چهار سوال از وزیر بهداشت
چطور درست در این موارد ناگهان رای اکثریت اهمیت پیدا میکند اما در سیاستهایی که اتفاقا رضایت عمومی و اقناع اکثریت مهم است فقط نظر «معظمله» را میپرسید؟
تا این لحظه کرونا به ۴۰ کشور در دنیا رسیده که ۱۱ کشور، منشاء انتقال آن را ایران اعلام کردهاند. حتی «حرم امن الهی» هم زائر حج نمیپذیرد. ولی همزمان با افزایش روزانه آمار مبتلایان در ایران وزیر بهداشت ما میگوید: «در ستاد مبارزه با کرونا قرار شد ورود به حرم را محدود کنیم. البته نظر ما غلیظتر بود [تعطیلی] ولی اکثریت ستاد نپذیرفتند؛ به رأی اکثریت احترام گذاشتیم. قرار شد محدودیت به این صورت باشد که هنگام ورود به حرم، به زائران مایع ضدعفونیکننده و آموزش لازم دهند به شرط عبور بیوقفه، یعنی نایستند، فقط سلام دهند و رد شوند».
سوال اول این است که اکثریت ستاد را چه کسانی تشکیل میدهند که وقتی نظر تخصصی وزارت بهداشت بر تعطیلی اماکن مذهبی است آنها مخالفت میکنند؟
سوال دوم: در موردی که جان مردم در خطر است «رای اکثریت اعضای ستاد» مهمتر است یا نظر تخصصی؟
سوال سوم: چطور درست در این موارد ناگهان رای اکثریت اهمیت پیدا میکند اما در سیاستهایی که اتفاقا رضایت عمومی و اقناع اکثریت مهم است فقط نظر «معظمله» را میپرسید؟
سوال چهارم: واقعا فکر میکنید که با مایع ضدعفونی در ورودی حرم و اینکه «نایستند، فقط سلام دهند و رد شوند» مشکل حل میشود؟ اتفاقا پزشکان میگویند احتمال اینکه کرونا هم اینجور وقتها نایستد و سلام کند و از روی همه رد شود هم زیاد است.
ناگفته نماند که این همه حساسیت و نقد به شیوه رفتار نظام با کرونا حاصل تجربه و اطمینان به بیکفایتی این سیستم است و بلایی که سر این کشور و مردمش آورده تا امروز. حالا دوباره در یکی دو روز گذشته سر و کله کسانی که تا پیش از رسوایی سپاه در اسقاط هواپیما ما را به ایجاد «جنگ روانی» متهم میکردند پیدا شده که: هیسسس! مردم را نگران نکنید.
محمدجواد اکبرین-کلمه
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet