای حوزه صنعت و کشاورزی نمیکند، بهرهوری و کارایی را افزایش نمیدهد، به افزایش حقوق و دستمزد کارمندان، کاهش بیکاری، افزایش قدرت خرید مردم، افزایش امید، افزایش رفاه، کاهش فقر و افزایش آزادی عمل افراد نمیانجامد؟در حالی که رشد اقتصادی به معنای مشاهده دستاوردها و نتایج آن در جامعه و اقتصاد است، اما دولتمردان همواره به محاسبه رشد اقتصادی از طریق آمار و ارقام میپردازند و با آمارسازی سعی میکنند سیاستهای ناکارآمد خود در اقتصاد را لاپوشانی کنند.بنابراین میتوان گفت آنچه در حال وقوع است نتیجه آمارهای نادرست رشد اقتصادی است که دولتها در سالهای گذشته منتشر کردهاند، چه آنکه اگر رشد به معنای واقعی آن در گذشته اتفاق میافتاد اکنون شاهد وضعیت نگرانکننده کنونی در اقتصاد ایران نبودیم!”
قدرت خرید مردم همچنان رو به کاهش است!
ایران آنلاین نیز از قول اقتصاددان، آلبرت بغزیان در انتقاد به اعلام ” روند مثبت اقتصادی” از جمله می نویسد ؛”تورم شاخصی نیست که اثر آن از سالهای قبل به سالجاری منتقل شود. با این توضیح که همه اتفاقاتی که میتوانست در رشد نرخ تورم اثرگذار باشد، پیشتر اتفاق افتاده است.پیش از هرچیز باید دانست که ما در طول بازه زمانی کوتاهی با کاهش نرخ ارز مواجه بودیم، اما این روند، منجر به کاهش قیمتها نشد.کاهش قیمت برخی از مواد و محصولات، بویژه در بخش میوه که جنبه فصلی و نوبرانه دارد،میتواند بهصورت مقطعی در کاهش نرخ تورم تجربه شود. اما در برخی از حوزهها مانند مسکن، خودرو و برخی صنایع شیمیایی هزینه تولید افزایش هم یافته و این روی نرخ تورم مؤثر بوده است. اما بهطور کلی، تغییر نرخ ارز، تحریم، احتکار، فساد و… همگی عواملی هستند که اثر خود را در سالهای گذشته بر اقتصاد گذاشته است…مردم چون افزایش درآمد را تجربه نکردهاند، قطعاً با کاهش مصرف مواجه بودهاند و این خود مزید بر علت است که بازار تغییر محسوسی در سالجاری تجربه نکرده است. در تبیین این تغییر نمیتوان کاهش نرخ ارز را مؤثر دانست، چون بازار به پایدار بودن این کاهش اعتماد ندارد و قطعاً منجر به کاهش قیمتها نمیشود…تجربه سالهای گذشته نشان میدهد عموماً اسفند ماه با افزایش قیمت و حتی کمبود برخی کالاها مواجه میشویم. برخلاف کشورهای دیگر که در روزهای منتهی به سال نو حراجیها و کاهش قیمتها امکان خرید را برای همه افراد جامعه فراهم میکند، اما در ایران به طرز قابل تأملی فرصتها نابرابر و از امکان خرید برای گروههای مختلف جامعه کاسته میشود.”
افزایش شاخص کل تورم با ادامه اجرای آزاد سازی قیمت ها
همچنین به گزارش خبرگزاری مهر :”بررسی تغییر قیمت کالاها و خدمات در دیماه سال جاری نشان میدهد که شاخص کل تورم نسبت به آذرماه ۰.۸ درصد و نسبت به دیماه سال گذشته ۲۶.۳ درصد افزایش یافته است. مطابق با آنچه که پیش از این مرکز آمار ایران از نحوه هزینهکرد خانوارهای ایرانی (در سال ۹۷) گزارش داده بود، از هزینه کل سالانه خانوار شهری، بیشترین سهم با ۲۱ درصد مربوط به گوشت و در بین هزینههای غیرخوراکی بیشترین سهم با ۴۵ درصد مربوط به مسکن، سوخت و روشنایی بوده است…بررسی اولویتهای دوم و سوم خانوارها در بخش خوراکیها یعنی «نان و غلات» و «میوه و سبزی ها» نشان میدهد که مردم برای نان و غلات نسبت به دی پارسال ۲۹.۴ درصد بیشتر هزینه کردهاند. تورم ۱۲ ماه منتهی به دی برای این خوراکی ۳۳.۵ درصد بوده است. نرخ نان و غلات نسبت به آذرماه سال جاری ۰.۵ درصد رشد داشته است.مردم برای «حمل و نقل و ارتباطات» به عنوان اولویت دوم در بخش خدمات، نسبت به دی پارسال به ترتیب ۵۱.۷ درصد (حمل و نقل) و ۳.۳ درصد (ارتباطات) بیشتر هزینه پرداخت کردهاند.«بهداشت و درمان» نیز به عنوان اولویت سوم مردم در بخش خدمات در دی امسال با رشد تورم ۲۳.۶ درصدی مواجه بوده است”…
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn