پایان ضرب العجل گروه اقدام ویژه مالی برای ایران
نپذیرفتن FATF اقتصاد ایران را مقابل نظام مالی و پولی بینالمللی قرار خواهد داد
معاون حقوقی رئیسجمهور با اعلام اینکه دولت خواهان تداوم همکاری با نظام مالی و پولی دنیا است، گفت: نپذیرفتن FATF اقتصاد ایران را در مقابل نظام مالی و پولی بینالمللی قرار خواهد داد. دکتر لعیا جنیدی روز پنجشنبه در ساری گفت: با توجه به تحریمهای یکجانبه و ظالمانه آمریکا، نباید اجازه دهیم که ارتباطات مالی بینالمللی ما در دیگر مناطق جهان آسیبپذیر شود.
دولت تلاشش را بر جلوگیری از قطع ارتباط مالی بینالمللی گذاشته است. در صورت نپذیرفتن لوایح چهارگانه گروه اقدام مالی مشترک، تقریباً روابط پولی و مالی بینالمللی خود را با خطر مواجه خواهیم کرد. لوایح چهارگانه نگاه نظارتی و مشورتی دارد و به دخالت در امور کشورها نمیانجامد. جمهوری اسلامی ایران برای ورود به اقتصاد بینالمللی باید به این سیستم متصل شود. خوشبختانه تقریباً اقدامات و مکانیزههای مربوط به قانون مبارزه با پولشویی و قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم چه در مجلس و قوانین کشور و چه در نظام بانکی اصلاح و عملیاتی شده است و بانکهای کشور با محوریت بانک مرکزی ضوابط مربوط به رهگیری و پیگیری جابهجایی بینالمللی مالی را اجرایی کردهاند و از این بابت نیز تقریباً در حال هماهنگی با نظام بانکی بینالمللی هستیم. معاهده «پالرمو» یا کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمانیافته و کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم یا CFT مربوط بهنظام نظارتی کشور است و باید از مجرای مجمع تشخیص مصلحت نظام عبور کند. انتظار میرفت که مجمع تشخیص مصلحت نظام با هماهنگی شورای نگهبان ۲ کنوانسیون پالرمو و CFT را نیز عملیاتی و تصویب کنند که هنوز این اتفاق رخ نداده است. نظر شورای نگهبان در مورد قانون مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم مثبت بود و اختلافنظرها فعلاً بر سر کنوانسیون پالرمو است.
اکنون همهچیز از حوزه اختیارات دولت خارجشده است و باید چشمانتظار تصمیم نهادهای مربوطه باشیم. نپذیرفتن قوانین گروه اقدام مالی مشترک نهتنها ما را وارد لیست سیاه مالی بینالمللی میکند، بلکه موضع اروپاییها را نیز به آمریکا نزدیکتر و از ایران دور میکند. دولت تمایل دارد که روابط مالی بینالمللی را حفظ و آن را ارتفاع بخشد. با توجه به اینکه مهلت ما برای تصویب لوایح چهارگانه تمامشده است، تنها اقدام دولت برای جلوگیری از قرارگیری در لیست سیاه درخواست کمک فنی از گروه اقدام مشترک است که این اقدام هم میتواند برای کوتاهمدت ایران را از قرارگیری در لیست سیاه گروه اقدام مالی مشترک نجات دهد. قرارگیری نام ایران در لیست سیاه نهتنها تمامی تعاملات و روابط مالی بینالمللی کشور را تحتالشعاع قرار میدهد، بلکه ما را در مقابل اقدامات مقابلهای اروپا قرار خواهد داد.
ستاره صبح
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet