تداوم اطلاعرسانی قطرهای از شیوع ویروس کرونا در ایران
به دنبال اعلام فوت دو بیمار مبتلا به ویروس کرونا (COVID-19) در قم، اخبار مرتبط با ورود کرونا به ایران وارد ابعاد تازهای شد. در شرایطی که گزارشهای تاییدنشده از گسترش این بیماری در کشور خبر میدهند و مشخص نیست ایران تا چه اندازه تجهیزات و امکانات کنترل ویروس کرونا را در اختیار دارد، نهادهای رسمی در روز جاری، پنجشنبه یکم اسفند ابتلای دست کم سه نفر دیگر در قم و اراک و ثبت حداقل هشت مورد مشکوک به کرونا را در قم، بابل و تهران تایید کردند….
پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح پنجشنبه به نقل از کیانوش جهانپور، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت از سه مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا (از جمله یک پزشک) در قم و اراک خبر داد. جهانپور در باره آخرین وضعیت شیوع این بیماری خوانده میشود گفت:
«تا صبح پنجشنبه آزمایشات از ابتلای دو مورد جدید در قم و یک مورد در اراک به کرووید۱۹ حکایت دارد، هر سه بیمار تابعیت ایرانی داشته و فرد مبتلا در اراک نیز ساکن قم و از همکاران پزشک ما است.با احتساب این موارد تعداد مبتلایان کرووید۱۹ تایید شده در کشور به پنج نفر می رسد».
جهانپور که ریاست «کمیته روابط عمومی قرارگاه مقابله با کروناویروس» را برعهده دارد، اعلام کرد:
«با دستور وزیر بهداشت، مرخصی تمامی روسا و معاونین دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور تا اطلاع ثانوی لغو و پیشنهاد محدود کردن موقت رفت و آمد به حرم حضرت معصومه، مسجد جمکران و سایر اماکن زیارتی و محال تجمع در شهر قم، لغو اردوهای سیاحتی و زیارتی دانشجویی و دانش آموزی و همچنین لغو تمامی سمینارها و همایش ها در شهر قم تا اطلاع ثانوی به نهادهای ذیربط داده شده است».
تاکنون اما خبری منبی بر اجرای موارد فوق منتشر نشده است.
انتشار محدود اخبار درباره موارد مشکوک به کرونا در قم، تهران و بابل
مصطفی جوانیان، روز پنجشنبه اول اسفند، به خبرگزاری ایرنا گفت: «این دو فرد هم اکنون در قرنطینه قرار دارند و نمونهگیری از آنها در حال انجام است.»
او تاکید کرد که تا مشخص شدن نمونهگیری از این دو فرد، نمی توان ابتلا قطعی آنها به ویروس کرونا را تایید کرد.
همزمان محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز اعلام کرد پنج فرد مشکوک دیگر از قم با آمبولانس به بیمارستانهای تهران منتقل شدهاند. محمدمهدی گویا اما از دادن اطلاعات بیشتر درباره بیماران و بیمارستانها خودداری کرد.
ساعاتی پیش از انتشار اظهارات گویا، یک پزشک متخصص از قم در مصاحبه با «زمانه» از انتقال دو بیمار مشکوک به کرونا، از جمله یک نوجوان ۱۳ ساله به تهران خبر داده بود. انتقال این افراد به تهران تا زمان مصاحبه از سوی مسئولان جمهوری اسلامی تکذیب شده بود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ابتلای دو بیمار قمی دیگر به کرونا (covid-19) را نیز که پیشتر اعلام شده بود، تایید کرد و گفت:
«به جز دو بیمار مبتلا به ویروس کرونا که دیروز در قم جان خود را از دست دادند ابتلای دو بیمار دیگر به این ویروس در قم تایید شده و در بیمارستان بستری هستند، پنج فرد مشکوک دیگر نیز با آمبولانس به تهران منتقل شدهاند و در بیمارستانهای پایتخت بستری هستند. منتظر نتیجه آزمایش آنها هستیم و هنوز ابتلای آنها به این ویروس محرز نشده است».
گویا درباره دلیل ابتلای بیماران به ویروس کرونا گفت:
«همه موارد ویروس کرونا ساکن قم بوده اند. این افراد هیچ ارتباطی با خارجیها یا چینیها نداشته اند. بنابراین منشا بیماری بر اساس اطلاعاتی که داریم از خارج کشور نیست، اما در حال بررسی منشا بیماری هستیم و هنوز بر این باور نیستیم که منشا بیماری زوار پاکستانی یا کشورهای دیگر بوده باشد اما به محض مشخص شدن، منشا بیماری را اعلام میکنیم».
طبق اظهارات او، وزارت بهداشت بهرغم روند معمول در دیگر کشورها خانواده و اطرافیان دو بیمار فوت شده و دو بیمار مبتلا را در قرنطینه قرار نداده و تنها به دادن آموزشها و توصیههای بهداشتی لازم به آنها کفایت کرده است.
عدم رعایت موازین و دستورالعملهای استاندارد برای پیشگیری از ابتلای افراد بیشتری به ویروس، یک نگرانی بزرگ در ایران به شمار میرود و میتواند کشور را وارد بحران کند.
مسئولان جمهوری اسلامی پیشتر نیز از اعمال سختگیریهای لازم برای توقف پروازها به چین و قرنطینه مسافران خودداری کرده بودند.
در همین زمینه، شاهین صمدپور، خبرنگار مستقل پنجشنبه در صفحه اینستاگرام خود ویدیویی را منتشر کرد که نشان میدهد وضعیت در بیمارستان کامکار قم، محل فوت دو بیمار مبتلا به ویروس کرونا «عادی» ست و تمهیدات بهکار گرفته شده برای مقابله با شیوع کرونا بسیار پایینتر از حد لازم است.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet