رایزنی های گسترده دیپلماتیک؛ سفر مجدد وزیر خارجه عمان به تهران
وزیر خارجه عمان در راه بازگشت از نشست داووس در تهران توقف و با جواد ظریف دیدار و گفتگو کرد. با توجه به تحول های منطقه ، محور این ملاقات ها چیست و بن علوی چه پیام های مهمی را میان تهران – واشنگتن مبادله می کند ؟!
ششمین سفر وزیر خارجه عمان به تهران در کمتر از ده ماه !
به گزارش خبرگزاری مهر،” یوسف بن علوی وزیر امور خارجه عمان امروز در راه بازگشت از داووس در توقفی کوتاه در تهران با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتگو کرد.در این دیدار دو وزیر در خصوص موضوعات دوجانبه و منطقهای بویژه همکاریهای دوکشور در تنگه هرمز تبادل نظر کردند و بر اراده دولتهای متبوع خود در جهت تداوم همکاریها و رایزنیها با هدف تضمین ایمنی دریانوردی و امنیت انرژی برای همگان تاکید کردند. آنها از همه طرفها خواستند نقش مثبتی را در این روند ایفا نمایند”.
همچنین دویچه وله فارسی در این باره از جمله نوشت:”این ششمین سفر بن علوی به ایران… است. او پنج روز قبل نیز در تهران بود و تکرار سفرها از دید رسانهها پنهان نمانده است. خبرگزاری رویترز با انتشار این خبر به مناسبات حسنه عمان با تهران و واشنگتن و نقش میانجیگرانه مسقط اشاره کرده است. خبرگزاری فارس نیز در خبر مربوط به این دیدار، پرسیده که ماموریت بن علوی در سفر به تهران، در بازگشت از داووس به مسقط چه میتواند باشد: «آن هم در شرایط کنونی پس از ترور سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی و پاسخ موشکی ایران، تشدید تنش بین ایران و آمریکا، ورود ایران به گام پنجم کاهش تعهدات برجامی و کلید زدن مکانیسم حل و فصل اختلافات در برجام از سوی سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس…”
“ناظران گمانهزنی کردهاند که بن علوی حامل پیامهایی برای تهران باشد.خبرگزاری فرانسه اما با تاکید بر دو ملاقات در یک فاصله پنج روزه، یادآوری میکند که عمان اغلب به عنوان واسطه بین ایران و رقبای منطقهای عمل کرده و نقشی اساسی نیز در تسهیل مذاکرات مقدماتی منجر به توافق اتمی داشته است”…
مذاکره بعید است؟
” به گزارش فرارو، محمدجواد ظریف و دونالد ترامپ وارد مجادله توئیتری شدند. ماجرا از یک گفتگوی وزیر خارجه ایران با مجله آلمانی اشپیگل شروع شد. ظریف در این گفتگو به ابعاد و تاثیرات ترور سردار قاسم سلیمانی پرداخت و در پاسخ به سوال پایانی اشپیگل، اظهاراتی بیان کرد که هم در ایران و هم در آمریکا بازتاب گسترده و البته جنجال برانگیزی داشت…شرایط بوجود آمده بعد از ترور سردار سلیمانی و همچنین توئیت رئیس جمهور آمریکا، موجب شد که این بار اظهارات ظریف درباره مذاکره مورد توجه بیشتری قرار گیرد. هم اکنون پرسش اصلی این است که ورای هیاهوی رسانهای، آیا واقعا امکان از سرگیری مذاکره میان ایران و آمریکا وجود دارد…در ایران، فعلا اجماعی بر سر مذاکره با آمریکا دیده نمیشود. با وجود اینکه اظهارات ظریف در گفتگو با اشپیگل، تکرار مواضع پیشین است، اما برخی محافل محافظه کار از مطرح شدن مذاکره در شرایط فعلی انتقاد کردند”…
آیا اجماعی در نظام برای آغاز مذاکرات موشکی و منطقهای در حال شکل گیری است؟
فرارو در ادامه گزارش خود می نویسد:”شروع مذاکرات مستلزم تفاهم بر سر موضوعات آن است. امری که به هیچ وجه در داخل ایران تفاهمی درباره آن وجود ندارد. آمریکاییها بارها بر موضوعات اصلی مذاکره (آینده برجام، برنامه موشکهای بالستیک و نفوذ منطقهای ایران) تاکید کرده اند. این در حالی است که هنوز اجماعی در زمینه مذاکرات موشکی و منطقهای در ایران شکل نگرفته است…اما حتی اگر در ایران اجماعی درباره اصل مذاکره و موضوعات آن شکل بگیرد، معلوم نیست که مذاکرات شروع شود. چون به هر حال، طرف مقابل نیز باید به مذاکره تمایل داشته باشد. ترامپ در واکنش به اظهارات ظریف، به فارسی توئیت کرد: «وزیر امور خارجه ایران میگوید ایران خواستار مذاکره با ایالات متحده است، اما میخواهد که تحریمها برداشته شود. نه مرسی!»… استراتژی ترامپ در عین اجتناب از جنگ، میتواند فشار اقتصادی علیه ایران را بیشتر کند و این کشور را به مذاکره با آمریکا مجبور کند.اما اگر ترامپ در دستیابی به فشار حداکثری واقعی و بازگرداندن محدودیتهای بین المللی علیه ایران موفق شود، احتمالا تهران برای مذاکرات بدون پیش شرط تماس خواهد گرفت.»گذشته از امیدواری کاخ سفید به تاثیرگذاری بیشتر تحریمها، مواردی مانند مشغول شدن ترامپ به استیضاح، زمینه سازی برای «معامله قرن»، استمرار مذاکرات تجاری با چین، نزدیکی فزاینده اروپا به آمریکا در موضوع برجام و کمبود وقت تا زمان برگزاری انتخابات بعدی ریاست جمهوری، ممکن است دولت ترامپ را از پیگیری مذاکره با ایران منصرف کنند”…
مذاکره دوجانبه با ایران خیال باطل ترامپ است؟
به گزارش ایسنا،” محمد جواد ظریف یکشنبه شب در صفحه توییتر خود نوشت: “دونالد ترامپ همچنان آرزوی یک دیدار دوجانبه را در سر دارد تا هوسش برای یک «توافق ترامپ» ارضا شود. این خیالی باطل است. تنها چارچوب ممکن برای گفتگو، میز مذاکره ۱+۵ که خودش آن را ترک کرده، بازگشت به دوره قبل از سال ۲۰۱۷ و جبران خسارت ایران است.”
مانور های سیاسی هدفمند پیرامون موضوع مذاکره فراگیر
ایرنا- نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: مذاکره در قالب ۱+۵ و مسائل هسته ای، نه فقط حرف ظریف که موضع حاکمیت جمهوری اسلامی ایران بوده است؛ ایراد از بینزاکتی ترامپ است که عرف دیپلماتیک را بلد نیست.«محمد جواد جمالی نوبندگانی» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا گفت: آمریکاییها در اعلام مذاکره صادق نیستند، آنها مذاکره را جزئی از پروژه فشار بر جمهوری اسلامی تعریف میکنند و مذاکره را برای رسیدن به یک نتیجه منصفانه، عادلانه و مرضی الطرفین دنبال نمیکنند…ما مذاکره را درقالب ۱+۵ می خواهیم و این سیاست حاکمیت ما است این فقط حرف آقای ظریف نبوده است و حاکمیت این موضع را فعلا قبول دارد و وزیر امور خارجه نیز همان را اعلام کرده است، آمریکاییها به وسیله ایادی خود در این مسیر فرافکنی میکنند…در زمینه مسائل هسته ای و در قالب ۱+۵ حاضر به مذاکره هستیم”…
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn