
ویروس دموکراتیک؛ درمان دموکراتیک
کرونا ویروس و انتشار آن بهرغم همه عوارض بد و منفیاش، یک نکته مثبت را برجسته کرده است. اینکه مفهوم جامعه و همبستگی اجتماعی را به صورت عینی زنده کرد.
به گزارش شهروند؛ کرونا نشان داد که اگر ویروسی دموکراتیک عمل میکند و در مبتلا کردن مردم فرقی نمیگذارد، باید درمانش نیز دموکراتیک باشد و همه مردم از فقیر و غنی، پیر و جوان، زن و مرد، شاغل و بیکار، شهری و روستایی، حکومتی و غیر حکومتی، رئیس و مرئوس به یک اندازه از نظر درمان مورد توجه قرار گیرند. برابری میان انسانها و همسنگ بودن آنان در این بیماری و درمان آن یک ضرورت است.
وضعیت این بیماری مثل آن کشتی است که در میان اقیانوس است و یک نقطه آن سوراخ میشود. اگر این نقطه کوچک تعمیر نشود به سرعت موجب غرق شدن کل کشتی میشود.
درباره کرونا نیز همین صادق است. نهتنها باید همه اقشار و گروهها به صورت یکسان مورد توجه قرار گیرند، بلکه اقشار حاشیهای و ضعیف را باید بیشتر مورد توجه قرار داد، زیرا خطر ابتلا و انتقال و آلودهکنندگی آنان بیشتر است. کسانی که نیازمند حداقل تأمین مخارج خود هستند، چگونه میتوانند مایع ضدعفونیکننده مصرف کنند؟ یا با فاصله کوتاه دستان خود را با آب و صابون شستوشو دهند؟ یا از ماسک استفاده کنند؟ یا از همه اینها مهمتر خود را قرنطینه کنند؟ کسانی که اصولاً فاقد حامی یا خانواده یا منبع درآمدی هستند، یا حتی سرپناه جدی ندارند، قرنطینه برای آنان چه معنایی دارد؟
طبیعی است که این افراد در برابر کرونا هم ضربهپذیرتر هستند و هم تبدیل به منبع متحرکی برای انتقال آن میشوند. رسیدگی به اقشار آسیبپذیر را باید در مبارزه با کرونا در اولویت جدی قرار داد. اگر این کار غیر ممکن است، باید حداقل با آنان مشابه دیگران رفتار کرد تا از امکانات و خدمات یکسانی بهرهمند شوند.
همچنین بسیاری از افراد هستند که در محیطهای جمعی زندگی میکنند. زندانیان، آسایشگاههای معلولان و عقبافتادگان ذهنی، آسایشگاههای سالمندان، گرمخانههای شهری و… همه جزو مواردی هستند که به علل گوناگون نهتنها به احتمال بیشتری مبتلا میشوند بلکه در انتقال نیز نقش بزرگتری را ایفا میکنند و باید مورد توجه باشند.
بهجز موضوع ابتلا، نکته مهم دیگری نیز وجود دارد که نباید فراموش شود. بخشی از مردم هستند که بر اثر عوارض رفتاری ناشی از این ویروس درآمدشان دچار اختلال جدی شده است. ازجمله افرادی که کارکن مستقل و دارای درآمدهای روزانه و غیراستخدامی هستند. اعم از کارگران روزمزد یا صاحبان مشاغل و حرفههایی مثل برخی از مغازهداران، رانندگان و… که باید برای مدتی که آنان دچار اختلال مالی میشوند فکری کرد، حتی اگر نتوانیم کاری جدی انجام دهیم با همراهی و همدلی با آنان و به فکر آنان بودن حداقل بخشی از سنگینی این بار را از دوش آنان برداریم.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet