راهبرد نظام٬ مانورهای روحانی و انتخابات تشریفاتی
در آستانه انتخابات حسن روحانی بار دیگر درباره همه پرسی و رد صلاحیتهای گسترده سخن گفت.آیا حنای روحانی هنوز برای مردم رنگ دارد و چنین مانورهایی می تواند تنور انتخابات را گرم کند؟ پرسش مهم تر اینکه اصولا تامین مطالبات مردم در راهبرد روحانی و دیگر سران نظام جایگاهی دارد؟
روحانی و فریب افکار عمومی!
روزنامه جهان صنعت در دو مطلب به موضوع سخنان حسن روحانی پرداخته است. در نخستین مقاله با نام “رییسجمهور شعار میدهد” از جمله یادآوری کرده است :”به نظر میرسد گلایه ایشان به ردصلاحیتها توسط شورای نگهبان تا حدودی درست است اما صرف طرح این مسائل دردی را درمان نمیکند.آقای روحانی با اینکه از انتخابات تشریفاتی ابراز نگرانی کردند و نسبت به بررسی صلاحیتها بارها در مجامع عمومی شکایت کردند اما در عین حال از مردم خواستند که حضوری پررنگ در انتخابات داشته باشند و با وجود مشکلات از صندوق رای قهر نکنند…او بهدنبال آن است که مردم به صحنه بیایند تا انتخابات هرچه پرشورتر برگزار شود اما واقعیت آن است که با یک بام و دوهوا بعید است که نتیجه مثبتی حاصل شود. ملت این دعوت را مثل همان جملهای میدانند که آقای روحانی گفتند روز جمعه فهمیدند قیمت بنزین افزایش پیدا میکند. دعوت به انتخابات مانند همان جمله است و در نهایت پوزخندی است که به مردم تحویل داده میشود… اگر کسی حقش ضایع شده به عنوان مجری عدالت به میدان بیاید و از آن دفاع کند نه اینکه صرفا در شعار و حرف وارد این مقوله شود و خودش نقش اپوزیسیون را ایفا و مدام انتقاد کند.رییسجمهور باید از موضع قانونی و رسمی، کارها را پیگیری کند نه با شعار که… به عنوان فریب افکار عمومی شناخته میشود… شرایط کشور هم بحرانی است و دلسردی مردم از انتخابات وجود دارد…صحبتها و انتقادهای آقای رییسجمهور صرفا جنبه شعار دارد. مانند تکرار بحث رفراندوم از جانب ایشان که آن را بهطور کلی بیان میکنند اما نمیگویند که خواسته او برای برگزاری رفراندوم راجع به چه موضوع مشخصی است.باید گفت آقای روحانی در وضعیت و حالتی قرار میگیرد که گاهی گرمی و گاهی سردیاش میکند”…
دومین مطلب این روزنامه تاکید می کند :”هوای انتخابات انگار به حسن روحانی خوب میسازد. بار دیگر به همان روحانی که قبل از دو انتخابات ۹۲ و ۹۶ شناخته بودیم، تبدیل شده است؛ صریح و بیپروا. از رفراندوم و ضرورت دفاع از جمهوریت نظام میگوید. رویکرد حذفی شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها را به باد نقد میگیرد و از خطرات دموکراسی یعنی تبدیل انتخابات به انتصابات و تشریفات میگوید!اینکه حنای روحانی هنوز برای مردم رنگ دارد یا نه بحث دیگری است اما خوب میداند که برای طولانی کردن صفوف رای راهی غیر از راهی کردن مردم نیست”…
روحانی و اعتراضات مردمی دی ماه ۹۶ و آبان ماه ۹۸
روحانی در حالی مردم را مخاطب قرار می دهد که در باره اعتراضات مردمی با گستاخی سخن می گوید و ماهیت واقعی سیاست های راهبردی نظام را نشان می دهد. به گزارش ایسنا :”اعتراضهای ۹۶، “ترامپ را پررو کرد”روحانی با اشاره به اتفاقات دی ماه سال ۹۶ خاطرنشان کرد: دی ماه ۹۶ عدهای به خیابانها آمدند و شلوغ کردند. حال ممکن است عدهای از آنها معترض و عده دیگر غیر معترض باشند، اما دی ماه سال ۹۶ جزو روزهای تلخ تاریخ ماست و هیچ وقت فراموش نمیکنم که این سال بود که ترامپ را پررو کرد و به آمریکا قدرت داد تا در برابر ایران بایستند و دشمنان ما را تشویق کرد. در آن روزها عدهای با هدف دیگری به خیابانها آمدند و نمیدانستند که در حال انجام چه کاری هستند، اما ما در برابر این حوادثی که پیش آمد و همچنین روزهای مختلف به مردم خود اتکا و افتخار کردیم.وی ادامه داد: روزی که در سال ۹۶ و ۹۸ از مردم دعوت کردیم تا به خیابانها بیایند و جواب دشمنان را بدهند آیا گفتیم که فقط فلان حزب بیاید و فلان حزب نیاید یا این که گفتیم همه بیایند و امروز روز ملی است و همه باید از کشور دفاع کنیم؟ آیا در آن زمان تقسیم میکردیم و میگفتیم که در این روز ملی فقط یک جناح به خیابانها بیاید؟ آیا در ۲۲ بهمن همه مردم را به خیابانها دعوت می کنیم و یا فقط از یک جناح دعوت میکنیم؟”…
گرم کردن تنور انتخابات با ارایه چشم انداز دروغین از اقتصاد کشور
همچنین به گزارش دویچه وله فارسی :” روحانی در سخنان خود همچنین از چشمانداز “بهبود وضعیت اقتصادی” کشور و “موفقیتهای” دولت خود در این زمینه سخن گفت. او با بیان این که”پیشبینی دولت مبنی این که تورم ناشی از افزایش قیمت بنزین تنها یک ماه دوام خواهد آورد” مدعی شد که «تورم این ماه نزدیک به یک بوده است؛ بنابراین ما مجددا به روند کاهشی خود در نرخ تورم بازگشتهایم.»شماری از کارشناسان کاهش نرخ تورم را به طور مستقیم به کنترل دولت در نوسانات در بازار ارز و در نتیجه کاهش انتظارات تورمی حاصله از آن و نیز به کاهش قدرت خرید مردم و کمشدن تقاضا مربوط میدانند. به باور آنها تنها با ایجاد ثبات نسبی در بازار ارز و بدون هیچ گونه اقدام اساسی دیگر دولت به مهار افزایش نرخ تورم قادر شده است، روندی که شاید در ماههای آتی هم قابل اعمال باشد، ولی در میانمدت با توجه به بارزشدن سایر مولفههای تاثیرگذار در اقتصاد ایران، دوام نخواهد آورد. این نکته نیز مورد تاکید شماری از کارشناسان است که افزایش قیمت بنزین که در ادامه موجب افزایش شاخص قیمتها در به صورت کامل خواهد شد هنوز تأثیر تورمی خود را به صورت کامل نداشته است و شاید در سال آتی بارزتر شود”.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn